שרשור דיוני סדרות #3 📺

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כל מי שיש לו משהו להגיד על סדרת טלוויזיה* ולא רוצה לפתוח נושא במיוחד מוזמן לכאן
*אני ארשה גם סרטים שראיתם בטלוויזיה ;-)

Lhuna3

Well-known member
ניק לא לקרוא עד שמסיים פרק 2.
אוקיי, אז פרק 1 לא היה נראה לי האמת מעניין באופן מיוחד, ואיפשהו באמצע פרק 2 חשבתי שאני כנראה לא אמשיך עם זה: מתקן לשיקום חיילים משוחררים, שמתחת לפני השטח יש לו בעצם מטרה סודית להוציא מהם מידע חשוב כלשהו או לעשות איזה ניסוי, נותנים להם תרופות שלא מספרים להם בשביל מה ומבודדים אותם מהעולם.
ויש חוקר שכמה שנים אח"כ מגיע לטפל בתלונה על משהו שהיה שם ומנסה לחקור, ואף אחד לא מוכן לדבר איתו על זה.
אז יש פה לכאורה כמה תעלומות שאמורות לסקרן אותנו: מה המידע שהם מנסים להוציא מהחיילים (או שהמידע שהמנהל מדבר עליו זה פשוט הנתונים של תוצאות הניסוי שהם עושים?), מה קרה שם בשטח, למה זה כל כך סודי ולמה צריך פרויקט נכלולי בשביל זה (אי אפשר פשוט לשאול אותם מה שרוצים לדעת?), וגם מה קרה במתקן בסוף שעליו אנשים לא מוכנים לדבר 4 שנים אח"כ.
הבעיה שלי היא שבד"כ תעלומות כאלו והתשובה להן לא מעניינות בעייני. כלומר... לכאורה הבנתי... עשו דברים רעים, בד"כ הממשלה או איזה תאגיד או מישהו בעמדת כוח מאוד חזקה מעורב בעניין, ואז עושים הכל בשביל להסתיר את זה. זה סיפור שדי חוזר על עצמו. גם הקטע שהמתקן הוא לא מה שהחיילים חושבים והכל נועד לעבוד עליהם לאיזו מטרה. לא מרגיש לי מקורי או מסקרן.
אבל אז בפרק 2 היו שני דברים שגרמו לי לחשוב שאולי יש פה כן משהו מעבר לזה ששווה לבדוק לפחות עוד קצת:
1. כשהיידי מדברת עם אמא שלה, זה נראה לרגע (למרות שאולי רק נדמה לי) שהיא באמת לא בטוחה או לא זוכרת למה היא חזרה לגור איתה, כלומר שהיא טענה שזה כי אמא שלה נפלה, אבל אמא שלה טוענת שהיא חזרה לפני הנפילה שלה, וזה לא ברור לי אם היידי יודעת את זה ופשוט מנסה לגרום לאמא שלה גם להאמין בשקר שהיא סיפרה לחוקר, או שבאמת משהו משובש אצלה בזכרון.
2. מתישהו בפרק 1 הראו לנו רצף של תמונות מהמתקן, בסדר ספציפי, ואז בפרק 2 עשו את זה שוב בדיוק אותו רצף, שזה היה קצת מוזר וגרם לי לחשוב שמנסים לרמוז לנו שקורה פה משהו שאנחנו עוד לא מבינים.
חוץ מזה בסוף של 2 הפרקים יש קטע קצת מוזר שמראים לנו את הכתוביות בלי מוזיקה וברקע שלהן יש למשך קטע די ארוך את אחת הדמויות שממשיכה בענייניה, אבל לא באמת עושה שום דבר שנראה מעניין. לא יודעת מה המטרה של זה.

נערך לאחרונה ב:

Lhuna3

Well-known member
סליחה שאני ממשיכה כבר ניק, אבל אני מנסה בכוח למנוע מעצמי להתחיל את עונה 6 של המאה לפחות עד שעדי תכתוב על 2 פרקי סוף העונה.

