שרשור אביב קצר

drorjs

New member
שרשור אביב קצר

החלקה הותיקה שלי בהתפוצצות של פריחה עכשיו. מככבים בעיקר הפלרגוניום בורוד המרווה בסגול והרוקט בלבן.בהמשך הקיץ יצטרפו הגודטיות והחוטמית..

drorjs

New member
המיקום של סלסלי הכסף בחלקה הזו

עלה יפה למרות החששות שהיו לי בחורף וכשצמחי המלפפון הקטנים שבין כובע הנזיר לסלסלים יגדלו וימלאו את השטח הריק אז בכלל תהיה חגיגה לעיניים..

drorjs

New member
מה זה? (3 ניחושים)

ספרתי היום ככה סתם ברגע של פנאי ויש לי כרגע 35 סוגים של צמחי תרבות בגינה! (כולל גיאופיטים שסיימו את פריחתם וצמחים שהם נבטים כרגע)

drorjs

New member
איי... עשיתי את זה קל מדי

הייתי צריך לחתוך את הצדדים שלא תראו את החסות שעוד לא פיתחו את עמוד הפריחה.השנה החסות יצאו מרות יחסית ולא קטפתי מהן הרבה.

YOYODIDU

New member
זה הטעם האמיתי של חסה קצת מר

החסה מהשוק יש לה טעם של בריסטול

רוּפֵן

New member
חסות מרירות...

זה נורמאלי.. וכך זה צריך להיות, כי כך זה בטבע.. כשחסות מתחילות לקבל שמש ו"יום ארוך" הן מתחילות "לחשוב" על הדור הבא, ועל ייצור פרחים וזרעים. על כן הן מאוד מתאימות, בעונה זו - "פסח" לשמש כ'מרור' ! עם תחילת 'ייצור' הפרחים, הלים מתעבים, מתקצרים ואף הופכים ל'חלבלוביים' - אם תתלוש כעת, אחד מהעלים, תראה נוזל חלבי לבן נוזל והעלה מר כלענה. כדי לגדל חסות מתוקות, יש לגדלן בצל או יותר נכון באור ללא שמש ישירה. עם הבשלת הפרחים יש לעטוף אותם בכיסוי מאוורר כלשהו - אני משתמש וממליץ על אותן שקייות ניילון מחוררות המשמשות לאריזת דברי מאפה חמים, או לחילופין, שקייות ניר. אחרת, יתעופפו הזרעים הבשלים לכל רוח, כי הם מגדלים "מצנחים" בדיוק כמו זרעי סביון ועפים בקלות לשכנים. כשהתפרחת יבשה לחלוטין, חותכים אותה עם השקית, תולים במהופך במקום מוצל ו..יש זרעים.

drorjs

New member
אני שמעתי מגנן ותיק ש..

חסות מתוקות הן חסות שגדלו במהירות גבוהה יחסית כלומר תוך חודש וחצי כבר פיתחו ראש גדול. וגם שתכולה גבוהה של אשלגן בקרקע גורמת לעלים מתוקים. החסות האלה הן כבר הנכדים שלי כי הן מזרעים שאספתי בשנה שעברה.. דווקא לא השתמשתי בשקיות אלא סתם תפסתי את הצנחנים כשעוד היו בבסיס..

רחל5

New member
באותו עניין - זרעים של פטרוזיליה?

זמן רב לא גלשתי כאן. בינתיים הפטרוזיליה שלי התחילה לגדל גבעולים עבים וגבוהים ולא הבנתי מה נפל עליה, עד שראיתי ניצנים בראש הגבעולים האלה. תוך כמה זמן יש זרעים בשלים? איך אוספים אותם. יוווו.... איך שאני מתרגשת... פעם ראשונה...

bel011

New member
כאשר הפרחים יסיימו והלקטי הזרע

נראים צהובים ויבשים,אז בפנוכו יש זרעים שחורים.אותם תאספי או פשוט לקטוף את כל התפרחת היבשה ולהכניס לשקית נייר....וזהו.

elirand2

New member
זאת החסה שפורחת ?

תוך כמה זמן יהיה ניתן לאסוף ממנה זרעים ?

drorjs

New member
../images/Emo54.gif

לא זה לא השטן בתחפושת של חתול... זאת מקרנה (makarena) שאותה אימצתי בקיץ 1995 בהיותה בת חצי שנה בערך. היא גרה אצל ההורים שלי כיום וניסיתי שבוע שעבר לצלם אותה בחושך עם פלאש אבל עיני החתול מחזירות אור פי כמה מעינינו...

למעלה