שרוולים בנתב''ג

nadavkr3

New member
שרוולים בנתב''ג

1.לפי מה מחלקים את השרוולים והעמדות בנתב''ג בין המטוסים?
2. בתאריך 19.7 בשעה 2:00 נחתתי בנתב''ג בטיסה 810 של טורקיש מאיסטנבול (FR יפורסם שבוע הבא) ונסענו לעמדה WH3 (מול זרוע B) וגם כל הנחיתות האחרות באותו זמן למעט 737 של אל על חנו בעמדות מרוחקות מהטרמינל.
למישהו יש הסבר לזה?

WarDog

New member
בגדול לפי מה שהחברה שילמה

חניה בשרוול עולה יותר מחניה ללא שרוול.
לכן טיסות שנוחתת הרבה לפני שעוצר הלילה מסתיים(5 בבוקר) מעדיפים לחנות רחוק מהשרוול לשלם פחות.
&nbsp
וטיסות שמגיעות קרוב לסיום העוצר חונים בשרוולים ומשלמים רק על הזמן שהמטוס באמת בהכנה לטיסה ולא סתם עומד.
&nbsp
כמו כן יש גם מגבלות של השרוול עצמו(לדוגמא מטוסי A340-600 ו777-300ER יכולים לחנות רק הC6/B6 וWH5 בגלל אורך המטוס)

luckydude

Active member
אגב שרוולים בנתב״ג

מהסתכלות בתמונות של רחבות המטוסים מסביב לטרמינל 3 בשרשור של דוד על מגדל הפיקוח החדש בפורום תחבורה ציבורית ניתן לראות שכתוצאה מבניית זרוע E נסגר לאחרונה באופן זמני לפחות שרוול אחד, ואולי שניים בזרוע D, מה שמסביר אולי את השימוש המורחב ברחבות החנייה המשניות באזור טרמינל 3 בשדה.

LLEM

New member
שתי עמדות שרוול בוטלו

העמדות D2 ו-D3 בוטלו, אך שערי העליה למטוס עוד קיימים, וכיום משמשים כשערי אוטובוס (בקצה השרוול יש מדרגות המובילות לאוטובוס החונה למרגלות השרוול).

