שריטות מגור

שריטות מגור

יש לנו גורה בגיל 3 חודשים מסוג פודל מעורב היא קיבלה חיסון ראשון לפני יומיים והיום תוך כדי משחק היא שרטה עם השניים את היד של אחד מבני המשפחה האם זה מזיק?

כנראה שלא

תתייחסו לשריטה כמו לכל שריטה רגילה, ז"א אם החתך עמוק או מזוהם יש לטפל. אפילו אם לכלבה יש כלבת (ואני בטוח שאין לה) הדרך היחידה להידבק היא בנשיכה.

אופס...

רק עכשיו ראיתי שהשריטה היתה עם השיניים, ולא עם הציפורניים. אני עדיין מניח שלא קרה שום נזק, אבל במידה ואתם מודאגים- התייעצו עם רופא.

מייקלס

New member
אם אתם בריאים,

לכלבה לא יקרה כלום....
סתתתם. כעיקרון אין שום סיבה לדאגה, בעיקר כשמדובר בשריטה. מעבר לכך, הכלבה הרי נבדקה לפני כמה ימים אצל הוטרינר לפני החיסון. בכל מקרה, אם זה מנחם אני חוטפת לפחות פעם ביום מתוקף עבודתי איזה שריטה או שתיים, וגם יאן (התשובה מעלי) חטף בזמנו אי אלו שריטות. בכל מקרה, לחטא עם חומר חיטוי, ואם עדיין יש דאגה - להתייעץ עם רופא המשפחה כפי שצויין כבר.

miromiro

New member
רצוי לא לטעות ולא להטעות-

בכלבת אפשר להידבק גם בשריטה, אמנם הנגיף נישא ברוק, אולם לא לוקחים צ'אנס שייתכן והכלב ליקק את כפות רגליו, לכן אם יש שריטה מדממת מכלב לא ידוע,הנחיית משרד הבריאות היא לתת חיסון. מאחר ומדובר בכלבה שלכם, הסיכון נמוך מאד כמעט אפסי, ובכל זאת חשוב לדעת. כלב יכול להדביק בכלבת בעשרת הימים האחרונים של המחלה, אחריהם הוא מת. לכן כאשר כלב נושך\שורט ההסגר הוא לעשרה ימים. לאחריו, גם אם הכלב חולה הוא לא יכול היה להדביק. לכן. ודאו שהכלבה לא תסתובב יותר מדי בימים הקרובים השגיחו עליה הייטב (אני מניח שזה נעשה ממילא) לאחר 10 ימים , אין בכלל ממה לחשוש. ביי

הסבירות לכך אפסית

ורצוי לא להילחץ. ומייקלס יודעת מה שהיא כותבת. שיניים וציפורניים כבר חוררו אותי בכל מקום אפשרי, ואני עוד חי, חי, חי.

miromiro

New member
עד 120. אף אחד לא נלחץ אבל -

האינפורמציה שמסרת איננה נכונה ולכן צריך היה לתקן. הסבירות היא אפסית ומאות אלפי החיסונים הניתנים בשנה,רובם ניתנים "רק למקרה ש......) תהיה בריא. אם חוררת בכל מקום אפשרי , תיזהר לא לנזול. ביי מאיר

למעלה