שרשור "אוייבים"

שרשור "אוייבים"

מה הם ארבעת ה"אוייבים" הגדולים ביותר שלכם כיום? שלי, כפי שנראה לי בשניה הנוכחית: 1. שכחה 2. חוסר אמון בעצמי 3. פחד 4. טפשות או קיבעון

kung fu

New member
שלי כנראה הם:

1. אי אמון בעצמי 2. כל מה שנובע מפחד 3. אמונות לא תומכות 4. אין לי מושג....

Talia E

New member
האויבים שלי

1. פחד 2. שיכחה 3. חוסר ביטחון 4. התלות באחרים

פחד כאוייב?

הפחד הוא החבר הכי טוב שלנו, הוא קול הפנימי הוא בא להזהיר אותנו ממצבים שבהם אנו מסכנים את עצמנו והוא הולך וגובר ככל שאנו שמים את עצמינו במצבי סיכון גבוהים יותר. אל תהפכו את הפחד לאוייב, הפכו אותו ליועץ, וקבלו את עצתו לפי שיקול דעתכם.

charlila

New member
אויבים ושיקופם בבועה

דון חואן, לאחר עשרות שנים, הציג לקרלוס את האויבים. קרלוס, לאחר תריסר ספרים (אם אני זוכרת נכון את המספר, מישהי תיקנה אותי פעם) מצא לנכון לגלות לנו מעט אודותיהם - כך שאין לנו יותר תירוצים לטעון שאויבים הם הלכי רוח אלה או אחרים. אויבים הם אויבים הם אויבים הם אויבים - הם יצורים האורבים לנו לצודנו ולהיזון מאתנו - מטרה לגיטימית; אלא שהם עושים זאת בדרכים שאינם לגיטמיות, שמאיימות על חירותנו - על יכלתנו לשכלל את תודעתנו ואת שאר יכולותינו, ולהמשיך בדרכנו לפי שיקול דעתנו - הם לכדו אותנו בהדבקת הבהרת (נקודת האיסוף) למקום אחד מאפן, ומאז אנחנו סגורים בתוך אקואריום, הוא בועת השיקוף העצמי - ולא יכולים לצאת! גם אם ארבעת ה"אויבים" שמנית הם כל מה שאתה מכיר כמי שמתנכל לך - אין הם אלא תוצאת זיון-מוח של אויבים.

charlila

New member
ומה עוד ידוע לכם על אויבים אמיתיים?

(=יצורים המתנכלים לנו מסיבות אלה ואחרות?) דון-חואן הציג לקרלוס את "היריבים הלא נלאים" (שהם בסופו של דבר מאמני כושר, לא אויבים), את היצורים הלא-אורגניים, את המעופפים, שהם (ככל הנראה) תצוגה אחרת של הלא-אורגניים, את בעלי הברית, שהם עוד תצוגה של לא-אורגניים מסויימים. את הסיירים - שחלקם לא אורגניים, עוד תצוגה, ואת שליח החלימה - שמשום-מה הוא מתייחס אליו כאל "ישות אנרגית" מעולם הלא-אורגניים. קרלוס הגיע לעולם הלא-אורגניים בחלימה וגילה שם שלושה סוגים מהם - דמויי בועה, דמויי להבת נר ודמויי פעמון. שליח החלימה שדיבר באזניו כל אותה עת אמר לו שהוא עצמו דמוי פעמון (או ששוב אני טועה? הסניליות הזאת!) (שר האופל והנזגולים של טולקין? כן, גם הם אויבים.) ואני שואלת: האם ידוע למישהו מכם, לוחמים יקרים מאותגרי פורום, עוד משהו על האויבים? איזה יש? מה עהם עושים? איך הם "נראים?" מניין הם באים? לאן הם הולכים? לפני מי הם עתידים לתת דין וחשבון? מה אתם יודעים מנסיונכם, מנסיון אחרים, מספרות? שרשרו (איזו מילה מבחילה! יש סוג אוייב הקרוי שַרשור)נא לכאן את תשובותיכם. ולפחות תיהנו!

loquado

New member
זה כמו לרקוד עם שד

אם את נאבקת עם משהו את משפיעה עליו אנרגטית והוא משפיע עלייך. מאבקים בסופו של דבר מגיעים להכרעה... לכן הייתי נזהר עם מה להאבק. אדם שנאבק בכוחות שליליים שמטרתו היא להביס כוחות אלה מסתכן מאוד. ראי מקרה יוסף דה לה ריינה...
(מציאותי לחלוטין) בגלל עיצובנו אנחנו פועלים כנגד כוחות חיצוניים כמטוטלת אם נשען על משהו בעוצמה הוא ייסוג ,ייווצר רווח ואז נפגוש אותו שוב בעוצמה רבה יותר. עדיף דווקא לפנות מקום לדברים הטובים והמקדמים. הבריאה כבר תדאג שהרווח יתמלא. הדרך הטובה ביותר להאבק בחושך היא פשוט להדליק אור.

charlila

New member
ביקשתי מידע - לא עוד שיפוט.

