שריר תאומים קרוע

big9991

New member
שריר תאומים קרוע

מושבת כבר חודש וחצי עקב משחק כדורגל מטופש עם ילדים. מה שלא עושות שעות של רכיבה עושה גם עושה ספירנט של כמה שניות ואז אתה נדפק. פעם שנייה שזה קורה לי כשהפעם הקודמת לפני מס שנים נגרמה גם היא בגלל משחק תופסת עם הילדים בחוף הים. בפעם הראשונה לא טפלתי והנחתי לרגל להחלים לבד בעת רופא.
בפעם השנייה התעקשתי והופניתי לפזיוטרפיה במרפאת ספורט בכפ ס ועברתי מס טיפולים של עיסוי.חשמל ותרגול.
עומד לחזור לרכיבה ככל הנראה מחר.לא מודאג ככ מהרכיבה אלא מאירוע דומה שעלול לקרות שוב ושהפציעה להפוך כרונית.
יש למישהו נסיון עם סוג הפציעה הזה?עצות כלשהן מלבד למצוא חברים בני גילי? מתכוון לשאול גם בפורום ריצה

steiff

New member
מציע שתקרא קצת על פרולותרפיה

ותנסה ליצור קשר עם דר׳ מרדכי דגן במחלקה האורתופדית בקופ׳ח כללית זבולון בקרית ביאליק.

הטיפול לא במסגרת סל הבריאות אבל כללית עושים מדי פעם ״פיילוט״ שנותן את הטיפול הזה במסגרת הסל.

הרעיון שעומד מאחרי התרפיה הזו הוא הזרקה של חומרים מעודדי דלקת לאזור הפגוע, שמעודדים את הגוף ליצר קולגן לבניה מחודשת של המקום. לא יודע באיזו מידה זה יכול לתקן קרע בשריר, אבל אצלי זה תיקן קרע בגיד אכילס ששלושה אורתופדים שונים אמרו לי שאצטרך להתרגל לחיות איתו (ועם הכאבים והצליעה) ודר׳ דגן הביא לריפוי מלא.

מדובר בסדרה של 7-9 זריקות בהפרשים של בערך חודש אחת מהשניה. צריך סבלנות, אבל היא משתלמת.

big9991

New member
נשמע מעניין

אפנה ואבדוק איתו, תודה, אגב - איך הגעת אליו ? אני קורא לראשונה על השיטה הזאת .

steiff

New member
הגעתי לאורתופד השלישי...

והוא, אחרי ששוב אמר שהרפואה הקונבנציונלית לא יכולה להציע יותר ממנוחה, נוגדי דלקת ונוגדי כאב, שלח אותי אליו (חדר ליד) ואמר שאדבר איתו. שנאמר ״יותר מזל משכל״. אני מניח שאם שני הרופאים לא היו נפגשים במסדרון ואם האורתופד לא היה יודע על ה״פיילוט״ שהרופא בחדר הסמוך עורך, הוא היה שולח אותי הביתה עוד פעם עם מרשם ל״אטופן״.
מסתבר שהשיטה הזו קיימת כבר כמה עשרות שנים אבל מרבית קופות החולים בעולם לא כוללות אותה ב״סל״ מסיבות שונות.
לטענתו של דר׳ דגן יש לו עד היום 100% הצלחה. לא יודע כמה מהמטופלים שלו היו פגועי גיד, כמה פגועי סחוס וכמה פגועי שריר, אבל הוא טען שהוא יודע לטפל בשלושתם, ולפחות במקרה שלי הביא לריפוי מלא.
צור איתו קשר. אין לך מה להפסיד.

big9991

New member
יצרתי קשר עם הרופא

מאחר ואין כאבים ופספסנו ממילא את תקופת ההחלמה הסמוכה לפציעה סוכם
כי אצור איתו קשר בעוד מס שבועות אם תהיינה התפתחויול כלשהן.
כמונכן המליץ לדחות את החזרה לפעילות .
תודההבכל אופן

The Pinky P

New member
כן.

כביכול אתה לא "מאשים" את הרכיבה על האופניים כגורם לפציעה אלא את המשחק המזדמן עם הילדים.
אבל ככל שאתה מתמקד בפעולה גופנית אחת ספציפית אתה בעצם יוצר הרגל של הגוף ומערכת השרירים לעבוד ולהתפתח
בצורה מאוד נקודתית.
רכיבה מצריכה ממך עבודה חזקה של כל הגוף ובפרט לרגליים אך היא אינה דומה לריצה או שחייה (לדוגמא) שאלו דורשים פעילות
שונה מהגוף שלך, שינוי בתנועה שהגוף רגיל אליה ובלחצים אחרים.
וכן, רכיבה בלבד לא מחזקת את כל השרירים ברגליים והיא איפלו "מנדה" שרירים מסויימים,רכיבה בלבד לא "מאפשרת" לנו לעשות כל פעילות ספורטיבית אחרת באשר היא.

רוצה לאמר בסופו של יום שאמנם הרכיבה היא העיקר של רובנו באורך החיים הספורטיבי אבל חובה! לעבוד על חיזוק השרירים, על סיבולת לב ריאה ועל גמישות בצורה כזו שתפתח את גופנו בצורה "סימטרית", במיוחד אם אתה רוכב הרבה ו"רק" רוכב.

