שרירנים ברחם

miss1

New member
שרירנים ברחם

שלום לכולן,
השבוע בביקור אצל רופא הנשים שלי, הוא ביצע לי בדיקת אולטרסאונד בטני (אי אפשר לעשות לי US וגינאלי כי אני בתולה..) ואמר לי שיש לי שרירנים ברחם. אני מטופלת אצלו כבר כמה חודשים בעקבות סמפטומים של כאבים חזקים בזמן הווסת ודימום מוגבר. כרגע אני מטפלת בזה באמצעות גלולות. אם כי הייתה איזו חצי שנה שלא לקחתי גלולות וניסיתי טיפול אלטרנטיבי שלא עזר ומכיוון שבחצי שנה הזאת גם היו לי דימומים כבדים בזמן הווסת והוא גם לא היה סדיר (סביר להניח שהסיבה לאי סדירות המחזור הייתה עצם זה שלקחתי גלולות בשנה שלפני כן. לפני הגלולות סבלתי רק מהכאבים אבל המחזור היה סדיר).

בכל אופן, אני כותבת כאן, כי אמנם לא אובחנתי עם אנדומטריוזיס אבל ממה שקראתי קצת בינתיים, הבנתי שהסימפטומים של שרירנים ברחם מאוד דומים לאנדומטריוזיס וגם הטיפול בזה דומה.

הבנתי גם שהטיפול בגלולות אינו יעיל לאורך זמן ואם מפסיקים עם הגלולות השרירנים חוזרים ואף מחמירים.
אני יודעת שגם במצב של שרירנים יש את האופציה של ניתוח לפרוסקופיה, אבל די מתלבטת כי זה די מפחיד אותי. מצד שני אם זה באמת יעיל ועדיף על גלולות, אולי כן שווה להתגבר על הפחד ולעשות את זה.

מישהי התמודדה עם מצב דומה? מה באמת מומלץ לעשות?

בכל אופן בעוד שבוע, יום ראשון הבא אני הולכת לעשות בדיקת US נוספת יותר "יסודית", כי לבדיקה אצל הרופא לא הגעתי ממש מוכנה. (כשעושים US בטני, חיצוני, צריך קודם לשתות הרבה מים ולמלא את השלפוחית, מה שמין הסתם לא היה בביקור אצל הרופא כי כמובן שלא ידעתי מראש שהוא יעשה לי בדיקה כזאת).

חגית2001

New member
לי יש גם בנוסף לאנדומטריויזס ..גם אדנומיויזס

שזה נמצא ברחם..אפשר לראות את זה בבדיקת היסטרסקופיה..
הרופא אמר שלעיתים זה נראה כמו שרירנים..
אבל למעשה זה אדנומיויזס.

ואז למעשה...אין כ"כ טיפול.
כדאי שתגשי למומחה לאנדומטריויזס.

חבל סתם לעשות ניתוח

יש בתל השומר טיפול אולטרסאונד ממוקד.. תחפשי על זה קצת ותראי... בלי פלישה בלי כלום.. לצערי אני כנראה לא אוכל לבצע אותו כמו שרציתי.
פרטים בטלפון - 03-5305245 אביבה

אני לא בקיאה בזה כ"כ

פרסמתי את מספר הטלפון של האחות הראשית אביבה שניתן לדבר איתה על כך והיא תסביר הכל:)

למעלה