שרותים יבשים.

אק 2015

New member
שרותים יבשים.

אשמח לקבל תגובות עניניות. האם זה בעד.... או נגד..... להחליף את השרותים הקונבנציונלים הקיימים ( כולל מיכל האגירה) בגין כל בעיות האחזקה הקשורות למערכת מסוג זה ולהתקין במקומם שרותים יבשים בשיטת ה - COMPOSTING . עד כה ראיתי מתקן כזה רק בסירה של הדס ים. תודה למשיבים.

אק 2015

New member
שרותים יבשים בספינה.

רון שלום. שלילי. מדובר על שרותים יבשים שבהם ה"תוצאות" מתאכסנות בשני מדורים /מיכלים נפרדים כאשר ה"נוזל" מרוקן לאחר מילוי המיכל ואילו ה"מוצק" מתייבש, מתכווץ בנפחו ומרוקן בנפרד. להסבר מלא יש לגגל WWW/C--HEAD MARINE COMPOSTING TOILET. אברהם.

קראתי. הדבר היחיד שקפץ לי זו ההתעסקות והפינוי הסדיר. יש להניח שלא כל אחד ישמח לעסוק בהם.

אק 2015

New member
שרותים יבשים.

כל התעסקות ב-חרה ( מכל סוג שהוא...) זה תענוג קטן לכל הדעות !! בעיני לפחות ההתעסקות בפינוי צנרת / החלפת שסתומים / פינוי סתימות בצנרת ריקון מיכל האגירה והסיכון הפוטנציאלי הקיים ב- Sea cock ( דברים שחוויחי ועשיתי אישית) הם הרבה יותר " מסריחים , גוזלים זמן לטיפולים ואחזקה בהשוואה לבעות הריקון של האסלה היבשה.כל זה ,אם אכן הפרסום והתאור באתר היצרן אכן תואם את מציאות היום יום. מיעוט התשובות שקיבלתי מעיד על כך שהנושא לא ממש מוכר במחוזותינו ובכל מקרה זה יותר מתאים ליאכטונרים שגרים על היאכטה באופן קבוע במרינות ולא נוח לרוץ לשרותי המרינה שאינם נמצאים בצידו השני של הרציף...שלא לדבר על לילות חורף קרים וגשומים. אני בכל אופן החלטתי ללכת על זה כדי להתגלח על הזקן שלי...

gerson1

New member
CLIVUS MULTRUM

פתרון שבדי שעליו מבוססת השיטה לדעתי בעייתי למדי במקומותינו, הטמפ' בחוץ אינה מתאימה, בעיקר אם ישנו שימוש רב בסירה כך שכל עוד וישארו נקיים, ניחא. בגדול מערכת הרטובה כמעט חסרת תקלות, אם הותקנה כהלכה.

אק 2015

New member
CLIVUS MULTRUM

גרשון. אודה לך אם תפשט את הנימוקים בתשובתך לעיל. א) מה הבעיתיות שבמקומותינו בהשוואה למקומות אחרים ? ב) הטמפרטורה בחוץ אינה מתאימה... למה הטמפרטורה החיצונית צריכה להתאים ( כאשר ה "ביזנס "מתנהל בפנים). ג) כל מתקן שרותים שאינו נשמר נקי ומטופל גורם לאי נוחיות סניטרית בלשון המעטה. ד) כל מערכת שהותקנה כהלכה היא חסרת תקלות בדרך כלל. יוצאת מן הכלל במקרה זה היא המערכת הרטובה שבה התקלות גודלות ומתפתחות מבפנים גם אם המערכת הותקנה ללא דופי עפ"י כל הכללים. ה) מה דעתך על ביטול הצורך במיכל אגירה והבעיתיות בריקון (ביחוד לאור התקנות החדשות באזורנו). אני חזרתי וחידדתי את השאלות על מנת לקבל תשובות שיאפשרו לי להגיע להחלטה שקולה מכל ההיבטים. בתודה על תרומתך לנושא לאור ניסיונך והבנתך. אברהם.

למעלה