אוקיי אז אנחנו מגלים בוודאות שהיידי באמת לא זוכרת כלום מהעבודה שלה במתקן.
היא מזמינה לשיחה את החבר לשעבר בשביל לנסות לדלות ממנו מידע על אותה תקופה, בסצינה שבהתחלה נראתה לי כאילו זה פלשבק לפגישה הראשונה שלהם מהעבר (הוא גם נראה הרבה יותר טוב), אבל אז מתברר שזה הפוך.
החוקר גם מגלה שהיא הפסיקה לעבוד שם כיוון שאושפזה (ככה לפחות כתוב בתיק העובד שלה), ושזה קרה באותו תאריך שבו וולטר קרוז שוחרר מהמתקן בגלל "התנהגות לא נאותה או אלימות".

יש גם משהו מוזר בשיחת הטלפון בינה ובין קולין הבוס, שחוזרת על עצמה בכל פרק, כאשר מראים לנו אותו באיזו סיטואציה שנראיית טיפה קומית וכאילו לא מתאימה לגמרי לסדרה, ולכן אני מתחילה לחשוד שאולי היא לא אמיתית. בפרק הזה זה היה בולט במיוחד עם היומהולדת של הילדה, וההליכה הארוכה שלו בחוץ כשהוא נראה כאילו מחפש משהו וזה מאוד לא ברור.

מצד שני, לגבי המתקן זה נשמע מהשיחה שלהם שהם לא מנסים לדלות מידע סודי מהאסירים, אלא כן לשקם אותם איכשהו, אבל בדרך של תרופות שמוחדרות להם לאוכל ובצורה לא אתית.

והיתה הסצינה ששרייר, שחושד שכל המתקן הוא שקר והם לא בפלורידה בכלל, בורח וגונב את הרכב, כאשר וולטר נגרר איתו, והם נוסעים המון זמן עד שמגיעים בלילה לעיירה שנראיית קפואה ומוזרה אבל בסוף נראה שזו סתם קהילת פנסיונרים, שמן הסתם באמת יש רבות כאלו בפלורידה.
אבל כשוולטר אח"כ מדבר על זה עם היידי לא הייתי משוכנעת לגמרי שהוא באמת מאמין שהכל תקין, ולא שהוא דווקא השתכנע להיפך ומעמיד פנים.
לא יודעת.

didalf

Well-known member
סליחה שאני ממשיכה כבר ניק, אבל אני מנסה בכוח למנוע מעצמי להתחיל את עונה 6 של המאה לפחות עד שעדי תכתוב על 2 פרקי סוף העונה.

היא מזמינה לשיחה את החבר לשעבר בשביל לנסות לדלות ממנו מידע על אותה תקופה, בסצינה שבהתחלה נראתה לי כאילו זה פלשבק לפגישה הראשונה שלהם מהעבר (הוא גם נראה הרבה יותר טוב), אבל אז מתברר שזה הפוך.
החוקר גם מגלה שהיא הפסיקה לעבוד שם כיוון שאושפזה (ככה לפחות כתוב בתיק העובד שלה), ושזה קרה באותו תאריך שבו וולטר קרוז שוחרר מהמתקן בגלל "התנהגות לא נאותה או אלימות".

יש גם משהו מוזר בשיחת הטלפון בינה ובין קולין הבוס, שחוזרת על עצמה בכל פרק, כאשר מראים לנו אותו באיזו סיטואציה שנראיית טיפה קומית וכאילו לא מתאימה לגמרי לסדרה, ולכן אני מתחילה לחשוד שאולי היא לא אמיתית. בפרק הזה זה היה בולט במיוחד עם היומהולדת של הילדה, וההליכה הארוכה שלו בחוץ כשהוא נראה כאילו מחפש משהו וזה מאוד לא ברור.

מצד שני, לגבי המתקן זה נשמע מהשיחה שלהם שהם לא מנסים לדלות מידע סודי מהאסירים, אלא כן לשקם אותם איכשהו, אבל בדרך של תרופות שמוחדרות להם לאוכל ובצורה לא אתית.

והיתה הסצינה ששרייר, שחושד שכל המתקן הוא שקר והם לא בפלורידה בכלל, בורח וגונב את הרכב, כאשר וולטר נגרר איתו, והם נוסעים המון זמן עד שמגיעים בלילה לעיירה שנראיית קפואה ומוזרה אבל בסוף נראה שזו סתם קהילת פנסיונרים, שמן הסתם באמת יש רבות כאלו בפלורידה.
אבל כשוולטר אח"כ מדבר על זה עם היידי לא הייתי משוכנעת לגמרי שהוא באמת מאמין שהכל תקין, ולא שהוא דווקא השתכנע להיפך ומעמיד פנים.
לא יודעת.
חחחחח תאלצי להמשיך להמתין כי אני אראה את 13 רק בערב נראה לי:-D

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ראיתי היום את הסרט The Old Guard
מבוסס על קומיקס באותו שם
אני בהחלט ממליץ לאוהבי סרטי אקשן
לא שזה חובה, ולא כדאי לבוא עם ציפיות גבוהות מידי,
אבל דרך נחמדה להעביר שעתיים בנטפליקס.

