שרות צבאי צודק

גםרקקמ

New member
שרות צבאי צודק

בפורום מרץ התפתח דיון על זה שבנים משרתים 3 שנים ואילו בנות משרתות רק שנתיים. נדמה לי שזה קשור לפורום כיוון שדי ברור שהיחס לבנים ובנות אינו שווה בצהל. גם אני שאני אישה ואני זאת שמרוויחה לכאורה מן העניין כי אני משרתת פחות אני חושבת שהבנים צריכים להתארגן וללחום על זכויותיהם לשרות שווה. בעיקר כיום שיש הרבה בנות בקרבי והרבה בנים פקידים בקריה. גם זה שסרבניות מצפון לא צריכות לשבת בכלא לעומת סרבני מצפון שכן צריכים לשבת בכלא.

אני מסכים אבל..

לדעתי הבנות צריכות להלחם לשירות שווה ולא ההפך. וודאי זכור לך בג"ץ אליס מילר בו הורה בג"צ לצה"ל לאפשר לבנות להתקבל לקורס טיס. זאת דעתי המבוססת על עקרון השוויון.

שוויון- האמנם?

לכל חובבי שוויון השירות בצה"ל בין בנים לבנות אני רוצה לומר, כי רק כאשר בתפקיד הרמטכ"ל או בתפקיד אחד האלופים תעמוד אשה-או אז יכון שוויון מלא בין נשים וגברים בצה"ל. אך כאשר התפקיד הגבוה ביותר של אשה הוא תפקיד מגדרי- קצינת חן ראשית לשעבר) או יועצת הרמטכ"ל לעניני נשים (בהווה) - לא יכול לחול שוויון, כי לראש הפרמידה נשים לעולם לא תגענה בצה"ל. מה שלא קיים קיים בחברה האזרחית כפי שאנו רואים היום בתפקידים רבים של נשים בחיים.

נשים גברים.

חושב אנוכי שבאמת צריך שיויון בעולמנו. אבל בצה"ל , הסיפור שונה לגמרי. כל בר בי רב יודע שאישה שונה במבנה גופה מאשר גבר. קשה לי לחשוב על חיילת קרבית שנופלת שבי בידי אירגון החיזבאללה. סליחה על הציניות - אבל אפילו משא ומתן על אותה חיילת לא יהיה , האירגון לא ירצה בכך , יותר קל לענות אישה מאשר גבר , יגידו אנשים שפרימיטיבי ושובניסט אנוכי , אבל חישבו פעמיים לפני מחשבה שכזו. שאו ברכה וסעו בזהירות. אוויר.

למעלה