שלום לכולן
קודם כל ברכות לפתיחת הפורום!! הגיל בו איבדתי את אימי- 25 הסיבה להיעדרותה- מחלת הסרטן תכונה שאני שמחה להידמות בה לאימי- כולם אומרים שאני שתי טיפות מים של אימי מבחינה חיצונית, שזו בעיני מחמאה בפני עצמה, אבל אני הכי שמחה שאני דומה לה ברגישות האדירה שהיא ניחנה בה. תכונה שאני לא שמחה- לעתים אני קצת תלותית, דבר שמאוד הפריע לי באמא שלי שהיא לא היתה לגמרי עצמאית, מה שלדעתי פגע ביכולת שלה להיות באמת מאושרת. דוגמא לזיכרון נעים- כשחזרתי מחו"ל לאחר שנה של טיול והוריי חיכו לי בשדה התעופה, אני לא יכולה לשכוח את החיבוק הענק וההתרגשות העצומה שהיתה בפגישה שלי עם אמא. עד כדי כך שאני אפילו ממש יכולה להרגיש את החיבוק הזה כשאני נזכרת בו. אני חדשה בכל מה שקשור בפורומים, מעולם לא ביקרתי בהם, אבל נשלח אליי הלינק מחברה טובה שהיא בעצמה איבדה את אמה לפני מספר שנים מאותן נסיבות פחות או יותר. אין ספק שהניסיון שלה ודרך ההתמודדות שלה עזרו לי מאוד כאשר אני נאלצתי להתמודד עם תחושת האובדן. כך שאני מבינה את החשיבות בלשתף חברים במחשבות ורגשות שעוברים בראשו של אדם שאיבד אדם קרוב ואהוב, ועל אחת כמה וכמה בלשתף אדם שעבר טראומה דומה. אני מאמינה שכל אובדן של אדם קרוב הוא קשה, אך יש משהו בקשר הקיים בין אם לבת ובין בת לאם שעושה את תחושת האובדן חזקה יותר, וגורם גם לתחושת בדידות כזו, כאילו חור עצום נפער בלב ובחלל הבטן שאין אדם שיוכל למלא את החסר. עברה שנה מאז שאימי נפטרה והחלל הזה לא התמלא אפילו בקצת, אני גם מאמינה שהוא לא יתמלא לעולם. אני אפילו יכולה להגיד שאני לא מעוניינת שהוא יתמלא. אני רוצה להרגיש את החוסר הזה, את האובדן הזה, אני מאושרת איתו כי אני היום מבינה שזה רק מראה עד כמה אמא שלי היתה חשובה לי ועד כמה הקשר שלי איתה היה משמעותי בשבילי. מה שכן חשוב, זה לדעת שהחיים באמת ממשיכים הלאה, דבר שאני במשך שנה כמעט לא הצלחתי להבין כיצד הוא אפשרי, אבל ככה זה. היום אחרי קצת יותר משנה, אני יכולה להגיד בפה מלא שהמשכתי הלאה אבל אני גם יכולה להגיד שאמא שלי לא עזבה ולא עוזבת אותי לרגע, היא במחשבות שלי, בלב שלי, אני מדברת איתה, חולמת עליה ואני אפילו מאמינה שהיא יצרה איתי קשר אי שם איפה שהיא נמצאת (למי מאיתנו שמאמינים בדברים מעבר לפיזי)אבל על זה אני אולי אספר בפעם אחרת. אבל יחד עם זאת חיי המשיכו הלאה ואף לראשונה עלו על מסלול כלשהו. אמא שלי היתה, היא עדיין, ותמיד תהיה החברה הכי טובה שלי, הראשונה שאני אספר לה משהו טוב שקרה לי, הראשונה שאני אבכה לה, כי אני פשוט לא צריכה להשתמש במילים, היא רואה ישר לתוך הלב שלי, לתוך הראש שלי. זה מעודד אותי לחשוב כך, אני מקווה שאולי זה יתן דרך נוספת להסתכלות על הדברים גם לבנות אחרות.