שרירי בטן - דעתכם

valera

New member
שרירי בטן - דעתכם

בתור מאמן אני עונה על השאלה זאת כל יום. התשובה היא לפי זרם השולט בתורת האימון היא: פעילות אירובית + דיאטה להורדה "האטיפה" + תרגילי בטן רגילים (לרוב כפיפות בטן) ותגיעו לקוביות. כדוגמה מביאים שרירי הבטן של הילדים שדקים אך נראים טוב בגלל כמות שומן קטנה. למעשה, למעטים יש קוביות והגעתי למסכנה שלא עבודה מפרכת מאוד!!! (נוסח שוורצגר, שגם לו היה פיגור בפיתוח בטן) אין אדם יכול להגיע לקוביות אלא אם כן יש לו נטייה גנטית ברורה. אני מזמין אתכם לשתף את ניסיונכם כמתאמנים או מאמנים בפיתוח מוצלח (למי שהיה) של שרירי הבטן. מוצלח - כוונה קוביות ברורות, מבודדות, בעלות עובי סביר. באיזה שיטה השתמשתם (חזרות, התנגדות, תרגילים וכו´)

שאקל

New member
קוביות

פעם קראתי איזשהו מאמר שטוען שאצל כולנו יש שרירי בטן אבל אצל מרביתנו הם מכוסים שכבת שומן ולכן לא רואים אותם. היום אחרי שהשלתי מעצמי לא מעט שומן עודף אני יכול לומר לך שאצלי שרירי הבטן נראים כמו של תינוק. הם בולטים בעיקר כשאני עושה תנועות מסויימות. לא נראה לי שיהיו לי קוביות גדולות עבות ובולטות ואני גם לא ממש אוהב את זה אבל אני נהנה ממה שיש בכל אופן. הגעתי למסקנה ששרירי הבטן שלנו נראים טוב גם בלי שנגדיל אותם. רק צריך להוריד את מה שמסביב כדי לראות אותם. אני עושה 4 פעמים בשבוע אימון בטן של 40 דקות כמעט. זה כולל חימום ומתיחות בין תרגילים. להורדת הצמיג בבטן תחתונה מה שבאמת עוזר זה הרבה אירובי. לא מצאתי שום פתרון אחר.

amitdd

New member
בטן

אז ככה: לפני חודש בערך התחלתי בתכנית חדשה לבטן-עד אז היו לי ריבועים אבל לא משהו מיוחד. למרות שעשיתי את התכנית הזאת רק חודש אני מרגיש שיפור משמעותי. התכנית:(2-3 פעמים בשבוע) התרגיל הזה שמחזיקים גלגלת בעמידה על ארבע ויורגים לשכיבה-2סטים של 8-12 כפיפות בטן עם תוספת משקל - שני סטים של 8-12 פוינטרים - שני סטים של 8-12 תרגיל לאלכסונים שני סטים של 8-12 כפיפות בטן בלי משקל - סט אחד של 20-30 אני מתייחס לעבודה על הבטן כמו לכל שריר - ז"א להגיע לכישלון בכל סט(חוץ מהסט האחרון). אם אני מסוגל לעשות 12 חזרות בסט אני מוסיף משקל לפעם הבאה(או משנה תרגיל - לדוגמא בפוינטרים אפשר לכופף ברכיים כדי להגביר קושי) עבודה איטית-שניה לעלות ,שניה להחזיק,2 שניות להוריד. עוד טיף: לא לנוח בין חזרות!! ז"א כשמסימים חזרה להשאיר את שרירי הבטן מכווצים. עכשיו יש לי ריבועים די בולטים ואחוז השומן שלי גבוה יחסית 13-14 אני מתכוון להתחיר דיאטה עוד 10 ימים ואחרי חודש אני מאמין שיהיו לי ריבועים כמו של דוגמן.

crackerz

New member
אצלי זה היה מאוד פשוט ....

מההתחלה היה לי גוף צר וגם הייתי מאוד רזה ( רזה מדי ) . התחלתי להתאמן , ובערך אחרי חודש או חודש וחצי נהיו לי קוביות ! זה שהייתי מאוד רזה ועם מבנה גוף צר עזר לי לשרירי הבטן , אבל עכשו זה מפריע לי לפתח את שאר השרירים , ובעיקר את שרירי הידיים והחזה . -----------------------------

amitdd

New member
אני חושב שהכותב התכוון לקוביות

מאסיביות. כאלו שאפשר לראות אותם בחשך מ20 מטר. קוביות כאלו דורשות הרבה השקעה.

ELAF

New member
אצלי זה הפוך

אני יש לי שרירי ידיים כתפים וחזה מפותחים אבל לא משנה כמה כפיפות בטן אני עושה לא יוצא לי ריבועים

neuron

New member
אין לי קוביות מאסיביות אבל...

...יש לי מטריצה שטוחה אך מובהקת של 2X3 בבטן. היות ואני עוסק באופן תחרותי בריצה ואופניים אני אף נמנע מלבנות מאסת שרירים גדולה ובכלל זה באיזור הבטן. האימון: שני אימונים שבועיים עם משטח משופע (45 מעלות, רגליים מוגבהות). חזרות של 50 כפיפות רגילות, דקה מנוחה, 30 כפיפות בהצלבה, דקה מנוחה וחוזר חלילה 3 פעמים. שניים עד ארבעה פעמים בשבוע אני מבצע 60 רגילות + 40 בהצלבה על משטח אופקי + 2X15 הרמות של רגליים ישרות בזמן תליה על מתח. האימונים האלו יחד עם קצת פחות מ 8% שומן בגוף (נשמע חולני אך הכרחי לריצות תחרותיות), עושים את האפקט.

