שרולק

ברכה23

New member
לבד

כולם הרי יודעים שכל יום מנתקים למישהו אחר את החשמל בבית ובלתי אפשרי לחיות בלי חשמל אז היום זה תורי עכשיו ברגע זה אני יושבת עם נר לידי וכותבת לכם מהפלפון שעוד דקה נגמר לו הבטריה אני כבר לא יודעת מה לעשות שלעולם לא תגיעו למצב הזה B.L

boazt25

New member
שרולק ../images/Emo124.gif

קראת את הכתבה על מפעלי ים המלח? הנה דוגמא למה שהפרטה עושה. תראה לאיזו מדינת עבדים אנו מתדרדרים. האם זה מה שמחכה לישראלי, שאין לו ויטמין P, או שאינו בעל מקצוע חופשי כמו מתכנת או עו"ד? האם? הישראלי הממוצע יהיה בעתיד עבד של בעלי ההון, ללא תנאים וללא יכולת להתקיים בכבוד? קשה לי להאמין שהדבר ישתנה במצב צמיחה, שבו לטענתך הכוח עובר לידי העובדים. אם למדינה אין שליטה על מה שקורה, יכולים בעלי ההון לקבוע ביניהם שהם מעניקים שכר מינימום ומעסיקים עובדים דרך חברות קבלן. לעובד תהיה אפשרות לבחור רק בין חברות כאלו שמנצלות את עובדיהן בצורה מחפירה.

1שורלק

New member
לא קראתי ../images/Emo10.gif

אבל כבר הספקתי לשמוע את ההדים, לדעתי זה לא אומר כלום על הנחיצות החברתית של ההפרטות כי יש גם מקרים הפוכים משני הכיוונים: - חברות ממשלתיות/הסתדרותיות שהופרטו והעובדים שם דווקא קיבלו המון כסף או אופציות, כמו בנק הפועלים, סולל בונה ועוד. - עובדי עיריות שכבר חודשים רבים לא מקבלים שכר
, למרות שהם עובדים עבור עירייה שהיא גוף שלטוני-מקומי. הפרטה זה טוב כי ממשלה לא יודעת לנהל עסקים, ואת המחיר משלמים כולנו בעיקר העניים. שורלק

למעלה