שרותים ומקלחת

שרותים ומקלחת

אשמח לשמוע את דעתכם ביחס למספר שאלות:
אסלה וכיור בצבע פרגמון - מתאים מאד לקרמיקה וכו' ובכל זאת אני מתלבטת אם יפה. אם זה משנה משהו אז יש שם חלון עם פרופיל אלומיניום לבן?
ספסל בנוי: מה המידות המומלצות ? האם יש אגנית או משהו שמתאים לספסל כזה או שמרצפים בפורצלן הכללי ?
האם יש פתרון יותר אלגנטי מוילון למקומות שיש בעיה לשים בהם מקלחון ?
פורצלן סוג ב, פשוט כי הדוגמה מצאה חן בעיני ואין סוג א (מדובר בחנות עודפים של נגב). ראיתי את הפגמים המדוברים (בדקתי ערימה במחסן) מדובר בעיגולים לבנים בקוטר של פחות מס"מ (אחד על אריח, אריחים בהירים מאד) או גוש חומר בולט באורך-רוחב של מילימטר או שניים (בצבע האריח). כמה זה מפריע ? מישהו יראה את זה חוץ ממני ?
אנטי - סלייד - כדאי ? הבנתי שיש בעיה לנקות אותו, האמנם ? גם כאן זו דוגמה שאהבתי ואין בחלק. תודות לעונים.

תשובות לגבי המקלחת

בדיוק סיימתי לבנות את הבית אז מהניסיון שלי: פרגמון זה מאוד יפה בעיני, אני עשיתי גם את הכיור וגם את האסלה כי הקרמיקה היא בצבע בג'. ספסל בנוי - לפחות 40 עומק על גובה 40 (נדמה לי), צריך לוודא. המקלחון שלנו הוא 1.00 על 1.60 (מקיר לקיר). תקחי בחשבון שאם עושים ספסל בנוי כדאי לבנות קיר לפנחות בעומק של הספסל כי המים נשפחים ממנו למטה. זה משהו שלא ידעתי קודם. אני בניתי מן מדרגה וציפיתי עם קרמיקה (ריצוף) כדי למנוע מהמים לצאת החוצה. אם יש בעיה עם מקלחון אז כדאי לפנות חצי קיר, זה גם יפה בעיני אבל קצת מחשיך את המקלת. יש לי תמונה לא הכי טובה אבל רואים את הכיור והאסלה פרגמון. רואים גם חלק מהספסל הבנוי. אני אוכל לצלם ולשלוח לך את המגרגה בתמונה אקטואלית.

לא הבנתי את עניין הספסל

קיר בעומק של הספסל לרוחב הספסל? כמו משענת? עד איזה גובה? אם יש לך תמונה - אשמח לראות. אני מעדיפה לא לבנות קיר במקום מקלחון כי הרעיון הוא שהמקלחת תהיה נגישה לבעלי מוגבלויות.

דעתי:

אני התעלמתי לחלוטין מצבע האלומיניום, עשינו אותו בצבע מתכתי ירקרק מוברש ולא ייחסתי לכך כל חשיבות בצבעים שבחרתי לאף חדר הכיור והאסלה לדעתי צריכים להתאים לקרמיקה, ולהשבר איכשהו עם עוד צבע, אולי עם הארון או עם השיש הפתרון שאנחנו עשינו לוילון, הוא בניה בלבני זכוכית עם דלת לכניסה למקלחת, שהאמת אני בכלל חושבת שהיא מיותרת כי המקלחון ארוך גם ככה והכניסה הזו רחוקה מהדוש עצמו קרמיקה סוג ב.... השאלה איפה הפגמים ועד כמה זה בולט. כשמשתמשים בשירותים אין הרבה מה לעשות חוץ מלראות את הפגמים, אבל את ראית את האריחים ואם התאהבת ולא מצאת שום דבר דומה אז כנראה שזה זה
אני יודעת מה זה האנטי סלייד רק שלא נתקלתי בו בקרמיקות (או אולי כן ולא ידעתי שזהו שמו) שיהיה בהצלחה

fireman

New member
לגבי האריחים

בשום פנים ואופן לא לקחת סוג ב'. מאחר והסוגיה כאן היא לא כלכלית אלא עיצובית (מהבינותי את דברייך) הייתי מחפש פשרה מסויימת בנוגע ל"לוק" ולוקח סוג א'. את לא יכולה לדעת מה מקור הכתמים הללו, איך הם יתפתחו בעתיד, מה המשמעות שלהם לאריח בגדול ולא הייתי מציע לקחת, על אחת כמה וכמה כשהעבודה על אריח סוג א' ועבודה על אריח סוג ב' היא אותה העבודה, המחיר על העבודה הוא אותו מחיר והתוצאה היא עבודה טובה עם מוצר ירוד ברמתו.... עם כל הכבוד ל"נגב" ולסחורה המצויינת שהם מייצרים (רוב הבית שלי נרכש ב"נגב") אני הייתי שם אריחי סוג ב' רק בחצר, בשום פנים ואופן לא בתוך הבית. להוסיף כמה שקלים, לעשות פשרה עיצובית ולקחת סוג א' בלבד. בהצלחה!

למעלה