העלילה באופן כללי:
קבוצה של לוחמים שחיים כבר מאות שנים ולא יכולים למות

שארליז ת'רון כמובן מעולה.
והרע שם נראה ממש מוזר אבל היה לי מוכר והייתי צריך לבדוק כדי לגלות שמשחק אותו מי ששיחק את דאדלי בסרטי הארי פוטר.

חוץ מזה
הסרט כולל ייצוג להטבי גדול כי שניים מהגיבורים הם זוג.
1595628356559.png

didalf

Well-known member
ראיתי היום את הסרט The Old Guard
מבוסס על קומיקס באותו שם
אני בהחלט ממליץ לאוהבי סרטי אקשן
לא שזה חובה, ולא כדאי לבוא עם ציפיות גבוהות מידי,
אבל דרך נחמדה להעביר שעתיים בנטפליקס.

העלילה באופן כללי:
קבוצה של לוחמים שחיים כבר מאות שנים ולא יכולים למות

שארליז ת'רון כמובן מעולה.
והרע שם נראה ממש מוזר אבל היה לי מוכר והייתי צריך לבדוק כדי לגלות שמשחק אותו מי ששיחק את דאדלי בסרטי הארי פוטר.

חוץ מזה
הסרט כולל ייצוג להטבי גדול כי שניים מהגיבורים הם זוג.
צפה בקובץ המצורף 859

כן שמעתי על זה... מצד אחד סקרן אותי מהסיבה הספציפית הזאת, מצד שני זה נראה די גרוע וסתמי ואין לי כוח.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
מה זה כל עוד אני משלמת עליו עכשיו|שפם|
לא הבנתי?
את משלמת עליו עכשיו?
אז תראי עכשיו את הסרט.
פשוט כי אני מניח שעכשיו שסיימת עם ה100 (כלומר מה שיש בנטפליקס) אז תפסיקי את המינוי שלך.

אגב, את לא מתרשמת שהצלחתי לעשות שהטקסט של ההודעה שלי יופיע לצד התמונה?

didalf

Well-known member
לא הבנתי?
את משלמת עליו עכשיו?
אז תראי עכשיו את הסרט.
פשוט כי אני מניח שעכשיו שסיימת עם ה100 (כלומר מה שיש בנטפליקס) אז תפסיקי את המינוי שלך.

אגב, את לא מתרשמת שהצלחתי לעשות שהטקסט של ההודעה שלי יופיע לצד התמונה?

כן, הפעם האחרונה שהוא נתן לי לעשות חינם הייתה בפברואר ולא עבר מספיק זמן כדי שהוא ישכח אותי שוב.
ואני לא אבטל עכשיו כי שבוע הבא יש את אקדמיית המטריה. אח"כ נראה.

