שרשור דיוני סדרות #21

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כל מי שיש לו משהו להגיד על סדרת טלוויזיה ולא רוצה לפתוח נושא במיוחד מוזמן לכאן

Aranel Nenharma

Well-known member
הכתר עונה 4
העונה היתה משמעותית עם פחות פוקוס על המלכה ויותר על צארלס ודיאנה.
אז אם שנה שעברה קצת ריחמתי על צארלס ועל איך המשפחה מתייחסת אליו העונה הוא מנאיק רשמי מטעם עצמו.
אני יודעת שדיאנה נחשבת המאמי הלאומית ואני לא באמת יודעת מה היה במציאות (הייתי בת איזה 10 כשהיא מתה) אבל לפחות בסדרה היא לא הכי מושלמת. הדבר העיקרי ששיגע אותי זה למה היא התחתנה איתו בכלל?? כבר מההתחלה ידעת שמשהו מסריח הולך שם וגם בקושי הכרת אותו

אני מאוד אהבתי את אולביה, אך הרבה יותר אהבתי את קלייר פוי בתפקיד (ומאוד שמחתי שראו אותה) אבל גם בעונות של קלייר היה למלכה יותר עלילה מרוכזת עליה.

מרגרט היא דמות שלא הכרתי כמעט כלום על האמיתי ומאוד אהבתי בעונות הראשונות, אני חושבת שגם הלנה עשתה עבודה מעולה עם התפקיד אך הדמות עדיין מאוד קטנה משמעויות, מה שדי התאים לדמות שהסדרה הציגה, דמות שהיתה קנאית לתשומת לב שקיבלה אחותה, וגם בסדרה הדמות של המלכה היתה המרכז והיא לא.

מה שהיה לי מוזר בפרק האחרון של העונה שהיתי עצובה שהדמויות עוזבות, וזה מצחיק כי הן לא באמת הולכת אבל כמו שדמות המלכה של קלייר ודמות המלכה של אולבייה הן שונות ודומות. גם בעונות הבאות הן יהיו דומות ושונות

לדעתי ג'וש ששיחק את צארלס צריך לקבל לפחות מעומדות.

גם מאוד אהבתי את ארין ששיחקה את אן, ויצא לי לראות סרט תיעודי על אן והיא באמת משהו מיוחד, גם הרבה אומרים שהיא היתה צריכה להיות זו שיורשת את הכתר.
ושחקנית שלא שמעתי הרבה תשבחות עליה היא השחקנית של קמילה. שיחקה את התפקיד בצורה מעולה ולמזלה בכלל לא דומה לאמיתית

טוני החתול

Well-known member
מנהל
העונה היתה משמעותית עם פחות פוקוס על המלכה ויותר על צארלס ודיאנה.
בהחלט. זה היה מאוד בולט לי בהתחלה מעצם זה שבשלושת הפרקים הראשונים ממש אין התמקדות באליזבת. רוב הסדרה אפילו כשיש הרבה דמויות נוספות מאוד ברור ברוב הפרקים שהמלכה היא זאת שבמרכז, שממש יש חקר דמות שלה. היו כמובן גם בעבר פרקים שמתמקדים בדמות אחרת (לפעמים צ'רצ'יל לפעמים פיליפ) אבל זה ששלושה פרקים הראשונים לעונה לא היה התמקדות בה הרגיש לי מוזר.
בהתאם מרגרט קיבלה אפילו פחות התמקדות העונה. בעוד בעונות קודמות כל עונה היו איזה שני פרקים שהתמקדו בה כאן היה רק אחד. גם פיליפ לדעתי לא קיבל שום התמקדות בעונה הזאת.
וזה ברור לחלוטין למה זה קרה - היה צריך לחלק את ההתמקדות במידה רבה גם לצ'ארלס ודיאנה.
וזה בא לא רק על חשבון אליזבת, פיליפ ומרגרט. גם שלושת הילדים האחרים מקבלים הרבה פחות התמקדות מאשר צ'ארלס. כל התפוררות הנישואים של אן והנישואים של אנדרו לפרגי היו עניינים שלמים שבקלות היה אפשר להקדיש להם פרקים, אבל לא היה מקום לכל זה.
ולדעתי זה לא רק שהפרשה של צ'ארלס ודיאנה היא הכי עסיסית ומעניינת גם אחרי כל השנים, אלא שנושא הסדרה הוא לא המלכה, אלא הכתר. ולכן לצ'ארלס בתור יורש העצר יש חשיבות גדולה. כל מה שהוא עובר קשור באופן הדוק לכך שהוא מצופה להיות המלך הבא. היחס המאוד נוקשה של ההורים שלו אליו, המחויבויות הגדולות שלו.
תאצ'ר עצמה קיבלה יחסית מקום מכובד בעונה, והגיוני שכך, אם כי עדיין פסחו על נושאים שלמים שהעסיקו את בריטניה בעשור הזה כמו השביתות ורק איזכרו את הIRA (להבנתי היה איזה פיגוע שלהם שבו חברי פרלמנט נהרגו).
אז אם שנה שעברה קצת ריחמתי על צארלס ועל איך המשפחה מתייחסת אליו העונה הוא מנאיק רשמי מטעם עצמו.
זה גם לחלוטין איך שאני הרגשתי. בתחילת העונה הזאת עוד ריחמתי עליו במידה מסויימת. ראו שהוא לא רוצה להתחתן עם דיאנה ואפילו מבקש לא להתחתן איתה. אבל ממש הכריחו אותו.
זה בעיקר עיצבן אותי כי אליזבת עצמה כן בחרה להתחתן עם מישהו שהיא אוהבת. והיו צריכים להפוך את פיליפ לאזרח בריטי כדי שהיא תוכל להתחתן איתו.