חוזרת על שאלתי: מה ידוע לכם מנסיונכם האישי\נסיון אחרים על האויבים כישויות בעלות זהות עצמית משלהם? אנתרופולוגית, פסיכולוגית, פיסית... מה ידוע לכם על כוונותיהם\מעשיהם\דרכי פעולתם...?

The Warrior

New member
רוחות רעות (evil spirits)

הם האויבים העקריים שאני מכיר. כוולם נגועים בהם. כיון שהם לא אורגניים אי אפשר לראות אותם במצב רגיל. מאין הם מגיעים? - מהמקום בו הם משוטטים, וזה לא מקום שיכול להיות מוגדר מקום, כי אין שם את מימד המרחב. הם אבל נאחזים בגופנו במקומות שונים. כל רוח על פי אופיה. הם לא חייבים דין וחשבון לאף אחד, אם כי אומרים שהם שלוחים של מי שממונה עליהם. הם נטפלים אלינו בכדי להנצל מהשוטטות, כך שהם בפירוש טפילים. הם ישארו במצבם, כל עוד האדם לא יעשה בהם משהו, וילוו את הגוף והנפש עד יום המוות. זה לא שאין להם זהות. יש. הם נקראים בשמות, או על שם מה שהם עושים. להתפטר מהם אפשר כשמזהים אותם. כשמזהים אותם, צריך פשוט לצוות עליהם לעזוב ולאסור עליהם לחזור. מנסיון זה לוקח המון זמן להשתחרר מכולם וקשה לדעת מי נשאר. צריך לסמוך על העצמה הפנימית והאינטואיציה בכדי לדעת מתי להפסיק. מתי לומר שהגוף נקי. הנקי זה תמיד יחסית. לולי אותם אויבים, כבר ממזמן היינו במודעות הגבוהה ביותר. כשאין אויבים הדרך פתוחה, אך סה"כ אנו מדברים כאן כלוחמים. כלוחמים עלינו לדעת שהאויבים רבים. מעצמי הוצאתי כאלו בכמויות. חלק קראתי להם בשמות וחלק יצאו בצרורות ממש, עקב התהליך שנוצר. זה היה ימים רבים, והיה רק הנקיון הבסיסי. מאוחר יותר למדתי לעשות להם טרמספורמציה, דהיינו לשנות את תפקידם. במצב כזה הם נעלמים פשוט, כי אין להם מה לחפש יותר בגוף האדם.

charlila

New member
האם הם ghosts (רוחות רפאים?) או מי?

נדמה לי שיש כאן קצת סלט של כל מיני רוחות ושדים - או שאני טועה?

The Warrior

New member
הגדרות...

אני לא יודע מה ההבדל בין שדים (demons) לבין רוחות רעות (evil spirits). שניהם שייכים למה שנקרא אוייבים, או באופן כללי "האוייב" (the enemy). המילה ghost מתורגמת רוח רפאים; נפש, רוּחַ , כך שמכאן לא נגיע ליותר הבנה. הכוונה של "אוייב" הוא רוח שנכנסת לבנאדם ומונעת ממנו ראיה או התקדמות מסויימת. ישנם אויבים חזקים יותר וחזקים פחות. בברכה,