וגם גברת אחותי שרוכבת לי על המנוי התמכרה לפוקימון|חבול|:-D

מאד התרשמתי. וואו.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ניק לא לקרוא עד שמסיים פרק 2.
אוקיי, אז פרק 1 לא היה נראה לי האמת מעניין באופן מיוחד, ואיפשהו באמצע פרק 2 חשבתי שאני כנראה לא אמשיך עם זה: מתקן לשיקום חיילים משוחררים, שמתחת לפני השטח יש לו בעצם מטרה סודית להוציא מהם מידע חשוב כלשהו או לעשות איזה ניסוי, נותנים להם תרופות שלא מספרים להם בשביל מה ומבודדים אותם מהעולם.
ויש חוקר שכמה שנים אח"כ מגיע לטפל בתלונה על משהו שהיה שם ומנסה לחקור, ואף אחד לא מוכן לדבר איתו על זה.
אז יש פה לכאורה כמה תעלומות שאמורות לסקרן אותנו: מה המידע שהם מנסים להוציא מהחיילים (או שהמידע שהמנהל מדבר עליו זה פשוט הנתונים של תוצאות הניסוי שהם עושים?), מה קרה שם בשטח, למה זה כל כך סודי ולמה צריך פרויקט נכלולי בשביל זה (אי אפשר פשוט לשאול אותם מה שרוצים לדעת?), וגם מה קרה במתקן בסוף שעליו אנשים לא מוכנים לדבר 4 שנים אח"כ.
הבעיה שלי היא שבד"כ תעלומות כאלו והתשובה להן לא מעניינות בעייני. כלומר... לכאורה הבנתי... עשו דברים רעים, בד"כ הממשלה או איזה תאגיד או מישהו בעמדת כוח מאוד חזקה מעורב בעניין, ואז עושים הכל בשביל להסתיר את זה. זה סיפור שדי חוזר על עצמו. גם הקטע שהמתקן הוא לא מה שהחיילים חושבים והכל נועד לעבוד עליהם לאיזו מטרה. לא מרגיש לי מקורי או מסקרן.
אבל אז בפרק 2 היו שני דברים שגרמו לי לחשוב שאולי יש פה כן משהו מעבר לזה ששווה לבדוק לפחות עוד קצת:
1. כשהיידי מדברת עם אמא שלה, זה נראה לרגע (למרות שאולי רק נדמה לי) שהיא באמת לא בטוחה או לא זוכרת למה היא חזרה לגור איתה, כלומר שהיא טענה שזה כי אמא שלה נפלה, אבל אמא שלה טוענת שהיא חזרה לפני הנפילה שלה, וזה לא ברור לי אם היידי יודעת את זה ופשוט מנסה לגרום לאמא שלה גם להאמין בשקר שהיא סיפרה לחוקר, או שבאמת משהו משובש אצלה בזכרון.
2. מתישהו בפרק 1 הראו לנו רצף של תמונות מהמתקן, בסדר ספציפי, ואז בפרק 2 עשו את זה שוב בדיוק אותו רצף, שזה היה קצת מוזר וגרם לי לחשוב שמנסים לרמוז לנו שקורה פה משהו שאנחנו עוד לא מבינים.
חוץ מזה בסוף של 2 הפרקים יש קטע קצת מוזר שמראים לנו את הכתוביות בלי מוזיקה וברקע שלהן יש למשך קטע די ארוך את אחת הדמויות שממשיכה בענייניה, אבל לא באמת עושה שום דבר שנראה מעניין. לא יודעת מה המטרה של זה.
יאיי ראיתי.
ובגלל שמאוחר ובגלל שזאת נראית לי מין סדרה עמוקה ומורכבת כזאת - ממש שמחתי לגלות שהפרקים קצרים.
כאילו פתאום הופיע השם של הבמאי סאם איסמאיל* ולרגע חשבתי שזה קטע מוזר שלפעמים עושים בסדרות כיום ששמים את ה"קרדיטים של תחילת הפרק" מאוד מאוחר, אבל זה בעצם היה סוף הפרק. וממש שמחתי מזה.
*כאילו שיכלתי לשכוח שזה הבמאי שגם עשה את מר רובוט. הוא מאוד אוהב לעשות דברים באופן מוזר וייחודי. ולכל הרוחות הוואן-שוטס ארוכים...

חוץ מזה באופן לא מפתיע אני אהבתי את זה יותר ממך.
עוד לא ראיתי את פרק 3 אבל אני מקווה שהוא לא גורם לך להפסיק לצפות. אם כי בשלב הזה אני אמשיך גם לבד, אבל אני מעדיף שלא.
ועכשיו מחשבות יותר מספליירות
אני ממש לא יכול לומר שאני בטוח מה שהם בעצם עושים שם במתקן, אבל לי דווקא לא נראה שהם מנסים להוציא מהחיילים מידע.
לדעתי עושים עליהם ניסוי כלשהו. הניחוש שלי הוא גם שהעניין הוא לא התרופות שראו שנותנים להם, אלא שהתרופות הן באוכל שנותנים להם. (ובגלל זה הדגש על לעשות בדיקות רקע לעבודי הקפיטריה)
והיו כמה דברים עוד בפרק הראשון שגרמו לי לחשוב שמה שזה לא שהם עושים להם קשור לזכרונות שלהם. אבל לא להוציא מהם זכרונות, אלא למחוק להם את הזיכרון.
והקטע בפרק 2 שבו נראה שהיידי עצמה לא זוכרת דברים רק מחזק לי את זה.
אהבתי את הקטע שבו שרייר (ליפ משיימלס) נכנס להתקף פארנויה. הקטע המצחיק הוא שהוא שאנחנו כמובן יודעים שהוא מוצדק בחשדנות שלו, אבל עד כמה שאנחנו יודעים הם דווקא כן בפלורידה. פשוט איפה שראו את הדירה של היידי נראה כמו פלורידה. וגם בעתיד נאמר שהיידי עבדה בפרויקט בטאמפה, שזה בפלורידה.

