שריר תפוס?

NikeysMama

New member
שריר תפוס?

מצטערת על השאלה הדבילית מעט, אבל יש דבר כזה שריר תפוס אצל כלבים שמתבטא בצליעה? או למשל רגל רדומה (כמו שלנו יש, אחרי שיושבים על הרגל הרבה זמן)?
תודה לעוזרים

כן יש כזה דבר.
כשקייסי שלי הייתה צעירה(כיום בת 12)
היא הייתה יוצאת איתי לטיולים שכללו טיפוס
ופעם אחת היה לנו טיול קשה מהרגיל שהיא חזרה הביתה גמורה
בהתחלה נבהלתי אך הבנתי שכל השרירים שלה תפוסים ופשוט נתתי לה לנוח
היא כמעט ולא יכלה ממש לרדת להתפנות היה קשה לה להתכופף
עשיתי לה מסאז' ברגליים וזה קצת עזר.

בתמונה-קייסי בימים טובים בעבר

טוטס

New member
חשוב לתת לו מנוחה מלאה של יומיים-שלושה

כלומר רק לצאת 5 דק' לצרכים ולחזור....גם לנו היה איזה משהו דומה. היה סיוט (קשה לנוח כשיש 4 קומות לעלות ברגל
)

NikeysMama

New member
תודה לשתיכן על התגובה

אני ישר נלחצת מצליעות ודברים כאלה... זה מה שקרה : כבר הרבה זמן נייקי לא עשתה פעילות גופנית רצינית, והיום בצהריים היא פגשה את הכלבה של השכנים והתרוצצה במעגלים בלי סוף, קפצה, ורצה המון - ממש הרבה זמן לא ראינו אותה נהנית ככה

אז חזרנו הביתה, והכל היה בסדר. אבל אחרי שהיא ישנה שעה-שעתיים, היה לה ממש קשה לקום, לדרוך על הרגל, וללכת. עשיתי לה קצת מסאז', והיא עדיין קשקשה בזנב ולא בכתה בגלל המגע.
אז זה בטוח לא משהו חמור יותר? קריעת שריר חס וחלילה או משהו כזה? פשוט זה אף פעם לא קרה לנו (טפו טפו טפו שגם לא יקרה), אז אני לא מכירה את הסימנים...
ואתן אומרות שעדיף לתת לה לנוח? לא להקים אותה בכוונה ולתת לה ללכת קצת? כי היא כלבה שבאמת ישנה המון

טוטס

New member
שווה תמיד להרים טלפון לוט' ולהתייעץ. כשאני

התקשרתי קיבלתי הנחיה ראשונית מנוחה מלאה (לא לשחק עם כלבים, לא ללכת לכמעט - רק צרכים והבייתה), ואם לא עובר אחרי כמה ימים לבוא לבדיקות.

לקח בערך 3 ימים שבקושי נתתי לה לזוז וזה עבר לגמרי

אבל הוט' שלכם מכיר אותה הכי טוב אז אולי יהיה לו קו מחשבה אחר...

neomiad

New member
יש -

לפני כשבוע לקחנו את באנ'י לריצה שהיתה קצת (הרבה) יותר מאומצת מכרגיל. בבוקר אחרי זה, שמתי לב שהיא "נוקשה" כזאת בתנועה שלה - רוב הזמן ישנה, אבל כשהיא כבר כן זזה אז התנועה של כל הגוף, נעשתה ממש בכבדות וללא גמישות אופיינית. לדעתי כל הגוף שלה היה תפוס.

אבל בגלל שכלבים בד"כ לא מתרגשים מדברים קטנים, אם יש צליעה שממשיכה יותר מיום כדאי לדבר עם וטרינר.

NikeysMama

New member

רציתי כבר עכשיו להתקשר לוטרינר, אבל אמרו לי שאני מגזימה... אם זה ימשיך אני בהחלט אתקשר אליו.

nathaliesh

New member
יש שיפור כבר?

לפאלקור זה היה קורה אחרי מאמץ פעם.
מה שהייתי עושה ועזר מאוד - כרית חמה שלי, חימום במיקרו, לעטוף אותה במגבת ולשים אותה עליו אחרי מסאג'. כל פעם לחמש דקות ועוד סיבוב.

NikeysMama

New member
יש קצת שיפור...

היא מתמתחת יותר מבדרך כלל אחרי שינה ארוכה, ועדיין קצת צולעת. אחרי שאני עושה לה מסאז' זה מאוד עוזר - הצליעה כמעט ונעלמת. ובטיול בבוקר היא הייתה בסדר גמור

אני אנסה גם את הכרית החמה, תודה!

למעלה