שריפות כלי רכב

fireman

New member
שריפות כלי רכב

אולי רק אני שמתי לב לזה אבל אני מתנדב בכיבוי אש מעל 4 שנים, ב99% משריפות הרכב בהן נכחתי נשרפו רכבים מתוצרת פיאט, בעיקר פיאט אונו. האם ניתן לקרוא לרכב הנ"ל רכב מועד להתלקחות? האם רק אני שמתי לב לזה וזהו צירוף מקרים מתמשך?

תעשו עבודת מחקר. עוד נקרא עליכם

יום אחד בפורטל ´וואלה´ "כבאים עשו סקר: פיאט אונו הרכב הדליק ביותר בישראל".. : )

fireman

New member
אחרי שכתבת את זה

אני מתחיל לשקול את העניין ברצינות

טל פורן

New member
רשימת רכבים

רוב הרכבים שנשרפו במשך השנתיים שאני מתנדב היו רכבים ישנים למרות שפעם אחת הייתי בשריפת gmc-savana הבן אדם פשוט עצר ברמזור והרכב התחיל לעלות לו באש שבועיים אחרי שקיבל אותו הייתי גם בשריפת משאית כתוצאה מהצתה ועוד כמה רכבים בהן פורד פיאסטה ישנה ופיגו 205 ועוד כל מיני

firebowl

New member
גם אני הייתי בדליקת רכב מסוג GMC

הודיעו לנו על רכב בוער, באיזור רשפון לפני הרבה זמן. יצאנו לשם. כשהגענו ראינו רכב שהיה ממש חדש. בעלת הרכב סיפרה שנסעו בדרך, במהלך הנסיעה התחילו להרגיש ריח חריף של דלק יוצא מהמזגן. הם החליטו לעוף מהאוטו, וברגע שיצאו הוא החל לבעור. למזלם, לא היו נפגעים. הרכב, מלוח השעונים ואחורה היה שרוף לגמרי. אפילו למטפה שהיה בתא המטען מאחור, הם לא הספיקו להגיע.

crystal mind

New member
גם אני תוהה

לגבי הנושא ויצא לי להשתתף בכיבוי רכבים מאותו הסוג. אם אתה רוצה אני יכולה לשאול את חוקר השריפות אצלינו בתחנה, יכול להיות שהוא יתן לנו תשובה בנושא. נקווה לטוב וחג שמח לכולם!

natnea city

New member
לי יצא להיות במלא רכבים

ליצא להיות במלא רכבים ולא דווקא פיאט אז אצלך זה מקרי

Amitg

New member
נחמד לחזור לפה!

אחרי כשבועיים שלא הייתי בפורום בגלל מגנים ומנוחה מהם..... אז אם כבר מדברים על שריפות רכב לי יצא לפני כחודשיים להיות בשריפת רכב של- פורשה!!! כן כן "פורשה בוקסטר אס" התחיל להעלות עשן למישהו שגם עמד ברמזור לפי מה שהאיש אמר הוא עמד ברמזור כשאנשים התחילו להגיד לו שיוצא לו עשן מהמנוע (בפורשה המנוע בין הכיסא של הנהג לתא המטען כך שהוא לא ראה את העשן) כשהגענו למקום ישר אחד הכבאים הימר על זה שהוא עישן באוטו...מסתבר שאסור לעשן בפורשה כי משום מה גם אם מאפרים מחוץ לאוטו העשן נכנס למנוע חונק אותו והוא מתחיל להדלק.... ואגב הכבאי צדק פעולת הכיבוי גם היתה מאוד מסובכת כי מצד אחד זה פורשה ואנחנו לא רוצים להרוס אותה סתאם ומצד שני המנוע לא מפסיק לעשן והגישה למנוע לפי מה שהבנתי היא ע"י הרמת הרכב ניסינו לפתוח חלקית את הגג ולהזניק לאיזור של המנוע- לא עבד, ניסינו להגיע מתא המתען ופירקנו חצי רכב בשביל לנסות בסוף להגיע למנוע- גם לא עבד. בסוף מה שעשינו זה שהזנקנו מים על פתחי כניסת האוויר של המנוע וזה כמעט ולא עזר אבל בסוף אחרי בזבוז של כחצי מיכל מים המנוע הפסיק לעשן וחזרנו לתחנה (לא לפני שהכבאים הסתחבקו עם בעל הפורש- כאילו שהוא יתן להם סיבוב או משהו
) מוסר השכל- אל תקנו פורשה אם אתם מעשנים ובתור כבאים- תעשו לעצמכם טובה ואם יש שריפת רכב פורשה פשוט תחכו שהוא ידלק כולו ואז לא תצטרכו להתמודד עם בעיות הגישה למנוע

טוב לי כבר יצא ליהות ב.....

הייתי בשריפת שני רכבים של : הונדה חדשה דנדשה וסובארו לא יודע איזה, עם תא ישיבה מאחורה וגם הייתי בניראה לי פיאט קטנה ונטושה וזהו

TAFD

New member
ולי יצא להיות ב.....

שריפת מיכלית דלק, שאני מניח שלרוב האנשים פה לא יצא להשתתף, ואני גם מאחל להם לא להשתתף כי זה ממש מפחיד.

fireman

New member
יצא גם יצא

בשנת 98 אם אנינני טועה תאונת דרכים בכביש באר שבע דימונהבין 2 משאיות אחת מהן הובילה 40000 ליטר סולר. כל העסק עלה שם באש, 2 אשדים ועוד 4 רכבי סער על כל תכולת מיכלי הקצף שלהם נלחמו באש במשך כ5 שעות האירוע נגמר עם 2 הרוגים.

fireman

New member
בערך ../images/Emo13.gif

אבל אם כבר העלית את התמונה הזו אני זוכר שהתמונה הזו שמשה כתמונת הרקע של העמוד הראשי של האתר הראשון של כיבוי אש באר שבע שנבנה על ידי לפני כשנתיים

למעלה