שרות צבאי

stkachov

New member
שרות צבאי

מהי התייחסות מקומות העבודה לאלו אשר אינם שרתו בצה"ל(פטור מטעמי בריאות)? האם ישנם מקומות שאתם עובדים איתם שאומרים לכם במפורש שלא יעסיקו מי שלא שרת בצבא? ושאלה נוספת: האם ניתן להתקבל למקומות בטחוניים כמו רפא"ל, תעשייה אווירית וכד' ללא שרות צבאי? תודה

sacrament

New member
בנוגע לשאלה 2

התשובה היא לא לא ניתן להתקבל לשום מוסד ביטחוני ללא שירות צבאי

שרות צבאי

מהי התייחסות מקומות העבודה לאלו אשר אינם שרתו בצה"ל(פטור מטעמי בריאות)? האם ישנם מקומות שאתם עובדים איתם שאומרים לכם במפורש שלא יעסיקו מי שלא שרת בצבא? היחס בודאי אינו אחיד, וגורם קובע הוא סיבת אי השרות. אם מדובר בבעיה גופנית שבגללה ניתן הפטור והיא אינה משפיעה על ביצוע העבודה אליה תהייה מועמד, הרי שההתיחסות תהייה שונה מזו של פטור מסיבות פסיכיאטריות. ושאלה נוספת: האם ניתן להתקבל למקומות בטחוניים כמו רפא"ל, תעשייה אווירית וכד' ללא שרות צבאי? לא.

sacrament

New member
משהו לא מובן לי

האם מעביד יכול לחייב אדם להגיד לו מהי סיבת הפטור? האם הוא יכול לפסול אדם בשל סיבה פסיכיאטרית? הרי לא כל אדם שיצא על 21 הוא משוגע פוטנציאלי

שרות בצהל

מעסיק לא יכול לחייב אדם לומר לו את סיבת הפטור,ואפילו לא רשאי לשאול על פרופיל צבאי. הוא כן רשאי לבקש הצהרת/בדיקות רפואיות (תלוי בארגון). מעסיק רשאי גם לא להעסיק בנימוק זה או אחר מועמד שפנה אליו.

הייבי

New member
רק אם חתמת על ויתור סודיות

רפואית המעסיק יכול לדעת את סיבת הפטור. הפרופיל הצבאי הוא מידע חסוי וכל גישה אליו אסורה. ואין להפלות אדם בהעסקה לעבודה על רקע שירות צבאי למעט עבודות שיש להן קשר ישיר לאופי השירות והידע הנרכש בו.

Kiru

New member
"אין להפלות אדם בהעסקה לעבודה

על רקע שרות צבאי" – מה המקור שלך לזה?

הייבי

New member
החוק היבש..

אם תחכה אני אחפש לך אותו.. אבל זה יכול לקחת לי קצת זמן

Kiru

New member
אני אשמח ../images/Emo13.gif

בכל מקרה בחוק שוויון הזדמנויות בעבודה מוזכר רק איסור התחשבות בפרופיל צבאי, לא בשרות צבאי.

הייבי

New member
לקח לי פחות זמן משחשבתי

מזל שהזיכרון עוד עובד... מפנה אותך לכתבה בוואלה שמדברת על פסיקת בית הדין לעבודה בת"א מיוני 2003 מספיק טוב? http://news.walla.co.il/?w=//400719

הייבי

New member
כל יום לומדים משהו

וכידוע ידע הוא כוח.. שמחתי להיות לעזרה...

Kiru

New member
מעסיקים הם לא גוש אחד

ישנם כאלה ש(מסיבות אלו ואחרות) לא יעסיקו אנשים שלא שרתו בצבא, וישנם כאלה שדווקא יעדיפו אותם (בגלל שהם לא משרתים במילואים).

למעלה