מה שממש מטריף בכל העניין הזה שכל הסבל הזה ובסוף צ'ארלס אחרי הכל כן התחתן עם קמילה. אם פשוט היו נותנים לו לעשות את זה בהתחלה אז לא היה כל הבלאגן.
(אם כי כן קיבלו את זה שוויליאם והארי הם תוצר של בית אצולה)
אני יודעת שדיאנה נחשבת המאמי הלאומית ואני לא באמת יודעת מה היה במציאות (הייתי בת איזה 10 כשהיא מתה) אבל לפחות בסדרה היא לא הכי מושלמת. הדבר העיקרי ששיגע אותי זה למה היא התחתנה איתו בכלל?? כבר מההתחלה ידעת שמשהו מסריח הולך שם וגם בקושי הכרת אותו
גם לדעתי דיאנה ממש לא יוצאת מושלמת. למרות שהיו לי וויכוחים במשפחה על זה (כל המשפחה שלי כמעט ראתה את הסדרה ובארוחת שישי של שבוע שעבר היו לנו וויכוחים סוערים עליה) ורובם כן חושבים שהיא בערך מושלמת.
קודם כל היא באמת לא הייתה צריכה להתחתן איתו. אבל תכלס זה כאילו קל לומר את זה, אבל היא הייתה בת 18, ממש ילדה. וזה היה להתחתן עם נסיך. שהיא כנראה באמת אהבה. ובטוח כבר היה עליה לחץ גדול של הסביבה להתחתן. כאילו תארי לעצמך להיות בת 18 ולסרב להצאת אירוסים מנסיך. או לאחר מכן להחליט לסרב להתחתן עם הנסיך. איך חוזרים לחיים אחרי זה?
אבל גם אחר כך. היא כבר בטח קלטה כמה חוסר ביטחון יש לצ'ארלס ושום דבר שהיא עשתה לא עזר עם זה. וההופעה שלה בתיאטרון, איך אחרי כמה שנים איתו היא יכולה לחשוב שזה משהו שיגרום לו אושר?
אבל אני לא יודע אם הסדרה הצליחה להעביר מספיק טוב עד כמה היא הייתה שונה משאר בני המלוכה ואיך זה גרם לאנשים כל כך לאהוב אותה יותר. זה בעצם מה שהקטע בניו-יורק ניסה להראות - זה שהיא לא פחדה לחבק ילד חולה איידס, בעוד שאר בני המלוכה בקושי נגעו באנשים אמיתיים. אני הבנתי שזה היה משהו מאוד מהפכני ולכן המידה העצומה של אהבה שהייתה אליה.
אני מאוד אהבתי את אולביה, אך הרבה יותר אהבתי את קלייר פוי בתפקיד (ומאוד שמחתי שראו אותה) אבל גם בעונות של קלייר היה למלכה יותר עלילה מרוכזת עליה.
מאוד אהבתי את פוי בתפקיד, אבל אני חושב שאולי אוליביה אפילו יותר טובה.
לגבי זה שבעונות של קלייר העלילה הייתה יותר מרוכזת בה כבר הגבתי מקודם שזה לא קשור לאוליביה עצמה.
מרגרט היא דמות שלא הכרתי כמעט כלום על האמיתי ומאוד אהבתי בעונות הראשונות, אני חושבת שגם הלנה עשתה עבודה מעולה עם התפקיד אך הדמות עדיין מאוד קטנה משמעויות, מה שדי התאים לדמות שהסדרה הציגה, דמות שהיתה קנאית לתשומת לב שקיבלה אחותה, וגם בסדרה הדמות של המלכה היתה המרכז והיא לא.
היא דמות מעולה שמאוד אהבתי.
גם איתה הסיפור נורא עצוב. זה שהיא הייתה מאוהבת במישהו ולא נתנו לה להתחתן איתו בגלל שהוא היה גרוש.
ואז בסופו של דבר גם היא התגרשה.
מה שקרה לה זה באמת סוג של ניבוי העתיד של מה שיקרה עם צ'ארלס. לכן מאוד אהבתי את השורה שלה באחד הפרקים הראשונים של העונה כשהיא אומרת שהמשפחה הזאת לא לומדת מהטעויות שלה, לגבי זה שמכריחים את צארלס ודיאנה להתחתן. זה אגב משהו שמאוד מעניין אותי אם היא באמת אמרה במציאות. כלומר אני מניח שאין תיעוד שהיא אמרה משהו כזה, אבל בגלל שהיא עברה משהו כזה אז מעניין אותי באמת אם זאת הייתה דעתה.
מה שהיה לי מוזר בפרק האחרון של העונה שהיתי עצובה שהדמויות עוזבות, וזה מצחיק כי הן לא באמת הולכת אבל כמו שדמות המלכה של קלייר ודמות המלכה של אולבייה הן שונות ודומות. גם בעונות הבאות הן יהיו דומות ושונות
האמת שלא ממש חשבתי על כך שהשחקנים האלו עוזבים.
אבל האם יחליפו גם את דיאנה אחרי רק עונה אחת?
אם כי זה יהיה מוזר אם יחליפו את צ'ארלס ולא אותה.
לדעתי ג'וש ששיחק את צארלס צריך לקבל לפחות מעומדות.
אני מסכים, הוא היה מעולה.
גם מאוד אהבתי את ארין ששיחקה את אן, ויצא לי לראות סרט תיעודי על אן והיא באמת משהו מיוחד, גם הרבה אומרים שהיא היתה צריכה להיות זו שיורשת את הכתר.
אני לא התרשמתי ממנה במיוחד, אבל במשפחה שלי באמת הרבה מאוד מאוד אוהבים אותה.
צפיתי בסרטון ביו-טיוב שכולל אותה לאחרונה ואפילו שהיא הרבה יותר מבוגרת היא ממש מזכירה את איך שהיא נראית בסדרה.
בכלל עשו די עבודה מעולה בלמצוא שחקנים שנראים כמו הדמויות שהם משחקים ובלגרום להם להראות עוד יותר דומים.
ושחקנית שלא שמעתי הרבה תשבחות עליה היא השחקנית של קמילה. שיחקה את התפקיד בצורה מעולה ולמזלה בכלל לא דומה לאמיתית
היא עשתה עבודה טובה.
ממש ריחמתי עליה בקטע שהיא אמרה לצ'ארלס לא לעזוב את דיאנה כי אז ישנאו אותה

