שרשור הישגים ותיכונים

שרשור הישגים ותיכונים

שבוע טוב!
מה שלומכן?
מה ההישגים לשבוע זה?
ירדתן/ עליתן במשקל? בכמה?
אכלתן משהו מיוחד? רוצות לשתף?
מה עם פעילות גופנית? עושות? אם כן מה וכמה?

אצלי השבוע היה בסימן מעבר דירה.
שבוע מאוד קשה. גם מעבר דירה גם קייטנה מאוד רחוקה מהבית, וגם עשינו חנוכת בית.
לא יודעת כמה עליתי או ירדתי כי המשקל איפשהו בארגזים.
אכלתי יחסית בסדר, רק עם השתיה התפרעתי, שתיתי יחסית הרבה שתיה מתוקה בגלל האירועים שהיו השבוע.
מחר מתחיל שבוע חדש, אמשיך עם הרישום (כבר הכנסתי פנקס לתיק שיהיה מוכן).

בא לכן לשתף ולספר גם?
שיהיה לנו שבוע מעולה!

אמא של פיצקית, בשעה טובה למעבר הדירה

התארגנתם בבית החדש?
איך זה? איך ההרגשה?
התחלת להכיר את הסביבה? גנים, שבילים, מסלולי הליכה עם הפיצקית או לבד?
שיהיה לכם הכי כיף בעולם בבית החדש.
בטוחה שאכלת בסדר. איך אפשר לאכול שלא בסדר?
אוכל זה אוכל.
קצת מוזר לי המשפט שלך ותקראי מה כתבת "שתיתי יחסית הרבה שתיה מתוקה בגלל האירועים שהיו השבוע."
כאילו האירועים הכריחו אותך לשתות שתיה מתוקה.
זה לא באמת, נכון?

היי ורדה

המעבר עדיין מוזר, יש הרבה סידורים ופתיחת ארגזים.
בקשר לשכונה אני עוד לא ממש הכרתי אותה אבל ממש מאחורי הביניין שלי יש גן שעשועים ובהמשכו יש מתקנים להתעמלות.
בקשר לשתיה
כמובן שאף אחד לא הכריח לשתות שתיה מתוקה אבל הייתי בהרבה אירועים (חתונה, שבת חתן, חנוכת בית) ושם שתיתי המון שתיה מתוקה ולא מים.
השבוע נחזור לשגרה.

עברנו לשכונה חדשה באותה עיר

רק שבעיר הזו אני יחסית חדשה (פחות מ4 שנים) כך שאני עוד אספיק להכיר אותה...
תודה רבה

הישג השבוע שלי היה לשמור על שיגרת אימונים

זה לא קל כשיש 3 ילדים קטנים וחופש גדול שילוב מנצח של על מה מוותרים...כמובן שהכי קל היה לוותר על האימונים שהתחלתי בסטודיו c אז השתמשתי בשירותי הבייבי סיטר שהסטודיו מספק (בנות מקסימות שעושות הכל שתוכלי להתאמן בשקט) והרגשתי סוג של ניצחון. באמת.הפעם לא שמתי את הרצונות שלי במקום האחרון. שיהיה שבוע טוב.

סגלה

New member
השבוע

עליתי חצי קילו
למרות ששמרתי כנראה לא מספיק
מתכוננת השבוע יותר להקפיד באוכל
ולשתות יותר

כשאת אומרת להקפיד באוכל, למה את מתכוונת?

את יודעת שעליה של חצי קילו עדיין לא אומרת שאכלת בדרך שגורמת לעליה במשקל.
יתכנו סיבות רבות לעצירה במשקל.
הכי חשוב שלא תתחילי להחמיר עם עצמך אלא תמשיכי בדרך הטובה והנכונה לך.
לאכול תזונה בריאה וטובה לגוף היא העיקר, הירידה במשקל היא בונוס.

סגלה

New member
נכון

אבל בגלל שזה דיאטה ממושכת (4 חודשים)
אז יוצא שקצת אולי אכלתי יותר מידי
לעומת מה שהייתי אוכלת קודם כשירדתי
לפחות עד כה זה הצליח
אני גם יודעת כשאחזור לעבודה
עוד שבועיים יהיה יותר קל לשמור על הדיאטה

סגלה

New member
אבל קניתי חולצות

שאני חושבת שמדגישות שרזיתי
(10 ק"ג בכל אופן)
כיף!

זה היה שבוע מזעזע עבורי!

שבוע שני בסך הכל וכבר נפילה אחרי שבוע ראשון מוצלח. זה היה "שבוע יומהולדת" לבת שלי. מה שאומר שהיו יותר מדי ממתקים ושטויות שאני לא מחזיקה בכלל בבית ביומיום וחגגנו פעם אצל אמא שלי ופעם אצל אבא שלי (גרושים ולא מדברים) ועוד פעמיים במקומות אחרים. כשעושים על האש אי אפשר לאכול סנדויץ.
הדיאטה שאני עושה זו דיאטה מאוד מעצבנת, סטיה קטנה וזה נראה בברור על המשקל.
לא נשקלתי הבוקר (מתוך פחד עצום) אבל ביום שישי היתי קילו(בדיוק) יותר מאשר שבוע שעבר. מאוד מאכזב כמובן. וכרגע אני רק מתפללת שזה לא 3 יותר משבוע שעבר.

