שרירי גב

TheTerminator

New member
שרירי גב

שלום לכם, מאז ומתמיד העירו לי הוריי שאיני הולך/יושב ישר.(הכוונה שהגב שלי כפוף) עכשיו השאלה היא שהאם פיתוח שרירי גב יעזור לי ללכת ולשבת יותר ישר?? תודה רבה!!!

עטרה ב ט

New member
גב בטן והתעמלויות כמו פילאטיס, יוגה

פלדנקרייז וגם לא יזיקו בדיקות רציניות של פיזיותרפיה או אורתופד.

TheTerminator

New member
נבדקתי אצל אורטופד...

הוא אמר שאני הולך ממש לא ישר ואם אני רוצה להימנע מכאבי גב בעתיד אני חייב ללמוד ללכת ישר. אז התחלתי ממש להקפיד על זה(אני הולך שעה ביום עם ספר על הראש
) אבל השאלה היא אם באמת חיזוק שרירי הגב יתרמו להליכה ישרה שלי?

סייפיי

New member
לדעתי כן, אם תחזק את שריר

הזוקפים, ואולי גם את הכתפיים השרירים יהיו מתוחים יותר וישפרו לך את היציבה, אבל אני לא מומחה.

יציבה

יש לך בעיית יציבה שנקראת לורדוזיס (עקמת בחוליות המותניות של עמוד השדרה). הפתרון מתחיל במודעות !!!! הדבר יכול לנבוע מסיבות רבות כגון: הסיבות לליקוי יציבה: תורשה חולשה של חוסר איזון שרירי – מאופיין יותר אצל ילדים. רכישה (ארגונומיה, פ"ג) – לדוגמא איש מחשבים. התנהגותית – חיקוי הרגלים, לבוש. דימוי גוף, מודעות לגוף, אישיות. טראומות מחלות / תופעות. ועוד יתרונות היציבה הטובה והנכונה הם: שיווי משקל מוכנות לתנועה הפחתה / חלוקת עומס (שלד, שריר) – חלוקת עומס לא זהה יכולה לגרום ליקויים שונים כגון פריצת דיסק. תפקוד פנימי – לחץ מכני על הלב, שלפוחית שתן. קיימים 2 סוגים של חיקויים ביציבה קשיח וגמיש. שהליקוי הוא גמיש כלומר המאפיינים הם חולשה שרירית ללא שינוים מבנים. הפרוגנוזה (סיכוי לשפר) היא טובה אבל אתה צריך לטפל בזה מיידת !!! הטיפול כולל רכישת הרגלים חדשים, מודעות ואח"כ שיפור דימוי הגוף, סיבולת שרירים רלוונטים. אחרי כל ההסבר הארוך הזה גש לאורטופד או למכון יציבה על מנת לשפר זאת. זכור, יכול להיות שעבודה בחדר כושר מחריפה את הבעיה. בהצלחה ודווח לנו

TheTerminator

New member
ועוד שאלה לרמי

שאתה מתכוון רכישה של איש מחשבים אתה מתכוון שבגלל הרבה שעות של ישיבה לא נכונה מול המחשב הגב שלו מתעקם?? כי אני יודע שדוד שלי שעובד בעבודה שהוא הרבה זמן מול המחשב עבר פריצת דיסק ותמיד שהוא ישב שמתי לב שהגב שלו הוא כמו סימן שאלה(למרות שהוא דווקא הולך ישר) ועוד דבר- האם הליכה עם ספר על הראש שעה ביום באמת תשפר לי את ההליכה?

ספר על הראש

קשה לי לדעת מה היה לדוד שלך, אבל ללא ספק ישיבה לא נכונה מול מחשב שעות רבות תגרום לליקוי יצבתי גמיש בד"כ. ללכת עם ספר על הראש זה לא הפתרון. כפי שאמרתי עליך להבין את הבעיה, מאיפה היא נובעת ולהכניס למודעות היומיומית שלך את הפתרון. מעבר לחיזוק השרירים הרלוונטים.

למעלה