אגב, לפני איזה שבועיים אחותי ובעלה סיימו סוף סוף לראות את העונה הרביעית ואז סתם בשביל הכיף פתחנו בנטפליקס פרק של הסדרה The Windsors זאת קומדיה פארודית נורא מצחיקה על משפחת המלוכה כיום. בעיקר צ'ארלס, קמילה, וויליאם, קייט והארי. שמעתי על זה בעבר אבל היה נראה לי מטופש מידי בשביל בכלל לנסות. אז זה באמת מטופש, אבל זה גם קורע מצחוק.

didalf

Well-known member
הסרט הנשף - The Prom

1. חמוד למדי, אם כי אין שיר ממש זכיר שיצאתי איתו.
2. מזוויות מסויימות הילדה שמשחקת את אמה ממש דומה לדרו ברימור.
3. מרגיש לי חסר טעם להתעצבן על אנשים הומופוביים אבל זה עדיין מעצבן;-(
4. אני ממש צריכה לראות בוק אוף מורמונס. אנדרו משהו ששיחק פה הוא השחקן הראשי שם ואני די בטוחה שהשיר שלו על דברים שאסור בתנך זה מחווה כלשהי. וגם כי היה השבוע קטע של ג'ימי פאלון יחד איתו שהם עשו 2020 המחזמר והוא שר דברים משם שלא הכרתי. אבל אוף שונאת בוטלגים ולא רוצה שוב לשמוע פסקול בלי לראות.
5. קצת עצבן אותי שהאמא ההומופובית השלימה כ"כ מהר אחרי שהבת שלה יצאה מהארון והתקבלה בשמחה. זה די מוציא את העוקץ מזה שהיא פחדה לצאת בגלל אמא שלה כל הזמן כי וואלה תוך חצי יום היא קיבלה אותה, ומרגיש שסתם היא העבירה את אמה מלא סבל בזמן שאמה התמודדה עם הורים שבאמת לא קיבלו אותה. וגם לא הגיע לאמא שכולם יסלחו לה תוך שניה על מה שהיא העבירה אותם.
6. גם זה שהילדים בקניון שינו את דעתם תוך שיר אחד היה קצת מגוחך אבל זה היה חמוד אז בסדר.
7. אוקי הקטע שהיא שרה ביוטיוב ואז כל מיני ילדים להטבים אחרים שצופים שרים חזרה היה די מרגש. וגם זה שכולם הגיעו לנשף בסוף בכל מיני סוגים של זוגות.
8. המנהל פשושי.

הסרט הנשף - The Prom

4. אני ממש צריכה לראות בוק אוף מורמונס. אנדרו משהו ששיחק פה הוא השחקן הראשי שם ואני די בטוחה שהשיר שלו על דברים שאסור בתנך זה מחווה כלשהי. וגם כי היה השבוע קטע של ג'ימי פאלון יחד איתו שהם עשו 2020 המחזמר והוא שר דברים משם שלא הכרתי. אבל אוף שונאת בוטלגים ולא רוצה שוב לשמוע פסקול בלי לראות.
5. קצת עצבן אותי שהאמא ההומופובית השלימה כ"כ מהר אחרי שהבת שלה יצאה מהארון והתקבלה בשמחה. זה די מוציא את העוקץ מזה שהיא פחדה לצאת בגלל אמא שלה כל הזמן כי וואלה תוך חצי יום היא קיבלה אותה, ומרגיש שסתם היא העבירה את אמה מלא סבל בזמן שאמה התמודדה עם הורים שבאמת לא קיבלו אותה. וגם לא הגיע לאמא שכולם יסלחו לה תוך שניה על מה שהיא העבירה אותם.
6. גם זה שהילדים בקניון שינו את דעתם תוך שיר אחד היה קצת מגוחך אבל זה היה חמוד אז בסדר.
7. אוקי הקטע שהיא שרה ביוטיוב ואז כל מיני ילדים להטבים אחרים שצופים שרים חזרה היה די מרגש. וגם זה שכולם הגיעו לנשף בסוף בכל מיני סוגים של זוגות.
8. המנהל פשושי.
מסכימה בהחלט. חמוד מאוד וקמפי, אבל לא ממש זכיר.

