שרות צבאי

שרות צבאי

שלום
. לסבא שלי יש עוזרת שנמצאת פה עם משפחתה במשך שנתיים (עולה חדשה מאוזבקיסטן). בנה, בן 19 או 20 קיבל זימון לצבא ולפי מה שהבנתי ממנה לתפקיד קרבי. היא, נורא מפחדת שישרת בתפקיד כזה, בין היתר בגלל דעות קדומות שיש לה על הצבא שנובעות ממקום מגוריה (ואת זה, אפחד לא יכול לשנות). אבל, היא לא רוצה שהוא ישתמט מהצבא. היא לא יודעת מה לעשות, וחושבת לפנות לעו"ד מתוך יאוש וחוסר עונים. מעבר לכך שמצבה הכלכלי לא מאפשר זאת, אני גם לא חושבת שזה באמת יועיל לה או לבן. לצאת על פרופיל נפשי בכלל לא בא בחשבון, מפני שאין לו רשיון וגם בגלל שלפי מה שאני יודעת זה יוצר בעיות בקבלת הלוואות (משכתא) מהבנק, וכמו שאמרתי המצב הכלכלי שלהם לא משהו. שאלתי: האם יש למישהו פה כתובת לאן ניתן לפנות עם זה? האם יש דרך נוספת (חוץ מקב"ן) לא להתגייס לתפקיד קרבי? בעיה נוספת: הוא אמנם יודע עברית, אבל ברמה נמוכה מאוד. תודה!

אני לא מבינה בזה בכלל...

אבל, זה משנה שהוא עוד לא התגייס? ואיך הוא יכול להגיע אליה? האם רק לאחר הגיוס ניתן לעשות משהו בנידון? כי זה לא מתאים במקרה הזה... זה משנה שהוא לא יודע עברית? הוא יוכל לבקש מישהי שדוברת רוסית שוטפת?

Zenith87

New member
הוא קיבל צו ראשון או צו גיוס ממש?

כי אם הוא קיבל צו ראשון, אפשר שמישהו ילווה אותו ללשכת הגיוס וייצג אותו מול אימות הנתונים וכל השאר. יש לצבא קורסי עברית, בחינה פסיכוטכנית מותאמת לעולים חדשים וכו'. האם הוא בן יחיד? אם כן, הוא פטור משירות קרבי אלא אם הוא וההורים שלו מסכימים שישרת שם. אחרת צריך למצוא נימוק רפואי/נפשי למה הוא לא יכול לשרת בקרבי.

האמת היא..

שאני לא מעודכנת בכל הפרטים. אבל מהמ שהבנתי הוא כן עבר צו ראשון, אחרת מאיפה הם מסיקים שהוא מיועד לשרות קרבי?! אני רק הבנתי שהוא הולך להיות בשרות קרבי והמשפחה אובדת עצות. הוא רצה לצאת על נפשי, וניסיתי לשכנע את אמא שלו שלא תתן לו לעשות את זה. הוא לא בן יחיד.

m1o2r4

New member
מש"קית ת"ש

שיבקש קרוב לבית ואפשרות לעבוד בזמן הצבא המש"קית תבוא אליהם הבית ותראה כי אכן המצב הכלכלי רע ויש צורך בסיוע הבן והוא יקבל הטבות למיניהם וכמובן לא ישרת קרבי בנוסף אם הוא בן יחיד חייבים את אישור האם על מנת שיוכל לשרת בקרבי. אבל לפי המצב הכלכלי הקשה שאת אמרת לא יהיה לו בעיה לצאת מזה פשוט שידבר עם מש"קית ת"ש ובין השאר ידרוש ת"ש 1 -שירות לא קרבי

שאלה אחרונה

האם צריך לעשות את זה לפני הגיוס או אחרי? והמון המון המון תודה!! גם בשמי וגם בשמם

m1o2r4

New member
שיתקשר ללשכה ויבקש לראות כבר עכשיו

מש"קית ת"ש אם הוא יחכה ימרחו אותו עם זה ולבינתיים הוא יהיה בקרבי עדיף להסדיר כמה שיותר מהר ולפני הגיוס

למעלה