בטן

לתרגילי הבטן משקל נמוך מאוד ב"קוביות" וכפי שאמרת לגנטיקה משמעות רבה. אבל כפי שכולנו מסכימים השומן הוא הבעיה העקרית כאן ולצערנו גם הוא גנטי (פיזור השומן בגוף) ויכול להשתנות מאדם לאדם. מנסיוני תוצאות אצל נשים מצריך עבודה קשה מאוד ומפרכת ולנשים שמנמנות קשה מאוד עד כמעט בלתי אפשרי להגיע לתוצאות של "קוביות". גם לרזות יותר העבודה קשה ומחייבת שינוי, תפיסת חיים חדשה לגבי מודעות ואורך חיים בריא. אצל גברים שעור ההצלחה גבוה יותר עקב פיזור השומן והורמון הטסטוסטרון אבל גם כאן העבודה היא קשה מאוד ומעטים הגברים השמנמנים שמצליחים להגיע לתוצאות וגם זה נעשב בדם יזע והרבה דמעות. לגבי השיטה של התרגילים אין לזה משמעות גדולה, כפי שאמרנו הגורם של מסת השריר אין לו הרבה משמעות. הדגש הוא על ביצוע נכון תחת התנגדות כלומר גירוי מספיק לשריר.

אתמול שודרה תוכנית בריאות קנדית

בערוץ החיים הטובים ב- YES. התוכנית התמקדה בשאלת האימפקט של מכשירי תרגילי הבטן (כל הגלגלות והאביזרים המיועדים "לעצב קוביות"). מאמנת כושר תרגלה כפיפות בטן עם אלקטרודות לבדיקת אפקטיביות האימון ועבודת השריר, בכל פעם עם מכשיר אחר, בסופו של דבר התברר כי לכפיפות הבטן המוכרות (עליה של 30 מעלות וכיווץ שרירי הבטן) האפקט הטוב ביותר, ככה שבשורה התחתונה, חשוב לשמור על טכניקת תרגיל בסיסי ומוכר ופשוט לעבוד ולעבוד ולעבוד. לגביי הקוביות.. תמיד טוב שיש לאן לשאוף, אבל חשוב להשאר עם רגליים על הקרקע.

שקוף ../images/Emo8.gif

אם יש דבר שמאפיין את YES זה השידורים החוזרים. לתוכנית קוראים "בריאות" והיום היא שודרה בשידור חוזר ב-17:30, פשוט תחפש אותה במדריך השידורים, בטוח שיהיו עוד שידורים.

אלי ו.

New member
האם בדקו את תרגיל ה"אפניים"

בשכיבה על הגב? נדמה לי שקראתי פעם שבתרגיל הזה יש מקסימום גרוי לשריר. (זה היה מזמן אז אני לא בטוח) דרך אגב, שמת לב שכבר שבועות אף אחד לא שואל על חגורת האלקטרודות לעיצוב הבטן? אולי הפסיקו לפרסם את זה.

לא, בדקו רק את כפיפות הבטן המוכרות

ללא מכשירי עזר לעומת כפיפות בטן עם מכשירים (אותם גלגלים גדולים שבהם מניחים את הראש על משענת ומתרוממים בעזרת תנועת הגלגול והמכשירים שמחזיקים בין הירכיים ומתכופפים כלפי מטה כשבסיס המכשיר נלחץ לבטן).

אלי ו.

New member
אה.. ברור

בתרגיל הזה מאלצים כיפוף בעמוד השדרה, מה שאומר ששריר המותן כסל מנוטרל. ברוב תרגילי ה"בטן" עובדים יותר על המותן-כסל (קירוב הברכיים לחזה) ושריר הבטן עובד יותר בתור שריר מיצב. דרך אגב, שום דבר לא רע בלעבוד על המותן-כסל (מי רוצה שריר מותן כסל חלש?) אבל בבדיקת עומס על שריר הבטן, תרגיל בו הבטן היא שריר אגוניסט ינצח.

ולמה אתה פותח פה??? ../images/Emo6.gif

עד שנהיה כאן קצת שקט? על השאלות הבאות בנושא, אתה אחראי לענות במלוא הנימוס, אם לא היית מזכיר את זה היו לנו עוד כמה ימי שקט

אתה לא רק מנומס, אתה גם אליל ../images/Emo70.gif

ושים לב למצב השרשורים.. אני משטרת השרשור מאתמול בערב

shimi1234

New member
גנטיקה שומן וכפיפות בטן...

תראו אני מתאמן כשנה והשאיפות שלי הן כדלקמן: שהידיים והחזה לא ינזלו והכתפיים יצרו איזשהו מראה גברי. קוביות אין סיכוי. אני אסביר: אחת הנטיות הגנטיות במשפחתי הן שני כיסי שומן במותניים לא כמו של רוב האנשים כיום יש לי בטן שטוחה והורדיתי שומן לרמה שהצלעות שלי בולטות אבל במורד הדרך נפתח איזשהו שיפוע שמכיל שני שקי שומן מדלדלים ונאים. העיקרון כזה שאם אמשיך להוריד באחוז השומן (ולא לא איכפת לי לשרוף קצת שריר) השקים יצתמצמו אבל תמיד הם ידלדלו שם ויחביאו את שרירי החטובים לכאורה.

למעלה