לי היא הזכירה בנוסף את אליזבת מוס הצעירה (רק רזה יותר)

יש בסדרה "הבית הלבן" קטע בו הנשיא מוכיח שדרנית רדיו נוצרית לגבי סטנדרטים כפולים בנצרות המודרנית (לקיים את מצוות התנך הנוחות להם)

האמת שברגע הראשון שהאמא אמרה שהן ידברו על זה בבית, והלכה משם זה הרגיש נכון. האמא השמרנית חייבת זמן לחשוב ולעכל את הנושא.
הקבלה שלה (במיוחד בסצנת הנשיקה) הייתה קצת מהירה מידי, וצרמה.

דווקא לזה התייחסו - שהם אמרו לו אחר כך שהוא מסביר ממש טוב ובצורה שקל להבין.

זה באמת היה יפה ומרגש.

8. המנהל פשושי.
לגמרי

nerdkey treky

Active member
הסדרה המצוירת חלל אינסופי\FINAL SPACE - סיימתי את העונה הראשונה ולא ציפיתי להשלים מרתון שלה. הפרקים הראשונים כמעט ולא היו מצחיקים אבל העלילה + הדמויות ממש סיקרנו אותי וזה השתלם. היא קצת יותר מצחיקה בהמשך ומגיעה לסיום מאוד מעניין. מזל שיש עונה נוספת.
והדבר הזה אחד החמודים שקיימים. אני תוהה אם דיויד טננט מדובב את הדמות שלו (ניסיתי לגלות איזו דמות הוא מדובב בלי לחפש באינטרנט ולא הצלחתי).
8dc816d88450692a3b62bc751e0c6db7.jpg

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוקי הפרק התחיל כמו רוב הפרקים יחסית, חוץ מזה שהיה שם שוב הבחור עם המשקפיים.
מדברים על המצב של פיליפה והוא מסביר שזה בגלל שהיא גם מיקום אחר וגם עברה בזמן. בלה בלה בלה. אין לזה תרופה. רק שלספינה שלהם יש מאגר מידע ענק של האורב מעונה שעברה ולכן הספינה כן מציעה פתרון. באופן מוזר הספינה מציעה כוכב שבו יש פתרון, אבל לא מסבירה מה הפתרון אז הן יורדות לפלנטה בלי לדעת מה יקרה.
אז יש קטע מטופש שהרבה פעמים עושים בסדרות כאלו - הן מגיעות לפלנטה הזאת מסתכלות סביב והכל ריק, אז הן אומרות שהפלנטה הזאת נראית ריקה. אבל יש אין ספור מקומות שאפשר להגיע אליהם בפלנטה שלנו שבהם לא רואים נפש למרחקים. זה לא הופך את הכוכב שלנו להיות לא מפוצץ בבני אדם. ובכל מקרה, האם הם לא סרקו את הכוכב מהחללית?

לפני שאני ממשיך עוד כמה דברים:
מערכת היחסית האבא-בת של פול ואדירה ממשיכה. זה מוזר לי לראות אותו כל כך נחמד לאנשים.
הם מצליחים לפתוח את מסר המצוקה מהספינה במקום שבו התחיל הBurn ומגלים שהקפטנית של הספינה שם היא קלפיאנית (כמו סארו).
בגלל שאני קצת גזען אני לרגע תהיתי אם זאת אחותו של סארו שראינו שנה שעברה. אולי הם חיים מאות שנים. אבל הגיוני שלא.
בכל מקרה איך שנראה רק בפרק 11 סוף סוף יעשו את המסע אל הספינה הזאת. הייתי מתלונן על המריחה של הסיפור הזה אבל ההמשך של הפרק מעולה.

אז לפני שאני ממשיך פיליפה מסכימה לנסות לשרוד (כי כנראה לנסות לגרום למייקל להרוג אותה הייתה תוכנית אפשרית)
והיא נפרדת מסארו וטילי בחום יוצא דופן. כלומר הם חמים מאוד והיא שקטה, אבל זה היה מוזר שהיא לא זרקה כמה עקיצות חזקות לסיום, זה שהיא שקטה זה סוג של חום עבורה.

ואז הקטע בפלנטה והם פוגשים גבר אמריקאי טיפוסי עם סיגר גדול שקורא עיתן ויושב ליד דלת.
WTF?
אם כי למי שמכיר את סדרות מסע בין כוכבים הישנות יותר זה מאוד קלאסי שפוגשים איזה ישות חייזרית מוזרה שמסיבה כלשהי לוקחת את המראה ומנייריזם של אדם מארה"ב (עובד מלון משנות ה50, קאובוי, אציל מימי הביניים).
ובעיתון שלו כתוב שפיליפה מתה, אבל זה עיתון של מחר והדלת היא פורטל (פורטל חמוד הוא a-door-able)
ולא ברור מה הוא מציע כי הוא עונה בחידות מוזרות, אבל תכלס פיליפה חוזרת להיות עניינית, זה לא שיש לה ברירה, זה או לעבור בדלת או שהיא מתה.

