שרשורשיר

שרשורשיר ../images/Emo79.gif

לא יודעת מה נסגר עם אסתר.. וגם משעמם לי.. =) --------------------------- גיטרה וכינור ביצוע: אריק איינשטיין ושלום חנוך מילים ולחן: שלום חנוך בדירה קטנה, חשוכה מעט לא רחוק מכאן, בסימטה בצד גר בחור אחד עם אישה אחת חיים מכל הבא ליד נישאים הם סחור וסחור הוא גיטרה, היא כינור. מחליפים מיתר כשהחורף בא היא תולה מבט, הוא שוקע בה ואחר כך יד, נגיעה קלה נשיקה באויר הוא שולח לה מסתלסלת סחור וסחור כמו גיטרה וכינור הוא על זמן והיא על אור. בלילות שישי, במוצאי שבת אוהבים הרבה, מדברים מעט מנגנים דואט ובבת אחת, הצלילים עולים והלב נרעד נישאים הם סחור וסחור הוא גיטרה היא כינור. כשהקיץ בא הם פורשים כנף בעקבות חלום שחלמו בסתיו והם לא אמרו אם הם יחזרו מהרי נפאל, מערבות פרו נודדים שם סחור וסחור הוא על זמן והיא על אור עם גיטרה וכינור. בדירה קטנה, חשוכה מעט לא רחוק מכאן בסימטה בצד גר בחור אחד עם אישה אחת...

שלי...

נניח שלא הייתי דבוקה לעופר לוי כל השבוע בגלל הדיסקים באוטו של חזי
שיר השיירה/אריק איינשטיין בלשונות רבות מספור דיברנו וזה את זה כמעט בכלל שלא הכרנו ומקומות רבים מאוד עזבנו ורק מקום אחד רצינו ואהבנו ומקומות רבים מאוד עזבנו ואל הארץ, אל הארץ באנו. ונמשכת שיירה מן המאה שעברה רחוקים כבר היוצאים איכרים וחלוצים שעמלו עבדו בפרך בלי לראות את סוף הדרך ועכשיו עוברים אנחנו לא שקטנו ולא נחנו לא ימשיכו בלעדינו זוהי הרפתקת חיינו. מגטאות ומחנות הגחנו אל הביצות ואל הישימון הלכנו מקצות ערב, מרוסיה ופולניה הדלקנו אור גם בדימונה גם בדגניה. מקצות ערב, מרוסיה ופולניה הדלקנו אור גם בדימונה גם בדגניה. ומכל הגלויות ועם כל הבעיות עם נוצר וארץ קמה ושפה אשר נרדמה שוב התחילה מתעוררת ומדברת ומדברת מסביב יהום הסער רב הקושי והצער אבל יש על מה לשמוח יש עוד אמץ, יש עוד כח. איך ישראל צומחת מסביבנו היא חזקה יותר מכל חסרונותינו וגם הנגב עוד יהיה פורח ועוד נדאג שהזקן יהיה שמח. וגם הנגב עוד יהיה פורח ועוד נדאג שהזקן יהיה שמח. ומכל הגלויות ועם כל הבעיות מסביב יהום הסער רב הקושי והצער אבל יש על מה לשמח יש עוד אומץ, יש עוד כח. ונמשכת שירה מן המאה שעברה רחוקים כבר היוצאים אכרים וחלוצים שעמלו עבדו בפרך בלי לראות את סוף הדרך ועכשיו עוברים אנחנו לא שקטנו ולא נחנו לא ימשיכו בלעדינו זוהי הרפתקת חיינו.

בישי89

New member
החלונות הגבוהים - יחזקאל

אנו בעד הנביא יחזקאל נלך אחריו עם תרמיל ומקל אל כל מקום שאותנו יביא הנביא יחזקאל הוא בומבה של נביא אל אל אל יחזקאל אל אל אל יחזקאל אח, איזה גבר אח, איזה איש שתי העיניים כאבן תרשיש עם מלאכים הוא אכל ושתה הוא ואלוהים כמו אני ואתה! אל אל אל יחזקאל אל אל אל יחזקאל איך הוא דיבר על מיני תועבות איך הוא הרביץ נאומים ברחובות איזה מילים ואיזה ביטויים אך העם צחק לו ורץ לבילויים! אל אל אל יחזקאל אל אל אל יחזקאל הוא אז חלם שהוא טס על גלגל בין עננים בוערים כחשמל שני מלאכים הוא חיבק וליטף הנביא יחזקאל ידע איך לכייף! אל אל אל יחזקאל אל אל אל יחזקאל לילה אחד כשעיניו עצומות בא אל בקעה מלאה עצמות עצם אל עצם חיבר ואסף אלף חתיכות אז הלכו אחריו! אל אל אל יחזקאל אל אל אל יחזקאל

