שרירי חזה

matanga

New member
שרירי חזה

אני מתאמן בחדר הכושר כבר למעלה משנה וחצי, על פלג גוף עליון בעיקר. במשך תקופה זו הגוף התחטב בצורה מרשימה ונראה שיפור עצום. הבעייה היא שבמשך החודשים האחרונים כבר לא נראה שיפור - בעיקר בשרירי החזה ששומרים על נפח קבוע. האם כדי להגדיל את נפחם אני צריך לעשות יותר סטים, יותר חזרות או להעלות משקל (ולהקטין מס´ חזרות). כרגע אני עובד לפי 4 סטים לכל תרגיל (דחיקה מרכז,עליון,תחתון ופרפר) * 12 חזרות בסט. אשמח לקבל תשובה מתן

669

New member
הצעות לשינוי...

לא חסרות אפשרויות לתת גירוי חדש לשריר. תחליף תוכנית, תחליף תרגילים, תעשה אימונים יותר אינטנסיביים, תשים לב לתזונה ועוד אלף פרמטרים שונים שמשפיעים על ההתקדמות שלך... כמו שכבר ציינו פה: אי אפשר לעשות את אותו הדבר ולצפות לראות תוצאות שונות תגוון! תתיעץ עם המדריך בחדר כושר או עם רמי, או שתיעזר במאמרים.. גוד לאק

שיפור בחזה

כפי שענו לך והבנת צריך שינוי ושילוב של עבודת כוח, סבולת והיפרטרופיה (לא מחייב באותו אימון). להלן תוכנית חדשה לחזה המבוססת על 12 סטים: לחיצת חזה כנגד מוט חופשי - 2 סטים, 12 חזרות שכיבות שמיכה בשיפוע חיובי (מרפקים החוצה) - 2 סטים, עד כישלון (מקס´ חזרות) לחיצת חזה כנגד מוט בשיפוע חיובי - 2 סטים, 12 חזרות שכיבות שמיכה (מרפקים החוצה) - 2 סטים, עד כישלון (מקס´ חזרות) לחיצת חזה כנגד מוט בשיפוע שלילי - 2 סטים, 12 חזרות שכיבות שמיכה בשיפוע שלילי (מרפקים החוצה) - 2 סטים, עד כישלון (מקס´ חזרות) זמן מנוחה בין סט לסט 60 שניות עבודה איטית ומבוקרת (מומלץ לעבוד עם בן זוג) בהצלחה

למעלה