"שרך הדקל"...פורח ???

ruven46

New member
"שרך הדקל"...פורח ???

אני רגיל שפעם בשנה הוא עושה לי הפתעה ומוציא באמצע, את התלתלים העדינים הללו, שבמהרה, הופכים לעלים הדוקרניים. הבוקר הבטתי פנימה ואני רואה גוש לבן, ענק וסימטרי שנראה כמו "פרח".... מישהו מכיר ויכול להאיר עיני ??

מוטי בר

New member
נו באמת,,,, שרך הדקל? שרך לא פורח

וזה כנראה צ'יקס שבאמת עליו הצעירים מזכירים שרך בצורה שהם גלולים כלפי פנים ובבגרותם הם קשים מאוד ודוקרניים. לשרכים אין פריחה אלא נבגים בלבד המופיעים מתחת לעלים הבוגרים בצורת נקודות או קוים של מצבורים חומים. בידידות,, מוטי

ruven46

New member
חכה ותראה...צילמתי הבוקר !

סליחה !....זה באמת ציקס ! אך "פריחה" כזו עוד לא ראיתי מימי !!! בד"כ יש מספר עלים מגולגלים במרכז, כאלה רכים ועדינים, הנפתחים לעלים האופייניים.... אך הפעם.....גוש לבן, ענק , עגול סימטרי.....משהו מדהים ! נראה כמו פרח אדיר ! אני בהלם ! מצורפת תמונה דומה מאחד האתרים....אך שלי.....יותר יפה......מדהים ! "פרח" לבן וענק בקוטר 30 ס"מ...........וואו !

barakd

New member
זו נקבה, תמצא תפרחת זכרית

ותאביק אותה ואז יהיו לך זרעים ענקיים ויפים

ruven46

New member
אכן ! ותשובה למוטי ! זה כן פרח !!!

פגשתי היום את המומחה שלי ! אז כך ! כשהציקס מגיע לגיל 9 - 10 שנים, הוא מוציא פרחים ! הנקבה, מוציאה פרחים קטנים ואדומים (באשכולות של 2-3 ) מתחת לעלים. הזכר, מוציא עמוד תפרחת בגובה 25 - 30 ס"מ צריך להמתין עוד קצת כדי לומר בודאות אם זה זכר או נקבה. אצל ידידי המלומד, ראיתי עוד 2 סוגי ציקס. 1 ממכסיקו עם עלים אליפסיים, קשים ומכוסי שערות . 2. דומה לציקס שלי, אל הרבה יותר קטן ועדין. תמונות בדרך !

ruven46

New member
ברק, שמתי לב, בזמן שצילמתי,

שעל העלים האלו שבמרכז ה"כתר" הזה, יש התנפחויות ירוקות באמצע העלים הקטנים ! זה מוסיף לאיבחון ? זכר או נקבה ?

צפנתי

New member
לעניות דעתי כתר כזה זו נקבה, מזל

טוב! אין, אין כמו בנות! ואצטרובל ארוך כאורך הגלות, זה זכר. לציקס קוראים ציקס רבולוטה, חולם ואח"כ שורוק. בעברית- ציקס מופשל.

ruven46

New member
כן, נכון, גם המומחה, בו פגשתי שוב,

הודיע לי חגיגית שמדובר בנקבה, לאחר שתיארתי לו את אותן "בלוטות ירוקות" על העלים הפנימיים. חן חן רבולוטה = מתחדש !! כנראה ...!?

למעלה