שינוי תפיסה

קראתי מאמר מעניין הנוגע לחופש מאוכל והחלטתי לנסות ליישם אותו.

מותר לי לאכול כל דבר שאני רוצה, רק להיות קשובה לגוף שלי.
אז לדוגמה, אם אני חושבת שאני רעבה אני קודם כל שותה כוס מים (כי הרבה פעמים מבלבלים בין צמא לרעב). אם אני עדיין רעבה אני מחליטה מה לאכול.
נגיד שבא לי משהו קטן, ופל. אז אני לוקחת ופל אחד, עם שוקולד ממש טעים. ואז פתאום בא לי עוד אחד.
אני עוצרת וחושבת, האם אני רעבה לעוד ופל או שזה נובע ממשהו אחר, מאיזה רגש שצריך להשתיק אותו?
אם סיימתי עם שני ופלים אני חושבת שזה הישג.

הליכה עשיתי שלוש פעמים השבוע.
ואני לא מכה על חטא יותר.
השבוע, אני אשתפר ואלך יותר.

שיהיה שבוע מוצלח לכולנו.

אני מחזיקה לך אצבעות שיצליח לך

אם יהיו לך תובנות תשתפי.
אני כותבת לך את זה כי גם אני ניסיתי. גם לי הדרך הזאת קסמה לאכול מה שבא לי ולהקשיב לגוף שלי, ובאמת אכלתי רק מרעב.
היו לכך כמה בעיות שהקשו על הירידה במשקל:
1. אכילה של דברים שמכילים סוכר - הרעיבה אותי זמן קצר אחר כך, ואחר כך אומנם "הקשבתי לגוף שלי" שבאמת היה רעב, אבל אם לא הייתי בוחרת בג'אנק מתוק ואוכלת לדוגמא חזה עוף עם סלט - הגוף לא היה מאותת לי שהוא רעב והייתי אוכלת הרבה פחות.
2. כשאוכלים פי רעב ולפי הצורך של הגוף - יתכן שאוכלים בדיוק מדוייק על מה שהגוף שורף באותו יום ואז אין ירידה במשקל אלא שמירה על המשקל הקיים. אני כן חושבת שבכדי לרדת במשקל כדאי להזין את הגוף בדברים זולים יותר ולהכניס לו פחות ממה שהוא שורף וזה מאוד קשה בלי תכנון ובחירה של מוצרים זולים.
3. דבר נוסף וחשוב מאוד - הגעתי למסקנה ענקית שהגוף שלי מחולק לחמישה חושים- וכחלק מההקשבה לו - אסור לי רק להקשיב לחוש הטעם ולהזניח את השאר.
כלומר אם ללשון מתחשק ופלה וחוש המישוש צועק לי שלבטן מאוד לא נוח שהמכנסיים לוחצות, וחוש הראיה אומר שהוא לא אוהב את מה שהוא רואה במראה ואני אבחר עדיין להקשיב רק למה "שהגוף שלי מבקש ממני", כלומר הלשון בלבד שרוצה ופלה- זו לא נחשבת ממש הקשבה אמיתית "לגוף".
מקווה שהבנת את הכוונה.
בהצלחה ותשתפי בתובנות. זה חשוב לי.

שמש 33

New member
שבוע קשה

פסטיבל יומולדת גם אצלנו, הרבה אפיה(וטעימות...) בישולים, כל מיני דברים מפתים במקרר וסדר יום שהשתבש. העייפות הקשתה עלי לעמוד ביעד ההליכות ושתיית המים בכלל לא התקרבה לזה. אמנם לא שתיתי שתיה מתוקה במקום אבל גם משקאות דיאט זה לא שיא הבריאות. אתמול חגגנו בבית עם כמה חברים של האפרוח והזמנתי גם את בני הדודים, הבעיה אצלנו היא שהם מגיעים עם ההורים שלהם
אבל זה כבר לפורום של BLUEDEVIL
בנוסף, השבוע עומד בסימן פרידה מהכלבה האהובה והקשישה שלנו
14 שנים יפות עומדות להסתיים. היא בקושי צל חיוור של הכלבה המפוארת שהיתה אבל אני פשוט לא מסוגלת לעשות את הצעד

למרבה הפלא הדיכאון לא גורם לי לאכול יותר, אלא סתם לא ממש להקפיד על ארוחות מסודרות, שתיה והליכות. נראה לי שדוקא ירדתי קצת(השבוע לא הלכתי לקבוצה) אבל כנראה מדובר בנוזלים כי כמעט לא שתיתי אבל אכלתי לא רע

בקיצור חרא של שבוע. יש גם כאלה.

למעלה