JaboGirl

New member
ככה וככה

אוהבת את הביצוע של שלמה ושלום בהופעה..
ככה וככה ביצוע: שלום חנוך מילים ולחן: שלום חנוך חוזר מלילה באולפן חורז לי זמר אהבה ישן לשיר במקלחת חושב עלייך כל הזמן אני אוהב אותך בכל מובן ככה וככה את בלתי נשכחת גם כשאת לא כאן עולה עוד בוקר על חיי אולי עבדתי יותר מדי במקום להיות יחד אבל בטוח לא אולי גם את עובדת קצת יותר מדי ככה וככה רוצה אותך נחה פה בזרועותי מרטיב את הפנים, עוצם ת'עיניים נותן לדימיוני לזרום עם המים ואין מה לעשות, זה מה שיש בינתיים ואת בכל מקום, ככה וככה בלילה וביום, ככה וככה ארבעה עשר יום בלי להיות ביחד זה שיר של ילד מאוהב אם את שומעת את קולי עכשיו את בטח סולחת חושב עלייך כל הזמן אני אוהב אותך בכל מובן ככה וככה את בלתי נשכחת גם כשאת לא כאן את בכל מקום, ככה וככה בלילה וביום, ככה וככה ארבעה עשר יום בלי להיות ביחד מרטיב את הפנים, עוצם ת'עיניים נותן לדמיוני לזרום עם המים ארבעה עשר ימים הם נצח שנמשך שבועיים

אנה פת 15

New member
שלי

הלילה יעבור ביצוע: יפתי מילים ולחן: יפתי תראי, אני לא יודע מה קרה בינינו אבל כתבתי לך שיר אני יושב בחדר והשעה כבר מאוחרת, מסתכל לך בעיניים אבל את לא מדברת והשקט הזה שמשתלט על האהבה שפעם פעמה אני לא יודע מה קרה אז למה לבכות תמיד אפשר לנסות אם תנגבי ת'דמעות אני פה אז נדבר על הכל, פתאום הזמן יעצור ואת תראי שהלילה יעבור כי כשרוצים באמת, פתאום יש דרך לתת ואת תראי שהלילה יעבור אני לא בקטע של לריב אז מותק בואי נדבר, בואי נראה מה קורה בינינו ולא נוותר נכון ששנינו כועסים עכשיו וקל לזרוק הכל לפח שלום יפתח לגמור כמו קשר לא מוצלח אבל תביטי פנימה ללב תראי אותי מחייך מבפנים תראי ששווה להילחם בשדים אנחנו לא נכנעים אני לא מוכן לוותר מי את חושבת שיהיה פה כשהכל ייגמר אמרנו שזה אני ואת מול העולם את לא יכולה להשאיר אותי לבד מול כולם אני מוכן להתנצל אם את רוצה לסלוח ואני מוכן לזכור אם רוצה לשכוח אז למה לבכות תמיד אפשר לנסות אם תנגבי ת'דמעות אני פה אז נדבר על הכל, פתאום הזמן יעצור ואת תראי שהלילה יעבור כי כשרוצים באמת, פתאום יש דרך לתת ואת תראי שהלילה יעבור אז כתבתי לך שיר וחשבתי הרבה על מה אני רוצה להגיד לך אבל בסופו של דבר אני פשוט מתגעגע אז למה לבכות תמיד אפשר לנסות אם תנגבי ת'דמעות אני פה אז נדבר על הכל, פתאום הזמן יעצור ואת תראי שהלילה יעבור כי כשרוצים באמת, פתאום יד דרך לתת ואת תראי שהלילה יעבור אז נדבר על הכל, פתאום הזמן יעצור ואת תראי שהלילה יעבור כי כשרוצים באמת, פתאום יש דרך לתת ואת תראי שהלילה יעבור

משהו בהקשר לשיר , :]]

יום ראשון היום, [ המבחנים לתיכון ] ויצא שבכיתי.. כרגיל . חח אז מישהו מכיתה י"ב הגיע וחש זמר לחמש דק' .. "אז למה לבכות תמיד אפשר לנסות "
וזהו זה מה שרציתי להגיד . חח

