michael770
New member
שרידות וגיבוי
שלום לכל הממוחים
רציתי לשאול מי יוכל לתת הכוונה\רעיון וכו' למצב הבא
יש לי שני שרתי Hyper-v שניהם יושבים במיקוממים פיזית שונים( מחוברים כרגע בציוד אלחוטי, עוד מעט הם יחובורו בסיב אופטי)
ועל כל שרת יושבות מכונות וירטואליות שונות DC ,FILE-SERVER,TS ועוד
נכון להרגע אין לי שום מערכת שרידות וגיבוי נורמלית, כרגע הגיבוי נעשה ע"י windows Bakup ולגבי שרידות אין שום מערכת.
מה הם האמצעים שיש ברשותי:
1. רישונות של מיקרוסופט ( לכל מערכת\ תוכנה שקיימת) ללא הגבלה
2. מעט כסף
3. הרבה סבלנות
אלו שרתים קיימים בכל שרת HV:
בשרת הראשון יש :
DC, file server ,ts ,PKI,TMG
בשרת השני:
DC child domains , file server, TMG, DC,file server
ה DC הנוסף הוא עבור ניהול של רשת נפרדת עבור התלמידים שאינה קשורה לצוות, וכן מאותה סיבה שרת קבצים נוסף, והTMG הנוסף עבור אותה רשת נפרדת בכדי לאפשר גישה לצוות לשרת מסוים (שרת\מחשב פיזי נוסף)שנמצא ברשת של התלמידים.( השרת קבצים הראשון הוא עבור הצוות וכן ה DC child domains)
מה הרעיון שעלה לי:
למזג את שני השרתים ולבצע cluster מלא ל שני ה HV ( אם זה אפשרי לבצע את זה באופן מלא אני לא יודע, אשמח להכוונה), כמובן לאחד את הchild domains עם ה DV הראשי עם ADMT לאחד את שני ה file server , זה עבור שרידות.
ועבור גיבוי להתקין שרת NAS כמו לדוגמא freeNAS , ולהתשמש ב DPM של מיקרוסופט עבור גיבוי ( אני יוכל להתשמש ב iscsi שיוגדר ב freeNAS)
ושאלה אחרונה מה ההבדלים העקריים בין NAS ל SAN?
אשמח לכל פיסת מידע\הכוונה
תודה
מיכאל
שלום לכל הממוחים
רציתי לשאול מי יוכל לתת הכוונה\רעיון וכו' למצב הבא
יש לי שני שרתי Hyper-v שניהם יושבים במיקוממים פיזית שונים( מחוברים כרגע בציוד אלחוטי, עוד מעט הם יחובורו בסיב אופטי)
ועל כל שרת יושבות מכונות וירטואליות שונות DC ,FILE-SERVER,TS ועוד
נכון להרגע אין לי שום מערכת שרידות וגיבוי נורמלית, כרגע הגיבוי נעשה ע"י windows Bakup ולגבי שרידות אין שום מערכת.
מה הם האמצעים שיש ברשותי:
1. רישונות של מיקרוסופט ( לכל מערכת\ תוכנה שקיימת) ללא הגבלה
2. מעט כסף
3. הרבה סבלנות
אלו שרתים קיימים בכל שרת HV:
בשרת הראשון יש :
DC, file server ,ts ,PKI,TMG
בשרת השני:
DC child domains , file server, TMG, DC,file server
ה DC הנוסף הוא עבור ניהול של רשת נפרדת עבור התלמידים שאינה קשורה לצוות, וכן מאותה סיבה שרת קבצים נוסף, והTMG הנוסף עבור אותה רשת נפרדת בכדי לאפשר גישה לצוות לשרת מסוים (שרת\מחשב פיזי נוסף)שנמצא ברשת של התלמידים.( השרת קבצים הראשון הוא עבור הצוות וכן ה DC child domains)
מה הרעיון שעלה לי:
למזג את שני השרתים ולבצע cluster מלא ל שני ה HV ( אם זה אפשרי לבצע את זה באופן מלא אני לא יודע, אשמח להכוונה), כמובן לאחד את הchild domains עם ה DV הראשי עם ADMT לאחד את שני ה file server , זה עבור שרידות.
ועבור גיבוי להתקין שרת NAS כמו לדוגמא freeNAS , ולהתשמש ב DPM של מיקרוסופט עבור גיבוי ( אני יוכל להתשמש ב iscsi שיוגדר ב freeNAS)
ושאלה אחרונה מה ההבדלים העקריים בין NAS ל SAN?
אשמח לכל פיסת מידע\הכוונה
תודה
מיכאל