שרון קורע את העם!

שרון קורע את העם!

יש הסכמה רחבה- שרון קורע את העם! אמנון דנקנר- עורך מעריב : "ראש הממשלה דוחף את תוכנית ההינתקות, תוך רמיסה גסה, בוטה ומכוערת של הערכי הדמוקרטיה ושל הכרעת הרוב" 14/9/04 ארי שביט-הארץ: "העקירה ההמונית זקוקה לבסיס מוסרי מוצק. היא אינה יכולה להישען על מניפולציה פוליטית מהסוג המוכר" 8/9/04 פרופ' רות גביזון מהמשפטנים המובילים בארץ: "להערכתי אין היום לממשלת שרון לגיטימציה ברורה למהלך שהיא עושה" ראיון ברשת ב'. ח" מיכאל איתן- ליכוד, יור ועדת חוקה בכנסת: "אם שרון ימשיך להוביל בעניים עצומות, תוך דריסת כל מי שעומד בדרכו, אם יקדש את כל האמצעים להשגת המטרה התוצאה עלולה להיות טראגית" הארץ 31/8/04 שרון קורע את העם!! אפשר גם אחרת... לא על הכל אנחנו מסכימים. כך זה בדמוקרטיה. יש ויכוחים, יש אי הסכמות, יש מחלוקות עמוקות וקשות. אבל בסוף למרות הכל, אנחנו עם אחד. חייבים לשמור, שכך גם נשאר. ראש הממשלה אמור לאחד את העם, אבל אריאל שרון קורע אותו. הנסיגה החד צדדית מגוש קטיף והשומרון פירושה גירוש אלפי אנשים מבתיהם על ילדיהם ומשפחותיהם ומסירת שטח לערבים, ללא תמורה וללא משא ומתן. שרון פעול בניגוד להבטחותיו לבוחרים ובניגוד להכרעת משאל מתפקדי הליכוד, שנערך ביוזמתו. הוא דורס את הדמוקרטיה ודוהר קדימה, למרות שהבטיח לכבד את תוצאות המשאל. רק חזרה להכרעת העם תקטין את הקרע העם.

כן!

ואני אוסיף ואומר, שחבל מאוד שהשמאל לא מתנגד למדניות של שרון ואני אסביר גם למה. כולנו יודעים שאפילו אם "הצד שלך" לא ניצח בבחירות את המחוייב לשילטון. וחייב לציית לו. עכשיו, השילטון שנבחר הוא שילטון ימני . שרון נבחר על סמך דיבורים כמו "דין נצרים כדין תל אביב". הוא דיבר על "ויתורים כואבים" נכון.. אך הוא התנה אותם ב2 תנאים. א. הפסקת אש- (ואני לא רואה איך 5300 פצמרים על תושבים, ועוד מאות קסאמים - על תושבי שדרות וגוש קטיף, ועוד חיילים פצועים ופיגועים עד אין קץ זוהי הפסקת אש.) ב. הסכם. יהיו ויתורים כואבים בתנאי של הסכם. על פי מה שאנ ייודע ההיתנתקות היא "חד צדדית" אין כאן שום הסכם. ולמה אני אומר שאתם צריכים גם להתנגד (לפחות מוסרית- כי השלטון שהוא זכה בו, הוא זכה בו בזכות תנאים מסויימים, והוא כרגע גונב את קולות הבוחר! אני מקווה שאם לפיד היה עולה לשלטון על סמך דעותיו כיום- והיה מכריז לאחר מכן על מדינת ישראל כמדינת הלכה . או ביילין,כנ"ל היה מכריז על שליטה מלאה של ישראל בכל האיזור בין הירדן לים. הייתי מקווה שהייתי מספיק יישר להתנגד למהלכים אליו למרות שאנ יתומך בהם. ולמה? כי רצון העם (באם חלילה זה ייקרה) נוגד את הדברים האילו. יש מבין? ואני אוסיף ואמור, שאם אתם כל כך בעד החברה וצדק ושיוויון. אז אני יכול להגיד לך בבירור שהיום הודיעו שיש 200 אלף תינוקות רעבים. ושרון בתגובה "אין כסף". אני חושב שקצת יותר חשוב להאכיל את התינוקות האילו מההתנתקות האומללה הזאת. לא כרגע ולא במתכונת הזאת. שרון לא טוב לא לימין ולא לשמאל!

asafz8

New member
שרון מבזבז כספים..

על שמירת בטחון המתנחלים ולכן הצעתו היא לפנות אותם משם!! זה דווקא מהלך שיואיל לכספי המדינה ולא להפך!

tapr

New member
בהחלט

אולי לצרי עין שלהם אינטרס בעניין, זה יראה כהפסד, אך רק בטווח הקצר. לטווח הארוך זה יאפשר מעבר תקציבים בצורה יותר ריאלית. שלא לדבר, על העובדה שזה יסייע להסדר קבע, ליציבות האיזור ולפריחת הכלכלה כתוצאה מכך. לא יכול להימשך המצב הזה, שכמות גדולה כזאת של משאבים מועברת להתנחלויות, בשל הסיכון הגבוה.

למעלה