שרשור בריאות רגוע

Ayelet CA

New member
שרשור בריאות רגוע

זה השרשור שלי אז אני אוסרת על כל התלהמות שהיא. להלן משנתי: הרפואה הקונוונציונלית/מערבית/מודרנית עשתה צעדים ענקיים במאה העשרים, מיליוני אנשים ניצלו בזכות שיטות רפואיות מודרניות ועבור מיליונים אחרים תוחלת החיים התארכה ואיכותם השתפרה. הרפואה המסורתית/טבעית תמיד היתה ותמיד תישאר חלק מהחיים של הרבה מאוד בני אדם. בתקופות מסויימות אנשים נהו יותר אחרי הרפואה המודרנית אך בשנים האחרונות יש נטיה לחזור לטבע תוך שילוב הטוב משני העולמות, והיום יש לא מעט רופאים מערביים שמשתמשים בשיטות מסורתיות בטיפול בחולים. גם הרפואה המונעת נעזרת לא פעם בשיטות מסורתיות אלו או אחרות. אין לזלזל או להמעיט בחלקה של אף אחת מהשיטות שלעיל, יחס מלגלג כלפי איזו מהן מבטל נסיון שנצבר על ידי רופאים ומרפאים במשך מאות שנים, אם במעבדות ואם ב"שדה"; אם כידע שנלמד מספרים או כזה שמועבר מדור לדור. כל אחד רשאי לבחור בשיטות ריפוי או מניעה כראות עיניו. כל אחד זכאי להחליט האם הוא מעוניין לשמוע על שיטות אחרות מזו שבחר בהן אבל זכותו גם להתעלם. כמו בנושאים רבים אחרים, קשה לפעמים לשכנע אחרים במשהו שאתה מאמין בו ושנראה לך שהוא הוא הדבר הנכון לעשותו. כמו בנושאים רבים אחרים בלהט הויכוח, או מתוך להט האמונה אנשים שוכחים את ההישגים של הצד השני ומבטלים ביד רמה כל דבר ששונה ממה שהם מכירים או מאמינים בו. כולם מוזמנים למדורת השבט, כולם מוזמנים לתרום מהידע שלהם אבל אף אחד לא מוזמן לבטל במחי יד את הדעות של אף משתתף אחר. מי שרוצה לשכנע אחרים ולתרום להם מהידע שלו, יצליח יותר בדרכי נועם מאשר תוך הטחת אשמה או זלזול במשתתף או בדרך שבה הוא בחר. תהיו בריאים

yada yada

New member
אנטיביוטיקה עכשיו!

סתאאאם אבל ברצינות, אני כבר חודש און אוף מצוננת משתעלת ומפזרת חיידקי בשתי יבשות וארצות, הלכתי לרופא שקבע ויראלי תחזרי אחרי כמה ימים אם לא עבר לך. מחאות בסגנון הילד כבר מקבל אנטיביוטיקה, תרעיל גם אותי לא עזרו. השנה הראשונה בגן קשה אני כל הזמן נדבקת מהראברדאברס ולחשוב שזו הפעם השנייה שלי בגן (לא עזר לי)

Mrs G

New member
נענית כנענית עכשיו.

אני חושבת שמה שאת אומרת זה מה שהרוב חושב כאן. לא מבטלים במחי יד , רק מוחים נגד הפנאטיות.

Ronit FL

New member
אסרת ולפיכך אסתום את פי, כמעט...

רק אוסיף שהנושא שאת מדברת עליו אינו קשור כהוא זה לבריאות....

Ayelet CA

New member
ושכחתי להוסיף...