והיא עוברת בדלת והולי שיט היא נמצאת חזרה ביקום שלה שבו היא הקיסרית. וגם טילי (קילי) שם וגם Owo ושאר אנשי הצוות בתפקידים אחרים. (ועכשיו אני תוהה אם פול ויו גם שם ביחד, או שבגלל שהם רעים הם גם הומופובים).
ואפילו נמצאת שם ההיא שהייתה סגנית של לורקה ומתה בתחילת עונה 1 (ואז בסוף עונה 1 ראינו את המקבילה שלה מיקום המראה).
ובהמשך גם רואים את מייקל שנראית מגניבה עם התספרות הקצרה שוב אבל באופן אחר.
וגם סארו שם בתור עבד.
ואני כל הזמן חושב "יש! עומדים לראות את לורקה שוב! יש!" ואני אפילו לא ידעתי שאני רוצה לראות את לורקה שוב, אבל פתאום ממש בא לי.
אז בערך האכזבה היחידה שלי מהפרק היא שלא ראינו את לורקה. אני מאוד מקווה שהוא כן יהיה בפרק הבא, אם כי נראה לי מוזר מאוד שכן השיגו את השחקן אבל לא הכניסו אותו לפרק הזה. אבל מצד שני נראה לי מגוחך לבחור לעשות את העלילה בזמן שבו לורקה עושה הפיכה נגד פיליפה אם אין להם את השחקן שישחק אותו.
חוץ מזה שמגניב לראות את המקביל המראה של כל הדמויות גם אהבתי את איך שזה הציג את פיליפה. אנחנו רגילים לכך שהיא סוג של ביץ', חסרת רחמים, אז מעניין כשרואים אותה חזרה בעולם שלה שהיא כן התרככה. קשה לה לראות שמתנהגים אל סארו כאל עבד חסר ערך. והיא לא יכולה להרוג את מייקל בקלות כמו שהיא הייתה יכולה בעבר. (אני פתאום לא זוכר מה היה עם מייקל של עולם המראה, חשבתי שהיא הרגה אותה אבל עכשיו אני נזכר שכשהם הגיעו לעולם המראה בעונה 1 היא האמינה שמייקל בחיים)
עדיין לא הייתה לה בעיה להרוג את פול, אבל עם כל אהבתי אליו, מי לא רצה להרוג את פול לפעמים.

מה שכמובן נשאר פתוח זה לא רק מה יקרה בעצם בהמשך, האם היא תצליח לשרוד את ניסיון ההפיכה? כיצד היא תשנה דברים מאיך שהיא עשתה אותם במקור?
השאלה האמיתית היא מה בכלל קרה לה. האם הפורטל הזה החזיר אותה באמת חזרה בזמן וחזרה למימד שלה? האם זה הכל סוג של אשליה שנועדה להיות מבחן עבורה? משהו אחר?
מה בעצם קורה פה?

משהו קטן אחר - בקטע שבו האיש עם המשקפיים מסביר ליו על מה הבעיה של פיליפה הוא מראה הולוגרמה של חייזר כלשהו שהוא אומר שגם נע בזמן וגם היה מקו זמן אחר שנוצר כתוצאה מספינת כרייה רומלונאית שחזרה בזמן - כלומר בעצם מתייחסים למה שנקרא The Kalvin Timeline שבו מתרחשים שלושת סרטי סטארטרק האחרונים (עם כריס פיין בתפקיד קירק). לא נראהלי שזה משהו עם ממש משמעות, יורת כמו איסטר אג מגניב למי שקולט את זה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
הסדרה המצוירת חלל אינסופי\FINAL SPACE - סיימתי את העונה הראשונה ולא ציפיתי להשלים מרתון שלה. הפרקים הראשונים כמעט ולא היו מצחיקים אבל העלילה + הדמויות ממש סיקרנו אותי וזה השתלם. היא קצת יותר מצחיקה בהמשך ומגיעה לסיום מאוד מעניין. מזל שיש עונה נוספת.
והדבר הזה אחד החמודים שקיימים. אני תוהה אם דיויד טננט מדובב את הדמות שלו (ניסיתי לגלות איזו דמות הוא מדובב בלי לחפש באינטרנט ולא הצלחתי).
צפה בקובץ המצורף 8624
ראיתי את העונה הראשונה כשהיא יצאה (עוד לפני שהגיעה לנטפליקס) וכמוך לא התרשמתי במיוחד מהפרקים הראשונים, אבל כן אהבתי בסופו של דבר.
אבל כשיצאה העונה השניה קלטתי שאני לא זוכר שום דבר שהתרחש בעונה הראשונה ולכן החלטתי שאם אני אראה אותה אני צריך לראות שוב את עונה 1. ואומנם זאת לא כזאת משימה קשה, אבל לא הגעתי לזה.
אני לא יודע למה לא בדקת באינטרנט את מי דייויד טננט מדבב, אולי כי אתה מפחד מספוילרים, אבל אם אתה רוצה אני יכול להגיד לך.

nerdkey treky

Active member
אני לא יודע למה לא בדקת באינטרנט את מי דייויד טננט מדבב, אולי כי אתה מפחד מספוילרים, אבל אם אתה רוצה אני יכול להגיד לך.
לא קשור לספוילרים, רציתי לאתגר את עצמי ולנסות לזהות אותו לפי הקול (צפיה מתמשכת בזמר במסיכה כנראה). ללא הצלחה בינתיים. אל תגלה לי, אני אבדוק כשאסיים את העונה השניה

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לא קשור לספוילרים, רציתי לאתגר את עצמי ולנסות לזהות אותו לפי הקול (צפיה מתמשכת בזמר במסיכה כנראה). ללא הצלחה בינתיים. אל תגלה לי, אני אבדוק כשאסיים את העונה השניה
זה באמת חתיכת אתגר.
אבל אני די בטוח שהוא לא עושה את הקול הרגיל שלו אז זה יהיה די קשה.

