שריפה בדירה

lekner

New member
שריפה בדירה

היום הייתי בחקירת שריפה נשרפה דירה בגלל קצר במקרר נשרפה קופסת החיבורים של המדחס איפה שהקליקסון רואים איך האש הדליקה את כבל ההזנה מהצד של המקרר כמעט עד השקע ומשם נשרף כמעט כל הבית המזגן נשרף המקרר נשרף היה שמח יתכן סתם תקלה אך היתכן שמישהו לא מוסמך נגע במקרר? אין נפגעים התעוררו בזמן

מאגר

New member
ךעניות דעתי ומנסיוני ה"דל " בחשמל

ושרפות בבתים. ולך תבדוק אם אני טועה. הנתיך הראשי של המקרר היה גדול יותר מעובי הקו הזינה ואי לכך הוא לא יצר קצר בניצוץ הראשון לפני ההתלקוחת כי בניצוץ הראשון של הקצר היה הזרם חייב להפסק. אי לכך בדוק את הלח ולא את הנקודה. ואתה עשוי למצוא שם כמה הפתעות לא נעימות. כמו חיבורים לא חוקיים. פחת לא פעיל או מנותק, ונתיכים גדולים יותר כולל הנתיך של חח"י מהמותר או מגודל החיבור של הדירה.

lekner

New member
במקרה הספציפי הזה

דווקא מצב הלוח היה טוב מערכת חדשה מלבד הארקה חתך לא מתאים שום סימני שריפה בשקע המקרר רואים שהדליקה התחילה בקופסת החיבורים של המדחס ושרפה את קו ההזנה מלמטה לכיוון השקע כנראה שהיה חיבור לא תקין במקרר לא הצלחתי לבדוק כי הכל התפורר אם מעניין אתכם אני יביא מחר את הצילומים מהמשרד

shoulhadida

New member
קופסת החיבורים.

בקופסת החיבורים של המדחס נימצא סליל התנעה שבעזרתו המדחס מונע. בעת התנעה הזרמים עולים ובעת כשל חשמלי הנובע מבעיה מכנית או חשמלית הקליקסון רותח בגלל הזרמים הגבוהים וגורם להתלקחות החיבורים והכבל המזין. לפעמים צלחת המדחס מקורוזיה גורמת לדליפת מיים על אותה קופסת חיבורים גורמת להתלקחות סליל ההתנעה הנמצא שם. ברוב המקרים ניתן להריח את רייח הסליל השרוף וריח הבקליט השרוף. ישנם מקרים ששרול הבא מכוון הטרמוסטט מיתמלא במיים בעת ההפשרה, החוטים בידוד החוטים נפגמם וגורם לקצרים ולשרפה הרשת השחורה{מעבה} נועדה להחלפת חום המקרר אמור להיות מרוחק מהקיר כשהכבל לא מונח או קשור לסוללה שהיא חמה מעוד. לא פעם אני מגיע לתיקונים והכבל פשוט לא מגיע לשקע והחברה מחברים חיבור פרטשי שלאחר הזזת המקרר הכבל נימצא על הריצפה ללא בידוד מתאים. פגום ומונח בתוך שלולית מיים שהמקרר יוצר בעת תקלה. כל הנאמר לעיל על סמך נסיון במתן שירות כחשמלאי מוסמך וטכנאי מיזוג וקירור באיזור אשדוד 0505759995

מאגר

New member
איך יכול להיות שחוט ההזנה נישרף ולא

עשה קצר כללי משהוא פה נוגד את כל חוקי החשמל או שהנתיך היה גדול מדי

איזה חוק זה נוגד..?

שריפת הבידוד מעלה אמנם בהרבה את ההסתברות לקצר, אבל בכל זאת ייתכן שלא יתרחש קצר ו/או זליגה כלשהי, אם לא פעלו כוחות על הכבל (אף אחד לא נגע בו/משך אותו כשהיה "חי" תוך כדי השריפה), כך שהמרחק בין המוליכים בכל זאת לא השתנה הרבה. עליית טמפרטורת החוטים בסדר גודל כזה (כמה מאות מעלות) לא משפיעה כמעט על המוליכות שלהם ו/או על כל פרמטר אחר. זאת הסיבה לכך שבמקרים רבים לא מתגלים ליקויים כאלה (לרוב חיבורים רופפים שיוצרים קשת חשמלית) עד שמריחים עשן או רואים אש. בקשר לנתיך גדול מדי - שום נתיך לא יעמוד בזרם קצר (מדובר בלפחות 1000A(!) ובד"כ הרבה יותר). גם אם הוא מקולקל - יתר הנתיכים שבמעגל יישרפו.

shoulhadida

New member
אין התיחסות ליצרן המקרר וגיל המקרר.

חבל שאין התיחסות לגיל המקרר ישן חדש וכו. יש חשיבות ליצרן המקרר. חומרי בידוד המקרר הם פוליטלן מוקצף ובדגמים מסויימים פורמיקה שדליקים ביותר. סוג ודגם המקרר חשוב ישנם מקררים אמרקאים שהותאם להם שנאי חיצוני או מדחס למתח הרשת תוך שימוש בחיבורים לא אטומים למים. ישנם מקררים שישנו מאוורר בסוללה החיצונית בתחתית המקרר הוא צובר ליכלוכך מתחמם וגורם לתגובת שרשרת ישנם מקררים שבחזית המקרר והחלק האחורי ישנם קונקטורים וחיבורים שמים חודרים וגורמים לקצרים יתכן מאוד שהכבל נשרף בהדרגה וללא קצר ובמקביל האש אחזה במקרר המקרר התלקח והדליק בסביבתו דברים נוספים ואז האש המשיכה במסעה ליתר חלקי הבית. יתכן מאוד שהמזגן עבד באותה עת ינק את האש ופיזר וליבה את הלאבה והאש בבית

elimalka

New member
אתמול בלילה

הזעיקו אותי בשעה 23:00 בלילה לדירה, הלוח חשמל היה בשלבי הישרפות, כל חלקו העליון פשוט נמס... לפי ההתרשמות שלי זה היה עכב האפס הראשי שהיא רופף.

lekner

New member
נתוני השריפה

מקרר וסטל לא ישן משהו כמו 2-3שנים התקלה היתה ב חיבור המדחס כנראה המגעים התחממו הכבל נשרף מצד המדחס לא בהכרח בעיה בהזנה קו ההזנה והלוח תקינים ללא שום דופי שקע המקרר לא נפגם ושום סימני התחממות כנראה חוסר מזל או שמישהו ניסה לתקן משהו במקרר ולא כלכך הצליח

shoulhadida

New member
מי היבואן ונותן השרות?

מקרר בין 2-3 עדין באחריות היבואן. שאל מי היבואן ומי נותן השרות? צריך לבדוק אצל היצרן איך נמכר המקרר ואיזה תקע סופק או הוחלף בארץ ועי" מי? לא פעם משווקים ציוד חשמלי עים תקעים לא תקניים לארצנו? או שמוחלפים לא בצורה מיקצועית. האים מקרר זה קיבל תקן או השגחת מכון התקנים? דרך צלחה

למעלה