שלפעמים אנחנו גם נוטים להתבצר בעמדות שלנו ולא להקשיב לצד השני או להיות פתוחים לרעיונות שונים, אם בגלל הצורה שבה הם מובעים או פשוט כי לפעמים קל לדבוק במוכר, ויתכן שאנחנו מפסידים. אני בטוחה שלכל אחד יש סיפורים על שיטות שונות שעזרו לאנשים שונים. אני למשל מכירה מישהו שהבריא מדלקת פרקים קשה על ידי תזונה טבעונית אדוקה. אני חייבת לרוץ, רונית לא להתחכם וסופ"ש נעים לכולם.

saritoosh22

New member
אין לי בעיה עם האמירה שלך,

יש לי בעיה כשדוחפים לפרצוף שיטה כזו או אחרת. כמי שמשלבת ונהנית משתי עולמות, לדעתי אין דבר כזה רפואה טיבעית. יש אולי רפואה מונעת טיבעית, יש הקלה על סיפטומים, אבל לא ריפוי! ונכון, יש מקרים שגם הרפואה המודרנית לא יכולה לרפא, אלא רק להקל על סיפטומים (שפעת זו דוגמא קלאסית).

shiraharrison

New member
העיקר שתמיד מתייעצים עם איש מקצוע

ולא מנסים לרפא את עצמנו או את אחרים. לתת עיצות זה תמיד טוב ולחלוק מידע אבל גם חשוב לקחת את המידע עם ההבנה שלא מדובר בדר"כ בעיצה מקצועית ומה גם שבדר"כ חשוב שהרופא/מטפל יראה את החולה פנים מול פנים. יש גם מרפאים אלטרנטיביים בעלי ידע נרחב ונסיון (זה למשל האסטמה קונטרול שאני מקבלת ביעוץ ממרפאת אלטרנטיבית) אני אישית תמיד שואלת איש מקצוע בין אם זה לנו או לילדים. ואני מסכימה שלזלזל זה לא במקום.

Woking

New member
לדעתי

צריך לזכור, שגם איש מקצוע עם הידע הרחב ביותר, הנסיון הרב ביותר, והכוונות הטובות ביותר לפעמים פשוט מנחש. ולפעמים פשוט טועה. לדעתי, ומנסיוני, הכי חשוב זה לבדוק ולאתגר (challenge) כל דבר שנאמר לנו. אמר לי פעם חבר רופא, שהתייעצתי איתו לגבי חוות דעת שלא נשמעה לי: "אתה מכיר את הגוף שלך הכי טוב". צריך לזכור, שעם כל ההתקדמות ברפואה המודרנית, הידע שלנו לא מגיע אפילו לכדי אחוז אחד ממה שבאמת קורה בגוף. רוב הרפואה מבוססת על תצפיות אמפיריות, ואפילו שהיעילות של כל הליך רפואי חייבת לעמוד בבחינה מדעית קפדנית, כמעט שאין הליך שחף מאפשרות של תוצאות לוואי, לעיתים חמורות ביותר. כמובן שאיני פוסל את הרפואה המודרנית, שכן לדעתי אין בילתה, וכבר אמרתי פעם: לגבי אין רפואה "מודרנית" ורפואה "אחרת". יש רק רפואה, ושרלטנים שמנצלים את קוצר ידה של הרפואה. לרפואה יכול להחשב בעיני כל מה, ורק מה, שאת יעילותו ניתן להוכיח בצורה מדעית. ועדיין צריך לזכור שהרפואה היא בעיקרה עניין סטטיסטי. זהו בסך הכל תרגיל ב-damage limitation, ולפעמים הדבר הכי נכון זה ללכת עם תחושת הבטן. אולי הרופא המומחה כבר ראה אלפי מקרים, אבל הוא אף פעם לא ראה אתכם. אולי אתם בדיוק אותו מקרה אחד למליון שלא מגיב כמו האחרים. בקיצור, תמיד רצוי להתיעץ עם רופא (כזה שלמד באוניברסיטה, יש לו תעודות, והוסמך ע"י הממשלה לטפל בחולים), אבל תמיד תמיד, להשאיר את האחריות לבריאותנו בידינו.