dilia snake

Well-known member
אוקי הפרק התחיל כמו רוב הפרקים יחסית, חוץ מזה שהיה שם שוב הבחור עם המשקפיים.
מדברים על המצב של פיליפה והוא מסביר שזה בגלל שהיא גם מיקום אחר וגם עברה בזמן. בלה בלה בלה. אין לזה תרופה. רק שלספינה שלהם יש מאגר מידע ענק של האורב מעונה שעברה ולכן הספינה כן מציעה פתרון. באופן מוזר הספינה מציעה כוכב שבו יש פתרון, אבל לא מסבירה מה הפתרון אז הן יורדות לפלנטה בלי לדעת מה יקרה.
אז יש קטע מטופש שהרבה פעמים עושים בסדרות כאלו - הן מגיעות לפלנטה הזאת מסתכלות סביב והכל ריק, אז הן אומרות שהפלנטה הזאת נראית ריקה. אבל יש אין ספור מקומות שאפשר להגיע אליהם בפלנטה שלנו שבהם לא רואים נפש למרחקים. זה לא הופך את הכוכב שלנו להיות לא מפוצץ בבני אדם. ובכל מקרה, האם הם לא סרקו את הכוכב מהחללית?

לפני שאני ממשיך עוד כמה דברים:
מערכת היחסית האבא-בת של פול ואדירה ממשיכה. זה מוזר לי לראות אותו כל כך נחמד לאנשים.
הם מצליחים לפתוח את מסר המצוקה מהספינה במקום שבו התחיל הBurn ומגלים שהקפטנית של הספינה שם היא קלפיאנית (כמו סארו).
בגלל שאני קצת גזען אני לרגע תהיתי אם זאת אחותו של סארו שראינו שנה שעברה. אולי הם חיים מאות שנים. אבל הגיוני שלא.
בכל מקרה איך שנראה רק בפרק 11 סוף סוף יעשו את המסע אל הספינה הזאת. הייתי מתלונן על המריחה של הסיפור הזה אבל ההמשך של הפרק מעולה.

אז לפני שאני ממשיך פיליפה מסכימה לנסות לשרוד (כי כנראה לנסות לגרום למייקל להרוג אותה הייתה תוכנית אפשרית)
והיא נפרדת מסארו וטילי בחום יוצא דופן. כלומר הם חמים מאוד והיא שקטה, אבל זה היה מוזר שהיא לא זרקה כמה עקיצות חזקות לסיום, זה שהיא שקטה זה סוג של חום עבורה.

ואז הקטע בפלנטה והם פוגשים גבר אמריקאי טיפוסי עם סיגר גדול שקורא עיתן ויושב ליד דלת.
WTF?
אם כי למי שמכיר את סדרות מסע בין כוכבים הישנות יותר זה מאוד קלאסי שפוגשים איזה ישות חייזרית מוזרה שמסיבה כלשהי לוקחת את המראה ומנייריזם של אדם מארה"ב (עובד מלון משנות ה50, קאובוי, אציל מימי הביניים).
ובעיתון שלו כתוב שפיליפה מתה, אבל זה עיתון של מחר והדלת היא פורטל (פורטל חמוד הוא a-door-able)
ולא ברור מה הוא מציע כי הוא עונה בחידות מוזרות, אבל תכלס פיליפה חוזרת להיות עניינית, זה לא שיש לה ברירה, זה או לעבור בדלת או שהיא מתה.

והיא עוברת בדלת והולי שיט היא נמצאת חזרה ביקום שלה שבו היא הקיסרית. וגם טילי (קילי) שם וגם Owo ושאר אנשי הצוות בתפקידים אחרים. (ועכשיו אני תוהה אם פול ויו גם שם ביחד, או שבגלל שהם רעים הם גם הומופובים).
ואפילו נמצאת שם ההיא שהייתה סגנית של לורקה ומתה בתחילת עונה 1 (ואז בסוף עונה 1 ראינו את המקבילה שלה מיקום המראה).
ובהמשך גם רואים את מייקל שנראית מגניבה עם התספרות הקצרה שוב אבל באופן אחר.
וגם סארו שם בתור עבד.
ואני כל הזמן חושב "יש! עומדים לראות את לורקה שוב! יש!" ואני אפילו לא ידעתי שאני רוצה לראות את לורקה שוב, אבל פתאום ממש בא לי.
אז בערך האכזבה היחידה שלי מהפרק היא שלא ראינו את לורקה. אני מאוד מקווה שהוא כן יהיה בפרק הבא, אם כי נראה לי מוזר מאוד שכן השיגו את השחקן אבל לא הכניסו אותו לפרק הזה. אבל מצד שני נראה לי מגוחך לבחור לעשות את העלילה בזמן שבו לורקה עושה הפיכה נגד פיליפה אם אין להם את השחקן שישחק אותו.
חוץ מזה שמגניב לראות את המקביל המראה של כל הדמויות גם אהבתי את איך שזה הציג את פיליפה. אנחנו רגילים לכך שהיא סוג של ביץ', חסרת רחמים, אז מעניין כשרואים אותה חזרה בעולם שלה שהיא כן התרככה. קשה לה לראות שמתנהגים אל סארו כאל עבד חסר ערך. והיא לא יכולה להרוג את מייקל בקלות כמו שהיא הייתה יכולה בעבר. (אני פתאום לא זוכר מה היה עם מייקל של עולם המראה, חשבתי שהיא הרגה אותה אבל עכשיו אני נזכר שכשהם הגיעו לעולם המראה בעונה 1 היא האמינה שמייקל בחיים)
עדיין לא הייתה לה בעיה להרוג את פול, אבל עם כל אהבתי אליו, מי לא רצה להרוג את פול לפעמים.