אומר זאת מנסיון כמובן.

The Pinky P

New member
המשך:

אני הגעתי לאורטופד עם כאבים איומים באזור הברך (עד כדי אי יכול ללכת) לאחר שהפסקתי להתאמן כליל בגלל בעיה במרפק בכלל.
הדוקטור אמר שהכאבים נובעים מהפסקת הפעילות והשינוי הפיזי הטבעי של השרירים והעצבים כתצואה מכך.
הוא אמר לי לכווץ את שרירי הירך והראה לי איך מצד אחד שריר ה - 4 ראשי החיצוני מפותח וחזק אולם שריר הירך הפנימי
(מה שבחורות עובדות עליו במכון כושר בעזרת הכשיר שפגטים שגברים כל כך אוהבים) יחסית חלש ולא מפותח וכאשר יש הפסקת
פעילות מוחלטת אז האיזון שאליו הגוף הורגל בתקופת הפעילות הרגילה משתנה והכאבים בברך שנתמכת בשרירים ובגידים בהתאם.

נ.ב - להגיע לאורטופד ושיגיד לך שכואב לך כי אתה לא מתאמן זה די הזוי.
אגב כששאלתי אותו - "אז מה עושים" הוא השיב ב - בשביל שלא יכאב לך תחזור להתאמן.
וואלה זה עבד.

big9991

New member
כמה מהדברים שציינת נשמעים מוכרים

אצלי למשל כואב הגב התחתון רק מרביצה של שבת גשומה מול הטלביזיה, לא מפעילות או מאמץ גופני :)
בעברי רצתי במשך 15 שנה בערך , כ 20 ק"מ מצטברים בשבוע ואז עשיתי הפסקה של כ 10 שנים , ניסיתי לרוץ שוב ,המוח זוכר מה הגוף היה מסוגל לעשות כשהיה צעיר אלא שהגוף כבר לא גמיש וחזק כפעם, נתקלתי בכאבי ברכיים וסמפטומים של עומס יתר , ותרתי תוך זמן קצר ועברתי לרכיבה .
הקרע בשריר כיום כבר לא כואב כפי שכאב בשבועות הראשונים ,גם הצליעה חלפה לאחר כחודש, כשזה קורה חשים כאב חד המפלח כמו דקירת סכין או פציעה מירי (לא חוויתי אף פעם למזלי אבל יש הטוענים כי כך זה מרגיש) . ב בפעם השנייה כשהכאב הופיע בדיוק באותו מקום ובאותה הרגל ידעתי בדיוק מה צפוי לי וצילום הרנטגן והסיטי היה לפרוטוקול בלבד . בפעם הראשונה שמעתי לעצת אורטופד והנחתי לרגל להחלים לבד ללא טיפול כלשהו .
בפעם השנייה התעמקתי יותר והבנתי שחייבים לטפל בפיזיוטרפיה אחרת הקרע מצטלק לא טוב והפציעה הופכת כרונית . למרות שאורטופד שוב המליץ לי להניח לרגל להחלים לבד - התעקשתי לקבל הפנייה למרפאת ספורט .

big9991

New member
המשך

מה שמטריד אותי הוא עצם המגבלה והתחושה כי אני נמצא על פצצה מתקתקת וזמן שאול עד הפציעה הבאה , זה יכול לקרות לי ביום ספורט הורים-ילדים בביהס או במהלך ריצת חירום כלשהי שלא בדיוק חושבים לפני שמבצעים אותה כגון נסיון לעצור ילד המתפרץ לכביש .
ברור לי שאני חייב לחזק את הרגל ולאתגר אותה , מקווה שגם אדע או יתמזל מזלי שלא לקרוע את השריר שוב במהלך הנסיון לחזקה .
במרפאת הספורט המליצו לי על הליכה כחימום לפני כל נסיון לרוץ , שליחת ברך לפנים ומתיחת שריר התאומים , סקווטים על רגל אחת, עמידה על חצי כדור גומי על רגל אחת , עמידה על קצות אצבעות על מדרגה וירידה עם העקבים מתחת למפלס המדרגה, חבר הלומד פזיטרפיה אף יעץ לי לבצע ירידות מהירות מאוד עם העקבים , לתת לגוף לצנוח בבת אחת כדי לאמן את השריר . את התרגיל האחרון אני מבצע אף בעבודה מס פעמים ביום , השגתי משטח עץ קטן המשמש לי כמדרגה .
שוב - פרק ב כנראה כבר מאחורי, החשש הוא מפרק ג .
פניתי גם לפורום ריצה וטריאתלון , מעניין אותי לקבל תגובות ממי שחווה פציעה דומה .

mj1

New member
יש ואפילו פעמיים (מטניס - זו פציעה מאוד אופיינית)

1. זמן החלמה לא קצר - לפחות חודש מותנה ברמת הפגיעה
2. בגלל שזה קרע ולא מתיחה חזקה חשוב מאוד לחכות להחלמה מלאה אחרת כל מאמץ קטן זה יחזור לך
(כמו פצע שלא הגליד). כדאי לרכב בזהיררת

mj1

New member
חזרתי , כן באותה הרגל פעמיים בפעם השנייה זה היה יותר קל

למעלה