mamma1

New member
בדיוק דעתי

אני מנסה לשמור על אורח חיים בריא (לקנות אורגני, לבדוק אלטרנטיביות טבעיות לבעיות שונות, נותנת רק חיסונים חשובים) אבל עם זאת מתייעצת עם רופאים בנוגע לבעיות שונות, מעקב הריון וכו'. אני מסכימה מאוד שגם אם הולכים לרופא מומחה מספר אחד בתחום, צריך עדיין להקשיב לגוף ולנפש וגם ללמוד בעצמך את הנושא. הרופא יודע רק את מה שלמד וגם אם יש לו שנים של נסיון עדיין כל מקרה הוא קצת שונה. לדוגמא, אם הייתי מקשיבה לשני רופאים מומחים בבית חולים היה לי סיכוי של 10% לאבד את בתי. אבל למדתי את הנושא, ידעתי יותר טוב מהם איך לקרוא את בדיקות המעבדה והראתי להם מאיזה בעיית כבד סבלתי. גם על מינון התרופה ומועד זירוז לידה הייתי צריכה להרצות להם. המסקנה שלי מאז זה לקרוא וכמה שיותר. בנוסף אני רוצה להעיר פה על הערה שמישהי אחרת אמרה פה שטבעי זה רק מונע אבל לא טיפול. זה לא תמיד נכון, יש הרבה חומרים שעובדים. לדוגמא, אני מכירה פעוטה שסובלת מאקזמה קשה וניסו הכל כולל קורטיזונים (זה עובד אבל אי אפשר להאכיל פעוטה בקורטיזונים קבוע...). בסוף מה שעזר לה זה קרם טבעי פשוט שמכיל שמן עץ התה. לסיכום בכל בעיה כדאי לקרוא הכל ולנסות קודם כל כמה שפחות התערבות אם אין סכנת חיים!

Liatatwork

New member
../images/Emo45.gif

My mom (who's not a doctor, just a MOM) practically saved my health and my brother's health from a very bad doctor. With me - the doctor prescribed a huge overdose of some prescription drug when I was 7 years old and my mom realized that I'm completely stoned before any demage was done to my liver and brain. With my brother - when he was about 9 years old that same doctor said that he should take antibiotics until he is 18 years old!!!! bBecause of some repeating infection he had. Only because my mom fought this instructuion tooth and nail, the doctor cancelled it after a few months, and other doctors told my mom that she (my mom)was a 100% right!! Unfortunately that doctor managed to kill a patient (a sweet and quite woman) before she was... transfered to another clinic.​

Mrs G

New member
חמסה חמסה חמסה

לא ממש קראת את ההודעה של איילת, מה ?

שָׂרָה

New member
מה את רוצה ממני?

איילת אמרה שכל אחת תתרום מהידע שלה בלי להקניט אחרים.

Mrs G

New member
נכון,

אבל היא לא עכשיו ברגע זה ביקשה פיתרונים. זה היה בכללי, איך היא חושבת שאורח חיינו ודיונים צריכים להתקיים.שימי לב לתשובות של חברות הפורום הנכבדות. ולא היתה פה הקנטה, את הרי יודעת שלמרות שאת מביאה אותי לשיאים חדשים של קריזה, אני מחבבת אותך מאוד.

שָׂרָה

New member
מהשרשור הקודם על אנטיביוטיקה

כדאי לקרוא את הקישורים ששמתי בהודעה שלי בעמוד הקודם על באקטריופאגים. האלטרנטיבה לאנטיביוטיקה במקרי חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה וגם שימוש ביתי במי חמצן שיכול לחסל סטרפ והרבה בעיות נוספות תוך שעות ספורות מה שמבטל את הצורך בללכת לרופא לאנטיביוטיקה כי בדרך כלל יש הטבה מהירה במצב.

zoti

New member
הבקטריופאג'ים נראים על פניהם

כאלטרנטיבה מעניינת. אני בטוח שעוד כמה שנים ימצאו שהם גורמים נזק.

למעלה