מה שכמובן נשאר פתוח זה לא רק מה יקרה בעצם בהמשך, האם היא תצליח לשרוד את ניסיון ההפיכה? כיצד היא תשנה דברים מאיך שהיא עשתה אותם במקור?
השאלה האמיתית היא מה בכלל קרה לה. האם הפורטל הזה החזיר אותה באמת חזרה בזמן וחזרה למימד שלה? האם זה הכל סוג של אשליה שנועדה להיות מבחן עבורה? משהו אחר?
מה בעצם קורה פה?

משהו קטן אחר - בקטע שבו האיש עם המשקפיים מסביר ליו על מה הבעיה של פיליפה הוא מראה הולוגרמה של חייזר כלשהו שהוא אומר שגם נע בזמן וגם היה מקו זמן אחר שנוצר כתוצאה מספינת כרייה רומלונאית שחזרה בזמן - כלומר בעצם מתייחסים למה שנקרא The Kalvin Timeline שבו מתרחשים שלושת סרטי סטארטרק האחרונים (עם כריס פיין בתפקיד קירק). לא נראהלי שזה משהו עם ממש משמעות, יורת כמו איסטר אג מגניב למי שקולט את זה.
עדיין לא ראיתי את הפרק כי סיבות... אני אראה אותו היום בלילה, ואגיב לך מתי שהוא בצורה מסודרת.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
הסרט הנשף - The Prom

8. המנהל פשושי.
קצת התאכזבתי
לא מאוד, אבל גם לא באתי עם ציפיות גבוהות
קודם כל מרגיש לי מאוד כאילו היה יכול להיות כאן סיפור יותר נחמד ויותר מעניין אם פשוט לא היה את הקטע של שחקני הברודווי שבאו "לעזור".
קודם כל העלילה איתם הייתה סופר צפויה - כלומר זה שבהם באו מטעמים אנוכיים אבל תוך כדי יגלו את הלב שלהם.*
אבל חוץ מזה זה גם מרגיש קצת כמו מה שמעצבן אנשים לגבי סרטים עם white savior - סרט על אנשים שחורים שנמצאים במצב רע והגיבור הלבן שעוזר להם. רק שכאן זה הגיבור הסטרייט שעוזר לנערה הלסבית. כלומר לפחות ג'יימס קורדן היה הומו, אבל לגבי השאר.
*אוקי תכלס כמעט כל העלילה הייתה די צפויה.
באופן כללי זה מצחיק שזה מתאר כוכבי ברודוויי שעושים משהו לגבי האישיו של להטבים בשביל לקבל קרדיט כי זה לחלוטין מרגיש שזאת המטרה של ההצגה/הסרט.

לא אהבתי שבני הנוער האחרים למדו את הלקח שלהם בשיר אחד.
אבל עוד יותר כשהם באו להתנצל וזה היה כאילו יותר מודגש שאמה מודה להם ככה שלא ממש מתייחסים לכך שמה שהם עשו היה נוראי.
וזה כמובן פי עשר נכון לגבי האמא ההומופובית שהייתה ממש נוראית (וגם אין לה את התירוץ שהיא בת נוער שמושפעת מההורים שלה ואחרים) ואז פשוט סולחים לה.
די החליא אותי שאמה בסוף חיבקה אותה (ולדעתי היא בשום שלב לא התנצלה לאמה על מה שהיא עשתה)

חוץ מזה השחקנים היו טובים.
גם ג'יימס קורדן למרות שהוא לא ממש שחקן מוכשר, הוא פשוט עשה את עצמו (או הדמות שהוא עושה של עצמו במערכונים בתוכנית של עצמו שבהם הוא כמעט תמיד שחצן) עם רק קצת יותר קאמפ וזה עבד.

מה שכן, זה גרם לי ממש לקוות שיעשו עיבוד לסרט גם לDear Evan Hansen שהוא מחזמר טוב יותר, חזק יותר ומפתיע יותר.

didalf

Well-known member
אבל חוץ מזה זה גם מרגיש קצת כמו מה שמעצבן אנשים לגבי סרטים עם white savior - סרט על אנשים שחורים שנמצאים במצב רע והגיבור הלבן שעוזר להם. רק שכאן זה הגיבור הסטרייט שעוזר לנערה הלסבית. כלומר לפחות ג'יימס קורדן היה הומו, אבל לגבי השאר.
לאדעת הרגשתי שהם לא באמת עזרו אז זה לא הרגיש ככה. אולי בקטע שהם עודדו אותה ותמכו בה אבל בתכלס היא זאת שעזרה לעצמה. הם לא השפיעו בשום צורה על הדעות של האנשים (אוקי חוץ מהשיר עם הילדים בקניון [ואני די בטוחה שהוא גם היה גיי]).

אבל עוד יותר כשהם באו להתנצל וזה היה כאילו יותר מודגש שאמה מודה להם ככה שלא ממש מתייחסים לכך שמה שהם עשו היה נוראי.
וזה כמובן פי עשר נכון לגבי האמא ההומופובית שהייתה ממש נוראית (וגם אין לה את התירוץ שהיא בת נוער שמושפעת מההורים שלה ואחרים) ואז פשוט סולחים לה.
די החליא אותי שאמה בסוף חיבקה אותה (ולדעתי היא בשום שלב לא התנצלה לאמה על מה שהיא עשתה)
ממש!!!!
וואי ובמיוחד זה שאמה חיבקה אותה כמעט הרבצתי למסך מההההה??

