שרשורפואי לסופ"ש

נינושה2

New member
איך יודעים אם יש דלקת בדרכי השתן?

הסימנים המחשידים היחידים הם פיספוסים תכופים בעיקר בלילה ובשנ"צ לבת שנתיים שכבר גמולה הרבה זמן, וכל כמה ימים מתלוננת שכואב בפות. אין לי נסיון עם בנות.... איך יודעים? יש סיבה לגשת לרופא, ואם אני כבר ניגשת לרופא, מה עושים, בדיקת שתן?

shira29

New member
לא יודעת בגיל הזה

אבל יכול להיות גם פיטריה.
דלקת בשתן היא דחיפות במתן שתן אבל לעיתים רואים שהיא רק מטפטפת כמה טיפות ולא באמת עושה הרבה פיפי ואז זה סימן די מובהק (טוב, אני כמובן לוקחת את כל מה שעבר עלי בענייני דלקת בשתן ומשליכה על הגיל הצעיר).

כמובן שחום הוא עוד אינדיקציה.
וכן, רופא. וכן, בדיקת שתן. תוצאות תוך חצי יום.

נינושה2

New member
אז כל עוד אין חום ואין תולעים זה סתם פספוסים?

פטריה - איך יודעים?
לא כואב לה במתן שתן ואין חום, כלומר היה חום לפני כמה ימים ליום אחד אבל עבר כלא היה אז לא נראה לי קשור.

נינושה2

New member
חחח זה נשמע רע

אם לא היית כינוי ידוע פה, הייתי חושדת באיזה טרול.
ברצינות, פעם הגננת של הגדול המליצה לי אותו דבר כי הוא השתין לעתים תכופות מאוד. לא פיספס, אבל השתין. זה היה נראה לי הזוי, בכל מקרה הכל הסתדר.
גם עם הקטנה לא נראה לי שיש בעיה מכיוון שעד עכשיו היא היתה בסדר גמור תקופה ארוכה ועדיין בסדר גמור במשך היום, לרוב - מתאפקת הרבה, עושה בסיר כשאומרים לה וגם יוזמת בעצמה.
כנראה שזה באמת הקור, למרות שהיא מפספסת גם כשהיא לבושה היטב והחדר מחומם. אם זה ימשיך כך ואם היא תמשיך להתלונן על כאבים בפות לעתים תכופות (היא מתלוננת די הרבה על כאבים שונים, בברך איפה שקיבלה פעם מכה, בראש אז צריך לשים לה פלסטר - אני אף לא יודעת מתי באמת כואב לה משהו), אז אלך לרופא.

regvuv1

New member
למה לא לתת לה GSE ליתר בטחון?

וכמובן אח"כ חמוציות באופן קבוע כמניעה, אבל הן לא פותרות דלקת שכבר קיימת.

פולספגן

New member
זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע

גם כשהחור קטן, ברוב המקרים הוא מתרחב לבד כפונקציה של הגדילה ואם לא עושים הרחבה.

את יודעת, הכל יכול להיות

אי אפשר לדעת בוודאות.
יכול להיות שזה סתם מקרי קצת אדמומיות ופתאום התקרר אבל גם יכול להיות שממש לא.
את יכול המרוח לה וולדה ולראות אם זה עובר. אם זו פטריה אני מניחה שזה לא יעבור ככ מהר.

כן

אם הילדה גמולה (כמו אצלך) ותשתף פעולה אז אפשר ישר לכוס ואם לא אז שמים שקית.
צריך לנקות את הפות לפני הבדיקה - לעשות מקלחת או לשטוף בנוזל חיטוי ורצוי לא לקחת מתחילת השתן (אבל זה מאוד קשה , מנסיון).

ולגבי הפספוסים - הבן שלי היה מתעורר עם חיתול יבש לגמרי כל הקיץ ואיך שהתחיל הסתיו הוא מתעורר עם חיתול מפוצץ בשתן. כנראה קר לו.

למעלה