Lhuna3

Well-known member
יאיי ראיתי.
ובגלל שמאוחר ובגלל שזאת נראית לי מין סדרה עמוקה ומורכבת כזאת - ממש שמחתי לגלות שהפרקים קצרים.
כאילו פתאום הופיע השם של הבמאי סאם איסמאיל* ולרגע חשבתי שזה קטע מוזר שלפעמים עושים בסדרות כיום ששמים את ה"קרדיטים של תחילת הפרק" מאוד מאוחר, אבל זה בעצם היה סוף הפרק. וממש שמחתי מזה.
*כאילו שיכלתי לשכוח שזה הבמאי שגם עשה את מר רובוט. הוא מאוד אוהב לעשות דברים באופן מוזר וייחודי. ולכל הרוחות הוואן-שוטס ארוכים...

חוץ מזה באופן לא מפתיע אני אהבתי את זה יותר ממך.
עוד לא ראיתי את פרק 3 אבל אני מקווה שהוא לא גורם לך להפסיק לצפות. אם כי בשלב הזה אני אמשיך גם לבד, אבל אני מעדיף שלא.
ועכשיו מחשבות יותר מספליירות
אני ממש לא יכול לומר שאני בטוח מה שהם בעצם עושים שם במתקן, אבל לי דווקא לא נראה שהם מנסים להוציא מהחיילים מידע.
לדעתי עושים עליהם ניסוי כלשהו. הניחוש שלי הוא גם שהעניין הוא לא התרופות שראו שנותנים להם, אלא שהתרופות הן באוכל שנותנים להם. (ובגלל זה הדגש על לעשות בדיקות רקע לעבודי הקפיטריה)
והיו כמה דברים עוד בפרק הראשון שגרמו לי לחשוב שמה שזה לא שהם עושים להם קשור לזכרונות שלהם. אבל לא להוציא מהם זכרונות, אלא למחוק להם את הזיכרון.
והקטע בפרק 2 שבו נראה שהיידי עצמה לא זוכרת דברים רק מחזק לי את זה.
אהבתי את הקטע שבו שרייר (ליפ משיימלס) נכנס להתקף פארנויה. הקטע המצחיק הוא שהוא שאנחנו כמובן יודעים שהוא מוצדק בחשדנות שלו, אבל עד כמה שאנחנו יודעים הם דווקא כן בפלורידה. פשוט איפה שראו את הדירה של היידי נראה כמו פלורידה. וגם בעתיד נאמר שהיידי עבדה בפרויקט בטאמפה, שזה בפלורידה.
לא הפסקתי, למעשה כבר צפיתי גם בפרק 4 אתמול, ורק מתוך נימוס לא כתבתי. התאפקתי עם 5, אבל אני מניחה שלא אתאפק היום הרבה ויש מצב שאפילו אסיים עונה או משהו. לקחים לפעם הבאה: צפיה משותפת איתי עדיף להתחיל ביום ראשון ולא בסופ"ש (כי בימי עבודה לרוב יש לי כוח רק לפרק או 2 ביום).

Lhuna3

Well-known member
לא הפסקתי, למעשה כבר צפיתי גם בפרק 4 אתמול, ורק מתוך נימוס לא כתבתי. התאפקתי עם 5, אבל אני מניחה שלא אתאפק היום הרבה ויש מצב שאפילו אסיים עונה או משהו. לקחים לפעם הבאה: צפיה משותפת איתי עדיף להתחיל ביום ראשון ולא בסופ"ש (כי בימי עבודה לרוב יש לי כוח רק לפרק או 2 ביום).
ורק שתדע שאני כבר בפרק 8 ואני מסכמת בצד, לא אכתוב פה את הסיכומים שלי עד שאתה תכתוב גם ותגיע אלי (שזה בטח יהיה רק אחרי שתסיים את העונה), וזה מאוד מתסכל אותי, כי אתה אולי היית עוזר לי להבין דברים מסויימים ולשים לב לדברים מסויימים.
אני כבר בשלב שאני קצת חוזרת אחורה לקטעים מסוימים שבדיעבד מבינה שהיו רמזים.