LLEM

New member
יש לא מעט שיקולים

ביניהם:
1. "סלוטים" היסטוריים - לא מדובר בסלוט תעבורתי של יורוקונטרול כמובן, אלא בהקצאה של מרכז התיאום. חברות תעופה ותיקות שטסות לנתב"ג כבר שנים רבות מקבלות סוג של עדיפות על פני חברות פחות ותיקות, ולכן יקבלו עדיפות לעמדות שרוול.
2. עלויות - שיקולים כלכליים של חברת התעופה. השהות בעמדת שרוול יקרה יותר מהשהות בעמדה ללא שרוול, ולכן חברות התעופה לעיתים בוחרות שלא לעמוד בעמדת שרוול מסיבה זו.
3. זמן שהות - מטוס שמגיע לשהות ארוכה ידועה מראש עשוי לקבל בשעות העומס עמדה ללא שרוול על מנת להקצות את השרוולים לטיסות עם סבב מהיר ועל מנת שלא יתפוס שרוול לאורך זמן. בלילה החוקיות בעניין זה קצת משתנה עקב עוצר ההמראות, מאחר ששהות ארוכה בתקופה זו היא עניין שבשגרה.
4. גודל מטוס - מטוסים רחבי גוף לא יכולים להיכנס לכל עמדת שרוול בגלל גודלם. חוסר בעמדה מתאימה יגרור שינוי בהקצאת העמדה. מצב נדיר יחסית.
5. אי-זמינות עמדה - בשעות העומס חילוף המטוסים בעמדות שרוול יחסית גבוה. במידה שמטוס מקבל סלוט (למשל) ונאלץ להישאר בעמדה, מטוס אחר אשר מתוכנן לעמוד במקומו עלול לאבד את ההקצאה שלו במקרה של מחסור בעמדות שרוול.
6. משימות עוקבות - לחברות התעופה הישראליות מקצים עמדות גם על פי המשימה הבאה של המטוס. לדוגמה: מטוס המגיע מחו"ל שמתוכנן לבצע טיסה פנים-ארצית לא יקבל עמדת שרוול כדי לחסוך גרירה לעמדה הסמוכה לטרמינל 1. אותו דין יחול על מטוס שזקוק לטיפול תחזוקתי מיד לאחר חזרתו. יש עוד מגוון של דוגמאות דומות.
7. נוחיות - קורה לא פעם שחברות תעופה מגיעות עם מספר מטוסים באותו זמן, ובמקרים אלה משתדלים (כל עוד זה אפשרי מבצעית) להקצות עמדות שרוול סמוכות למטוסים אלה.
8. שיבוש בלו"ז - עולם התעופה הוא דינמי מאוד. איחורים, הקדמות, עיכובים, ביטולים... במילים אחרות - הלו"ז משתבש. כאשר הלו"ז משתבש, נאלצים לבצע שינויים בהקצאות השרוולים (כי לשרוול יש הרבה יתרונות למרות העלות היותר גבוהה), וכך במקרים מסוימים מטוסים מועברים לעמדות ללא שרוול עקב חוסר מקום.
9. קצת קומבינות - אין ספק שמכבש לחצים מופעל על מרכז תיאום מגורמים מגוונים. כולם "רבים" על מקומות חניה, ותמיד יש כאלה שיקבלו עדיפות "לא רשמית". לא ארחיב מעבר לזה ולא אנקוב בשמות... אבל אין ספק שזה קיים כמו בכל ארגון גדול.

baco3

New member
איך ניתן ליצור איתך קשר LLEM ?

פעם אפשר היה ללחוץ על הניק של המשתמש ולקבל קצת מידע, עכשיו מאז השדרוג של הפורום זה לא עובד.

aviy99

New member
שידרוג?
שינמוך

davidfainshtein

Member
מנהל
ובמה מתבטא השינמוך?

עכשיו, אחרי שרוב הבאגים תוקנו וכל היתר יתוקנו בקרוב?

aviy99

New member
לדעתי בהרבה דברים

אני לא מבין מדוע אתה מנסה כל כך להגן על תפוז כאשר יש כנגדם כל כך הרבה תלונות בכל הפורומים שלהם.
למשל למה אני לא יכול לשלוח לך עכשיו מסר אישי? למה זה נעלם? למה אני לא יכול לראות את כרטיסך האישי? ואלה רק ה"פינטס" יש מלא באגים.

davidfainshtein

Member
מנהל
תשובה:

אני לא מנסה להגן על תפוז. אני פשוט שונא בכיינים ואנשים שמתלוננים סתם. כאשר התלונות מוצדקות - ובימים הראשונים אכן היו הרבה כאלה - אני מבין ומקבל. אבל לבכות סתם זה מיותר.

עם עליית המערכת לאוויר היו בעיות רבות ובדיוק בשביל זה פתחתי שרשור וביקשתי פידבקים שלכם ועניתי לכל אחד ואחד ועידכנתי לגבי כל תקלה ותקלה. אם תשים לב - רוב הבעיות שדווח עליהן הסתדרו בתוך ימים בודדים וקיבלנו מערכת הרבה יותר יפה, מהירה ומודרנית.

אני מנהל IT, כך שלתמוך באנשים זו העבודה היומיומית שלי ואני יודע להפריד טוב מאוד בין תקלות אמיתיות לסתם תלונות של אנשים שמתנגדים אוטומטית לכל שינוי ולא מוכנים לפתוח את הראש.

לגבי משלוח המסרים, אין שום תקלה כזו. הפונקציונליות הזו נותרה כשהייתה ללא כל שינוי.
ההוכחה בתמונה המצורפת.

למעלה