שרירים שקופצים.

Rיקש

New member
שרירים שקופצים. ../images/Emo13.gif

יש משהו מוזר שלעיתים קורה לי... השרירים שלי קופצים! סתם ככה, פתאום אני מרגיש ששריר החזה העליון הימני קופץ! קרה לי גם בBICEP ובצוואר. מה זה!? Rיקש.

Rיקש

New member
כן...ו?

רונן ממתי אתה כל כך תמציתי? מישהו בכל זאת יכול להסביר? Rיקש.

schedule

New member
Rיקש יקר...

מה שלומך
גם לי היו את התסמונות שאתה מדבר עליהם, הם הופיעו לי בפנים וממש הדאיג אותי... לאחר מחקרים שעשיתי התחלתי ליטול מגנזיום במינון של 400 מ"ג ליום ותאמין לי תוך יומיים זה לא חזר (תיקח את המגנזיום של סולגאר כי יש בו גם ויטמין B6 שעוזר לספיגה של פרוטאין.

Rיקש

New member
אבל למה זה קורה?!

שלומי סביר
, האמת פעם אני זוכר שגם הלחי קפצה לי קצת... התופעה לא מפריעה עד כדי לקחת תרופות/תוספים כנגד. Rיקש.

שרירים קופצים

התופעה נקראת - Muscle Fasciculation או Muscle twitching (ראה קישור בתחתית ההודעה). התופעה הנה כיווץ מספר קטן של סיבי שריר ללא שליטה ע"י מערכת העצבים. מדובר בתופעה שכיחה למתאמנים בחדר כושר שיכולה לנבוע ממספר סיבות: 1. אימונים 2. תזונה לא נכונה 3. עקב מחסור במינרלים (מגנזיום, סידן ועוד). 4. לחץ, מתח נפשי, חרדה, דאגה או מצוקה. 5. עייפות שרירים. 6. בעיות במערכת העצבים. בד"כ התופעה היא אידיופתית כלומר סיבתה אינה ידועה ואין היא מלווה בשום מחלה נוספת מגבלה או נכות. ברור מעמיק יותר צריך להעשות על ידי נוירולוג.

schedule

New member
רמי וRיקש יקרים...

גם אני בתחילה הופנתי לבירור נוירולוגי אבל כל מה שהם עושים (ותאמין לי נוירולוג ברמה - מנהל מחלקה נוירולגית הדסה עין כרם), זה לשלול אפילפסיה ושאר מחלות... אני הייתי מציע לפנות לנוירולוג רק אם זה מגיע לחוסר תחושה באיברים. בכל אופן אין שום סכנה בליטול מגנזיום מה גם שהוא זול מאוד (25 ש"ח לחודש).

Rיקש

New member
לא יודע אם זה קשור...

אבל הרבה פעמים אני קם באמצע הלילה כאשר כל הזרוע שלי רדומה לחלוטין (בפעם הראשונה שזה קרה זה היה מפחיד ביותר) אז אני מסתובב קצת ומרים את היד ואז תוך דקה - שתיים היא חוזרת לעצמה זה מה שהתכונת לחוסר תחושה באיברים? Rיקש.

מגנזיום

לשמחתי אצלך הכל תקין בנושא הזה, אבל עליך לזכור שצריך לתת את התמונה המלאה לבעיה וגם אפילפסיה ומחלות עצבים יכולות לגרום לתופעה. מגנזיום - אני מסכים איתך וחושב שזה תוסף חשוב, כפי שציינתי בעבר כמות של 300 מ"ג ליום למתאמנים בחדר כושר מספיקה כמו כן ספיגת המגנזיום יעילה יותר בשילוב ויטמין B6. מצ"ב קישור שלי בנושא.

למעלה