נערך לאחרונה ב:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ורק שתדע שאני כבר בפרק 8 ואני מסכמת בצד, לא אכתוב פה את הסיכומים שלי עד שאתה תכתוב גם ותגיע אלי (שזה בטח יהיה רק אחרי שתסיים את העונה), וזה מאוד מתסכל אותי, כי אתה אולי היית עוזר לי להבין דברים מסויימים ולשים לב לדברים מסויימים.
אני כבר בשלב שאני קצת חוזרת אחורה לקטעים מסוימים שבדיעבד מבינה שהיו רמזים.
כן, היה ברור לי שאת תעקפי אותי.
גם כי הקצב שלך רצחני וגם כי אני נוטה להיות מוסח מדברים אחרים כמו לשחק איזה משחק עם המשפחה או לראות פאנל קומיקון של מסע בין כוכבים.
(זאת הסיבה שעדיין לא הגעתי לפרק 3 אפילו)
זה באמת חבל שאנחנו לא מדברים על דברים באותו זמן, אבל היית יכולה גם לכתוב כאן על כל פרק ואז אני הייתי מגיב לך כל פעם לפי הפרק שאליו הגעתי. אני לא הייתי מתפתה להציץ.
בכל מקרה כמו שאמרתי אני הייתי צריך איזו דחיפה כדי להתחיל לראות משהו ואת זה עשית.
ואני ממש שמח שגם נשארת עם הסדרה ולא נטשת אותה. כי אז אומנם הייתי ממשיך, אבל לא הייתי יכול לדבר עם אף אחד.
בכל מקרה אני מקווה שתחכי לי עם עונה 2 (שלהבנתי היא עלילה שונה איכשהו). ואולי אותה באמת נתחיל לא בסופש.

טוני החתול

Well-known member
מנהל

לא יודעת.

מסקרן
קודם כל אני כבר פרק שעבר חשדתי שהם נותנים להם תרופות דרך האוכל. עכשיו הייתה לי תיאוריה שהם מנסים למחוק להם זכרונות, אבל בעצם זה לא ממש מתאים כי נראה שהם רוצים שהמצב שלהם ישתפר.
כששרייר מציג סימנים שהוא מאבד את זה אז קולין רוצה להוציא אותו מהתוכנית כי הוא לא מתאים לנתונים שהם רוצים להשיג (שזאת פשוט התנהלות מחקרית של רמאות, כי זה להוציא את המקרים שלא מתאימים לתוצאות שאתה רוצה להראות שאתה משיג)

הקטע בהתחלה עם הגניבת אוטו של שרייר וקרוז היה ממש מוזר. הכל הכל נראה חשוד. וזה למרות שכבר אמרתי פרק שעבר שזה די ברור לנו שהם באמת בפלורידה כי אנחנו ראינו את החיים של היידי. (ואפילו אם איכשהו משקרים לה, אז איך מסבירים את זה שגם החבר לשעבר שלה שם ומאמין שזאת טמפה).
העניין הוא שראינו את כל החלק החשוד וששרייר לחלוטין בפאניקה, אבל אז קרוז מסביר את ההמשך שהם גילו שהכל נורמלי ומספר ששרייר היה ממש שמח ושהוא הבין שהכל בסדר. וזה פשוט לא נשמע הגיוני ששרייר מאמין שהכל בסדר. ואם זה באמת אז למה לא ראינו את זה?
אבל אולי מנסים לגרום לנו לחשוב שזה לא מה שהיה וזה בעצם כן...
(מין הפוך על הפוך כזה)