גם ג'יימס קורדן למרות שהוא לא ממש שחקן מוכשר, הוא פשוט עשה את עצמו (או הדמות שהוא עושה של עצמו במערכונים בתוכנית של עצמו שבהם הוא כמעט תמיד שחצן) עם רק קצת יותר קאמפ וזה עבד.
חחח יש בזה משהו.

מה שכן, זה גרם לי ממש לקוות שיעשו עיבוד לסרט גם לDear Evan Hansen שהוא מחזמר טוב יותר, חזק יותר ומפתיע יותר.
כבר עושים. נראה לי אפילו עם בן פלאט. אני ממש מחכה לזה|הלוואי|

dilia snake

Well-known member
לא התלהבתי מפרק, אבל גם הפסקתי להתלהב מהסדרה, אז הכול בסדר.

בשנייה שחזרנו לעולם של הוואנבי נאצים התחלתי להתעסק טלפון, אני חושבת שכול מה שהלך שם היה צפוי, משעמם, לא מקורי וגם משוחק בצורה מחרידה בנוסף לכול הצרות.

זה מעצבן אותי שכולם בעתיד סובלים מטיפשות כרונית, חוץ מאדירה שהם סוג של סופר גאון |פנים| . וגם אם הדיסקברי כ"כ חשובה למה ממשיכים לשלוח אותם לכול מיני משימות שוליות ושמים אותה בסכנה, אם אני הייתי בצי הייתי שמה אותם בגרסת העתיד לצמר גפן ומשתמשת בהם רק שאני 100% בטוחה שחייבים להשתמש בהם. אבל שיהיה.

למה ג'ורג'יו יורדת לכוכב הזה עם מגפיים שיש להם עקב קטן? אף אישה בעולם לא תלך להסתובב בטבע ובשלג עם נעלי עקב, אלא תבחר משהו נוח ופחות מסוכן.

כמה זמן לקח להם להוריד למה שמה את כול התוספות? או שהשיגו לה פאה? זה היה מוזר.

מה שכן, בכול העקיצות של ג'ורג'יו למייקל, היא לא טעתה אפילו פעם אחת:-P:.

dory30

Well-known member

קצת פתאטי שאיריס לא נתקפת קנאה כשהיא יודעת שתומר "מארח" בחורה אצלו בדירה. או שזה מכוון? לא ברור לי.

Aranel Nenharma

Well-known member

קצת פתאטי שאיריס לא נתקפת קנאה כשהיא יודעת שתומר "מארח" בחורה אצלו בדירה. או שזה מכוון? לא ברור לי.
אני דווקא חשבתי כל הפרק שזה פתאטי שאיריס לא מבינה שתומר מזמין בחורה וכאסתי שהיא מאמינה שהוא רוצה רק לקחת דברים מהדירה
אז אהבתי בסוף שהראו לנו שאיריס הבינה טוב טוב מה קורה סביבה ושהיא גם משחקת במשחק
מה שכן תומר לדעתי יצא דושבאג אמיתי. לא רק שאתה יוצא עם מישהי שעובדת בסיביבת עבודה שלך ושל האקסית שלך, אתה גם הולך ומז***ן (מותר להגיד דברים כאלו בתפוז? או שיש חסימה?) אותה בדירה המשותפת שלכם ועוד מסלק כל שאירית של זכרון מהחיים שלכם ביחד.
אני מפחדת שיהיה משהו בין איריס לעופר, אני ממש סבבה שיהיה בניהם יחסים אך בבבקשה שלא יעבור למשהו ״רומנטי״ יותר.

snirf

Active member
אני דווקא חשבתי כל הפרק שזה פתאטי שאיריס לא מבינה שתומר מזמין בחורה וכאסתי שהיא מאמינה שהוא רוצה רק לקחת דברים מהדירה
אז אהבתי בסוף שהראו לנו שאיריס הבינה טוב טוב מה קורה סביבה ושהיא גם משחקת במשחק
מה שכן תומר לדעתי יצא דושבאג אמיתי. לא רק שאתה יוצא עם מישהי שעובדת בסיביבת עבודה שלך ושל האקסית שלך, אתה גם הולך ומז***ן (מותר להגיד דברים כאלו בתפוז? או שיש חסימה?) אותה בדירה המשותפת שלכם ועוד מסלק כל שאירית של זכרון מהחיים שלכם ביחד.
אני מפחדת שיהיה משהו בין איריס לעופר, אני ממש סבבה שיהיה בניהם יחסים אך בבבקשה שלא יעבור למשהו ״רומנטי״ יותר.

לדעתי מכוונים לזה שיקרה משהו בין איריס לעופר...גם אני לא בעד.
אני קיוויתי שכל מטרת הסדרה היא שבסופו של דבר תומר יבין (בעקבות ההצגה) שהוא לא יכול בלי איריס...ייתכן שכל מה שקורה עכשיו הן תלאות בדרך לשם (הריבים, הבחורה הגרמניה וכו')

Lhuna3

Well-known member
אז בלאקספייס פרק 1.... לא יכולה להגיד שנפלתי מזה, האמת שזה נראה קלישאתי מכל בחינה אפשרית.
לא יודעת אם אתן לזה עוד איזה חצי פרק ניסיון.

למעלה