שריפת שומנים

RacerX

New member
שריפת שומנים

שלום לכולם. אני צריך קצת עזרה בנושא שריפת שומנים בחדר כושר. רוב האימון האירובי שלי הוא ריצה קלה בקצב לב של 70%. קראתי באיזה מקום שעדיף להתאמן בקצב לב מהיר יותר ולשרוף יותר קלוריות באופן כללי. זה נכון? אמרו לי גם שהגוף מתחיל לשרוף שומנים רק אחרי כ 20 דקות עבודה. זה נכון? ז"א שבשביל 40 דקות של עבודה אפקטיבית אני צריך לרוץ שעה? קראתי בעוד מקום שקפיצה בחבל הרבה יותר עדיפה על ריצה מבחינת שריפת שומן. זה נכון? מדוע? תודה מראש (אני מתנצל על כמות השאלות
)

כן כן וכן ../images/Emo13.gif

תראה, טווח הדופק המומלץ לשריפת שומן הוא 75-80%. אימון בעצימות גבוה יותר יתרום להוצאה קלורית גבוהה יותר, וגם ישפיע על ההוצאה הקלורית אחרי שהסתיים האימון, אפילו עד 12 שעות אחריו. תהליך החמצון מתקיים באמת כ-20 דק´, אחרי תחילת הפעילות האירובית, אבל אפשר "לעקוף" את זה קצת אם את האימון האירובי מקיימים אחרי אימון המשקולות. ההסבר - הגוף משתמש במהלך האימון האנ-אירובי (משקולות) באנרגיה הזמינה (גליקוגן) וכשעוברים לאימון האירובי, לגוף אין ברירה אלא להתחיל לחמצן מהרזרבות, השומן. אגב, שעת ריצה בהחלט עדיפה על 20 דק´. לגביי הקפיצה בחבל - אין לי מושג

yossi_maoz

New member
קראתי

באיזה שהוא מקום ששתית קפה שחור כשעה לפני האימון האירובי מקדימה את סף שריפת השומנים באימון, כלומר אם הגוף מתחיל את הפקת האנרגיה משומן לאחר 20 דקות מתחילת האימון, הקפאין יגרום לכך שכבר אחרי 10 דקות יתחיל להישרף שומן.

liorsion

New member
לא בטוח בקשר לזמנים

אך זה כנראה נכון, נכיוון שקפה מגביר את הדופק.

ronen222

New member
קפאין אפדרין ואספירין

אלה ממריצים חביבים מאד על מתאמנים מקצועיים בגלל העלאת הדופק ועזרה בשחרור חומצות שומן בזמן מאמץ

אני נסמכת על דיון שהתקיים מזמן עם

ד"ר רון גולן בפורום רפואת ספורט עליו השלום, שאמר שמחקרים אכן הוכיחו שקפאין לפני אימון משפר את תליך שריפת השומן, אבל הוא גם סייג ואמר שכדי באמת להנות מהקפאין הגוף זקוק להרבה מאוד קפה. הרבה יותר מכוס. בנוסף, מי שרגיל לשתות קפה, יצטרך אפילו יותר, כי הגוף שלו כבר רגיל.

ronen222

New member
קפיצת חבל

העצימות מעט קשה יותר לכן ומופעל יותר כח ומן הסתם קשה יותר ומכאן וחמצון הגבוהה יותר

מה הוא קופץ

עינת ענתה לך נכון על כל השאלות. לגבי קפיצה על חבל עליך להבין שאם אתה מבצע כל פעילות למשך אותו זמן עם דופק גבוה יותר אתה תשרוף בסופו של דבר יותר שומן לדוגמא קפיצה על חבל למשך 30 דקות (במידה ותוכל) לעומת ריצה בעצימות בינונית תגרום לדופק גבוה יותר (בקפיצה על החבל) ולכן שם תשרוף יותר קלוריות. אצל רוב האנשים שלא מיומנים בקפיצה על חבל פעילות זו היא פעילות אינארובית ולכן לא תמשך יותר מדקות בודדות ומסיבה זו נמליץ על ריצה ולא על קפיצה על חבל. בנושא הקפאין לפני אימון אכן הוא משפר את תהליך שריפת השומן (משחרר חומצות שומן לדם) אבל כפי שעינת ציינה צריך כמויות גדולות מאוד ובד"כ ספורטאים משתמשים בו כממריץ. בנוסף הוא תוסף משתן שאסור בכמויות במשחקים האולימפיים.

למעלה