בהחלט הרבה דברים מוזרים בשיחות עם קולין. בראשונה הוא באיזושהו מבנה בסין (נראה לי) שמנקים ושולחים לארה"ב. כנראה הוא מקים מעבדה בשביל התרופה שהם נותנים לחיילים. בשניה הוא משחק גולף, אבל אז בסוף נראה שהוא מציג את עצמו למישהו שלא מכיר אותו. כלומר הוא כנראה ניצל את הגולף כדי לעשות קשר עיסקי. והשלישית פתאום נראית כאילו הכי נורמלית כי זאת מסיבת יום הולדת של הבת שלו. מה כבר יכול להיות חשוד? יש שם ילדים ויש לו איפור מוזר שהבת שלו שמה לו. ובסוף הוא מאחר לעוגה. אבל יחד עם זה גם משהו מוזר מתרחש שם באיך שהוא מסתובב ברחוב ומסתכל על מכוניות או משהו כזה.
לא חשבתי על האופציה שקולין הוא רק בראש של היידי. אבל אז למה אנחנו רואים גם מה הוא עושה אחרי שהוא מנתק?

זה שהיידי פוטרה בגלל אישפוז בתאריך שבו קרוז הוצא מהצבא בגלל התנהגות אלימה גורם לי לחשוב (ואני מניח גם לחוקר) שקרוז תקף אותה.
מעניין אם איפשהי בחלקים של העבר אומרים את התאריך, כי אז היינו יודעים כמה זמן נותר עד שיקרה המאורע הזה ב15 למאי.

Lhuna3

Well-known member
כיוון שכבר סיימתי את העונה, מאוד קשה לי להגיב עכשיו לדברים ספציפיים שכתבת בלי לספיילר.
אבל שמרתי בצד סיכום שלי אחרי כל פרק ואני אשים אותו אחרי/לפני שאתה תגיע אליו.
הפרק מתחיל בשוט ארוך שמראה לנו איך מיוצר הסם שהם כנראה עושים איתו את הניסוי בחיילים מאיזשהו פרי באדמה וכל הדרך שהוא עושה עד למתקן שלהם.
קטע שהזכיר לי נורא את הסגנון של ש"ש וסמוך על סול (רק שם היו בטח מבינים רק בסוף הפרק איך זה מתקשר לסיפור, ופה רואים מההתחלה).
נ.ב. הפרי נקרא סקויה-משהו? זה לא מסתדר לי כי סקויה זה עץ ומה שהם תלשו מהאדמה לא נראה כמו עץ, אבל אולי זה זן מסוים (או שזה לא קשור לשם סקויה).

שרייר סולק מהמתקן בעקבות התקרית.
היידי מביאה לוולטר מפוחית שהוא השאיר מאחור עם חפציו שקשורה לאחד הזכרונות שלו מהחבר שלהם שנהרג.
והאיש צוות השני שם שכאילו עוסק בהכנת החיילים לראיונות עבודה וכד', נראה כאולי בולש אחרי היידי שם.

בהווה: היידי חוזרת הביתה אחרי הפגישה עם אנתוני, מחפשת רמזים נוספים לזכרונות שאבדו לה ומוצאת ראיות שהיא היתה מאושפזת, ואת הטלפון הישן שלה עם כל השיחות עם קולין שהיא לא זוכרת מכל זה כלום.
מה שמעניין זה שאח"כ היא מדברת עם החברה שלה בעבודה בדיינר על זה, והיא אומרת לה שהיא לא יודעת מי זה קולין, שזה קצת משונה, כי אנתוני אמר לה שהיא כל הזמן דיברה בטלפון עם קולין, הבוס שלה, אז לפחות את זה היא אמורה לדעת, אבל כנראה שזה חסר משמעות שהיא לא אמרה את זה (לא באמת נראה לי שהיא כבר לא זוכרת את השיחה שלה איתו).

עוד בהווה, החוקר שלנו (אני מאוד מחבבת אותו) מגיע אל המשרדים של גייסט ומנסה לחקור את קולין לגבי הפרויקט של הומקאמינג (שכבר לא פעיל) וקולין ממהר להפטר ממנו ולטעון שאינו יודע/זוכר שום דבר חשוב בעניין.

אבל אז היידי מתקשרת אליו והוא מנתק לה ומבין שהוא בצרות.

נ.ב. האם שם המסעדה פט מורגאן שהוא משחק מילים על פאטה מורגאנה בא לרמוז לנו שמשהו שאנחנו רואים הוא לא אמיתי? (נראה קצת שקוף מידי אז זה בטח לא זה) או על משהו אחר שקורה עם הדמויות?

למעלה