שרוכים בצבא- מידע

ישועית

New member
שרוכים בצבא- מידע

היי לכולם! רציתי לדעת אם יש כאן מישהו שיודע על מקום כלשהוא שבו אוכל לקבל מידע על מה כל שרוך אומר? אני יודעת רק עלה שרוכים הנפוצים- ירוק- הדרכה, סגול- ת"ש, אדום+ירוק- משהו של פיקוד העורף... מישהו יכול לפרט גם על שרוכים אחרים, פחות נפוצים?

*-*SUNSHINE*-*

New member
אני יודעת שיש גם..

שחור-מדריכה בכירה(או מצטיינת..) כחול אדום-מ.צ. חום-חיל חינוך לא זוכרת עוד..

נובמבר 2

New member
עוד כמה

שחור- מפק"צ בבה"ד 1 או מד"כ בהשלמה חילית של חיל קרבי ירוק שחור- מפקד בקורס מ"כים בביסל"ח או בבהל"צ אפור- מש"קית חינוך, הוראה או עליה אדום- חניך תורן\מש"ק מתרגל (לפחות אצלנו...) צהוב שחור- מש"קית אב"כ כחול לבן- רס"ר (להצדיעעעע תמיד!) ועוד משהו, אבל זה רק בבה"לצ- כתום-שחור, מ"פ או מפקד\סגן מפקד ענף הדרכה (בט"ר, קורס מפקדים, חץ, קמ"ד וכו').

lala182

New member
ירוק שחור זה גם

הדרכת קצינים (כמו השרוך שאני אקבל...
) שזה ירוק ופס שחור באמצע ולסגל הבכיר (יענו הקצינים והסמלת נראה לי) היה קצת ירוק קצת שחור...

lala182

New member
וכמובן ששכחתי כמה מילים באמצע

המשפט- אז הנה תיקון: ולסגל הבכיר בקורס שלי היה גם ירוק שחור

נוב 00

New member
בנוגע לשחור...

זה לאו דווקא בבה"ד 1, כל אחד שמדריך צוערים מקבל שרוך שחור, לא משנה באיזה בסיס. יש את השרוך בורדו שזה צפ"ה

The-Princess

New member
שחור זה לא...

מדריכה בכירה או מצטיינת זה כאלה שמדריכים קצינים או לפעמים קק"צ תכלת הדרכה (לפחות בח"א) כחול ככה מדריכה בכירה בורדו מדריכים של מדריכים... משהו כזה... :) סגול ת"ש. אפוש חינוך חום מאבחנת וכל השאר כתבתם... זה מה שאני זוכרת

fireman

New member
בחה"א

משקי משמעת, מ"כים, מש"קי הגנ"ק הולכים עם שרוך שחור

שם רחוק

New member
בביסל"ש

ירוק - הדרכה ומ"כים (זה גם כלל צה"לי) ירוק שחור - הדרכה בכירה יותר וסמ"חים (לדעתי גם קצינים, אבל אני לא זוכר). שחור - הדרכה ממש בכירה (מדריכות שבערך חודשיים לפני שחרור) ומדריכות קק"ש. בורדו - משה"ד (התפקיד הכי מופלץ בביסל"ש) חום - רס"פ (איתם לא מסתבכים). אפור - חינוך סגול - ת"ש חום שחור - אב"כ אדום כחול - מ"צ כחול לבן - רס"ר משמעת (רק לאלה שעשו קורס רס"רי משמעת. יש רס"רי משמעת שלא עשו קורס ולכן לא קיבלו שרוך. חשוב מאוד). קחו בחשבון את העובדה שפעם האחרונה שהייתי בביסל"ש הייתה בערך לפני שנתיים וחצי (אם לא יותר). כך שהכל בעירבון מוגבל.

lala182

New member
סגול-תכלת= מש"קית גיוס/קישור

נראה לי השרוך הכי יפה (רק התפקיד קצת דפוק...)

תיקון

חום זה לא חיל חינוך חום זה 2 תפקידים מחיל חינוך- מד"נים מרחב ובסיס ויש אפור שזנ משקיות חויה משקיות הוראה ועליה

GuestOfHonor

New member
ועוד אחד

כתום-תכלת - מש"ק חילוץ והצלה (נו, אלא של הרעידות אדמה בטורקיה וחריימהסטאן)

סוגיית השרוך השחור

שרוך שחור זה הדרכת צוערים\צוערות באשר היא. לא משנה באיזה בה"ד\בסיס...גם רס"פים מקבלים לא יודעת למה. עוד שורכים שאני זוכרת זה תכלת צהוב- מערך הנפגעים, תכלת בהיר שלקח לי חודש לגלות זה מפעילות האמר... אגב חום זה לא חיל חינוך בהכרח (שהרי גם שרוך אפור הוא לחלק ממקצועות החינוך). שרוך חום זה בדרך כלל מד"נים- מדריכי נוער, בין אם של גדנ"ע או כאלו שהולכים לבתי ספר, רס"פים של קורסים ובסיסים ומאבחנות פסיכוטכניות... ותודו שהשרוך הכי יפה זה של קישור (חבל שזה לא מכפר על התפקיד הכי דפוק בצה"ל, מניסיון)

orinchikit

New member
בבקשה תכנסו....

מישהו יכול לומר לי מה זה בדיוק שרוך שחור אדום?

למעלה