התורה והאומות- אברהם פריד

ממליצה לכם מאוד לקרוא את המילים! איפה שנראה שחסר מילים אז זה מילים בלעז שלא ברור מה שהוא אומר.... התורה והאומות - אברהם פריד בעזרת ה' נפתח בשיחה, ונספר על ימי השמחה. השמחה שורה על פני כולם, התורה מגיעה לעולם. בורא העולם הגיבור והנורא, מחפש חתן לבתו - התורה. השמחה שורה על פני כולם, התורה מגיעה לעולם. אל אומות העולם הוא פונה בשאלה - מי רוצה את התורה ככלה? האומות שואלות מה והיכן? איי, אף אחד אינו מוכן. ומה היה לבסוף עם התורה? הבה נספר מה שקרה. ירד המלאך עם התורה ובא, הישר לרוסיה, למוסקבה. לרוסים הוא הראה את התורה, אולי יאהבו לשמרה. אומרים הם לו: חרשו, אמור רק ... אומר להם המלאך: "אנכי ה'", מאחרים אין להתרשם. אומרים הם לו: לא, תודה, כנראה, חבר, שאינך מודע, שאותנו המסורת לימדה שלא כך מנהג העדה. לא-לא-לא, לא, תודה, אצלנו לא זו העמדה. אולי בגרמניה - לך תדע, יקבלו אותך באהדה. טס המלאך וחוצה את פולין, ומגיע לברלין. לגרמנים הוא מראה את התורה, אולי יאהבו לשמרה. אומרים הם לו: בסדר, גרייט, רק אמור ... אומר להם המלאך: לא תרצח, רצח הוא דבר מופרך. עונים הם לו: לא, תודה, כנראה מיין הר, שאינך מודע, שאותנו המסורת לימדה לרצוח בלי גבול ומידה. לא-לא-לא, לא, תודה, אצלנו לא זו העמדה. אולי בצרפת - לך תדע, יקבלו אותך באהדה. טס המלאך במעוף זריז, ומגיע לפריז. לצרפתים הוא מראה את התורה, אולי יאהבו לשמרה. אומרים הם לו: סיבופלה, רק דבר אחד גלה. אומר להם המלאך דברים ברורים: שִמרו חיי משפחה טהורים. עונים הם לו: לא, תודה, כנראה, מיסייה, שאינך מודע, שאותנו המסורת לימדה שלא כך מנהג העדה. לא-לא-לא, לא, תודה, אצלנו לא זו העמדה. אולי באנגליה - לך תדע, יקבלו אותך באהדה. טס המלאך לכיוון הנידון, ומגיע ללונדון. לאנגלים הוא מראה את התורה, אולי יאהבו לשמרה. אומרים הם לו: Thank you, Sir, רק עוד קצת הסבר חסר. אומר להם המלאך: "לא תחמוד" זה דבר שחשוב ללמוד. עונים הם לו: לא, תודה, כנראה, מיסטר, שאינך מודע, שאותנו המסורת לימדה לחמוד בלי גבול ומידה. לא-לא-לא, לא, לא, תודה, אצלנו לא זו העמדה. אולי באמריקה - לך תדע, יקבלו אותך באהדה. ממשיך המלאך בטיסת המרתון, ומגיע לוושינגטון. לאמריקאים הוא מראה את התורה, אולי יאהבו לשמרה. אומרים הם לו: Thank you, fine, מה כאן הביזנס, באיזה ליין? אומר להם המלאך בקול רועם: קיימו כיבוד אב ואם. עונים הם לו: לא, תודה, אומתנו תמיד צעירים כיבדה מבוגרים נועדו אך ורק כדי לחגוג את Mother's Day. לא-לא-לא, לא, תודה, אצלנו לא זו העמדה. אולי הערבים - לך תדע, יקבלו אותך באהדה. טס המלאך במעוף מהיר, ומגיע לקהיר. לערבים הוא מראה את התורה, אולי יאהבו לשמרה. אומרים הם לו: טוב, מבסוט, רק צריך לדעת, זה לא פשוט. אומר להם המלאך: "לא תגנוב", לגנוב זה דבר לא טוב. עונים הם לו: לא, תודה, כנראה, חוואג'ה, שאינך מודע, שאותנו המסורת לימדה לחמוד בלי גבול ומידה. לא-לא-לא, לא, תודה, אצלנו לא זו העמדה. אולי אל-יהודים - לך תדע, יקבלו אותך באהדה. באמצע הדרך עומד המלאך, והנה הוא רואה יהודי משולח. טלית קטן לו ארוכה ורחבה, התמלא לבו בחדווה. ליהודי הוא מסר את התורה, והוא הודה לו וקרא: רק המתן נא שעה קלה, אתן לך קבלה. אין לי זוג יותר מוצלח, כך חושב לו המלאך. גם התורה וגם היהודים, בעולם הם מנודים. יהודים מאמינים הם בתורה, ואינם יכולים לעשות כל רע. על השבת הקדושה שומרים, ומכבדים את ההורים. מששמע את זאת המלאך, חזר למקום שמשם נשלח. את התורה זיווג, הותיר בעולם, במקום הטוב מכולם!

Philipil

New member
לא היה לי זמן השבוע אפילו למוזיקה

לכן אין לי אפילו שיר לצטט פה... כמה עצוב!!!

Philipil

New member
אם אני חרשן לכי שאלי

את אמא שלי. היא עוד תרים את כל התנועה על הרגליים כדי שאני אשקיע בה פחות ויותר בלימודים. ותאמיני לי היא מסוגלת

למעלה