שרשור "איך עושים?"

הכנת גבינות

האם מישהו יודע היכן יש מתכונים להכנת כל מני סוגי גבינות ביתיות ? תודה, עינת

lollapalooza

New member
שלום

אני לא שייכת לפורום הזה אבל יש לי שאלה: מישהו יודעאיך מכינים קוטג' בבית? זה בשביל מישהי שנמצאת בחו"ל ומתגעגעת לקוטג'. תודה

כמו כן אשמח לקבל מתכונים ממי שמכיר

איך מכינים סוגי גבינות שונים - אשמח לקבל מתכונים !!

קוטג' קשה להכין בבית../images/Emo4.gif

באופן כללי שלבי ההכנה: החמצת החלב (חלב רזה), חיתוך הגבן, שטיפת הגבן במים קרים, הוספת שמנת.

סימבול

New member
עוגת גבינה ../images/Emo39.gif

היי עוגת גבינה חצי כוס ( 125 גרם ) חמאה רכה רבע כוס ( 70 גרם ) סוכר 1 ביצה 2 כוסות ( 250 גרם ) קמח 1 כפית אבקת אפיה תערובת גבינה רבע כוס ( 50 גרם ) חמאה 3 ביצים שלושת רבעי ( 175 גרם ) סוכר 750 גרם גבינה לבנה רזה שתיים וחצי כוסות ( 500 מ"ל ) שמנת חמוצה רבע כוס ( 125 גרם ) 60 גרם עמילן תירס 1 כפית אבקת אפיה חצי כוס ( 125 גרם ) צימוקים אופן ההכנה מערבבים היטב חמאה , סוכר , וביצה , מוסיפים לקמח לאחר שעורבב עם אבקת האפיה ולשם במהירותלקבלת בצק פריך. עוטפים את הבצק כדי לשמור על טריותו ושומרים במקרר 30 דקות. מחממים מראש תנור לחום של 190 מעלות . ממלאים תחתית של תבנית קפיצית במחצית מכמות הבצק ואופים בתנור כ 20 דקות בנתיים מערבבים את המצרכים לתערובת הגבינה. יוצרים את שולי העוגה מהבצק הנותר ומעבירים את תערובת הגבינה לתבנית מנמיכים את חום התנור לחום של 180 מעלות ואופים במשך 60 דקות משהים להתקרר למשך 2-3 שעות שמח לעזור

principeza

New member
גבינות

אני שופכת יוגורט לחיתול בד ומשאירה כל הלילה מעל הכיור שיצאו כל הנוזלים. ומתבלת לפי הטעם:פפריקה, בצל, שום-שמיר,עירית, ואם ממש לגוון אז עם קקאו (מאוד טעים..).

2 סוגי גבינה פשוטים להכנה בבית:

1. שופכים יוגורט לחיתול, נותנים למי הגבינה לטפטף עד לקבלת המרקם הרצוי. אפשר לקחת חלב, לחמם אותו ל 80 - 90 מעלות (סף רתיחה), לקרר לכ- 40 מעלות, להוסיף כף יוגורט על כל ליטר חלב. רצוי להשתמש ביוגורט הכי פשוט שיש. אחרי כ 10 שעות החלב יהפוך ליוגורט ואז אפשר לשפוך אותו לחיתול וכו'. 2. מחממים חלב עד לסף רתיחה, מוסיפים מיץ לימון או חומץ אחר. הכמות היא בערך 300 מ"ל מיץ לימון ל 10 ליטר חלב, אבל היא משתנה מחלב לחלב. לאחר בחישה החלב יופרד למי גבינה ולחתיכות גבן. מסננים, ממליחים ואוכלים.

למעלה