charlila

New member
אה, אלה אויבים ללוחמים מתחילים -

אמנם, לא קשה להיתקע עליהם לכל החיים ויותר. מניין ההגדרות שלך? אני יכולה להסביר לך את ההבדל בין שדים לבין רוחות: כשיצור מת, מתוכננת האנרגיה שלו - שפיעות או האצלות הנשר -להיות מומרת ולהינשב לעבר מקור הנשר (שהוא, אגב, לא אלוהים - יש להם הרבה משותף, אבל הם אינם חופפים.) בעולמנו המעוות, שבו כל דבר צובר קרמה שלילית (שהיא אנרגיית חיים שהומרה לאנרגיית רפאים והפכה ל"קליפה" סביב הביצה הנוגהת - ההילה - במקרה של יצורים חיים, צמחים ורוחות [spirits]) - קורה לרוב שחלק מן האנרגיה אינה משיגה את המהירות הקריטית, ובמקום להינשב לעבר מקור הנשר, היא מתאספת ב"שק קרמה", הקשור לנפש במעין חוט דקיק. מעבר למסה (זה לא המונח המדוייק, אבל הכי מדוייק שיש לי) קריטית מסויימת, מקבל "שק הקרמה" חיות מסויימת ונהיה מה שקרוי "רוח רפאים". שד הוא רוח רפאים שהאצלותיו נפלו לשק הקרמה במהירות - כיוון שהקרמה התעבתה תוך כדי מיתתו - תוצאה של מוות אלים או מכאיב במיוחד, או לחילופין של איזושהי תכונה של הילת הגוסס (אינני יודעת איזו). כתוצאה מכך, ההאצלות ממשיכות ליפול ולהיות מומרות ללא הרף, כך שהרוח "רעב" לאנרגיה ומנסה לינוק אותה מכל מקור אפשרי - חיים, דוממים, וגם מחשבות, רעיונות... שדים יכולים להתפטש להיותם רשת הפרושה על העולם כולו (מה שאכן קרה באיזשהו שלב), ואף, חלילה, על היקום כולו - ומרבית "השפעות כוכבי הלכת" שעוסקת בהן האסטרולוגיה הן בעצם די קל לצוד אותם ולהשמידם (לצייד ללא רבב), אבל נכון שהם יכולים להיות מפחידים לאללה,וגם קטלניים למדי. קראתי הודעה שלך בפורום אחר (דרך כרטיסך האישי) שבה אתה מספר על שימוש ב"רוח הקודש" כדי להיפטר מהם, משהו שלקוח מהנצרות. אז כפי שנוכחת בעצמך - כישופים מעין אלה יכולים להוציאם, אבל לא למנוע מהם לחזור בהמוניהם. לשם כך עליך לזרוק את המזוודה הכבדה שלך קיבינימט - או בדימוי אחר, לנתק את האלקטרו-מגנט שמושך אותם: הקרמה השלילית שלך. מה שדון חואן קורא: לערוך את האנרגייה מחדש. אני התכוונתי בשאלתי לאויבים של ממש - כי רוחות ושדים משולים למטורפים מהופנטים, הרוע הושתל בהם כוירוס. אויבים של ממש הם הטורפים, סייריהם ושאר משת"פיהם, ועוד כמה. אלה שפועלים ממניעים משל עצמם. טוב, אצמצם את השאלה: מישהו מכיר אויבים המגולמים בבני אדם\בעלי חיים\ צמחים? התוכלו להאיר את עינינו?

loquado

New member
ואוו איזה סלט...../images/Emo13.gif

לדעתי חסרה קערה לחזיק את כל זה... שדים ?! נו באמת... חוץ מהשדים האדומים של שמשון ת"א לא נראה לי שמסתובבים כאן שדים. יש שיירים,נכון -אבל זה לא thriler של מייקל ג'קסון. ועל הנשר ואלוהים -הייתי שמח שהיית מביאה מראה מקום או הסבר -סתם כדי שאבין אותך.

charlila

New member
דווקא יש בזה בשר!

ציטטה בעניין הנשר – זה בסצנה המצוטטת בתחילת הפתיל, עם ההסבר שנתן דון-חואן לקרלוס במסעדה על התונל והנגואל. בסצנה ההיא, אם אינני טועה, קרלוס שאל אם הנשר הוא אלוהים, ודון-חואן ענה לו שאלוהים הוא פריט על אי התונל, והעביר מצד לצד את המלחייה. ואז שאל קרלוס כל מיני שאלות על מושגים תיאולוגיים קתוליים כלשהם, ודון חואן ענה כל פעם שזה עוד פריט על אי התונל והעביר פלפלייה, כף, מזלג לצד השני של השולחן. לא, אין שדים פה? וטפילים יש? וטורפים? וסיירים? וevel spirits? וkute spirits? וten little Indians? וחזבאללה? וחייזרים? ובעלי ברית? וצמחוקים? וקרמולים? וכפילים?ומה עם אקסים מיתולוגיים?

למעלה