שרה טנקרדי

Gilliana

New member
שרה טנקרדי ../images/Emo58.gif

אחת השאלות הנוקבות שאני שואלת את עצמי היא האם מה שקרה לשרה, או יותר נכון מה ששרה עוללה לעצמה - נגרם אכן באשמתו של מייקל. האם אפשר להאשים את מייקל בכך שהבחורה לקחה מנת יתר בגללו ולהטיל זאת על מצפונו? נכון שבעצם בקשתו ממנה לשתף פעולה ולהשאיר את הדלת פתוחה עבורו ועבור לינק הוא סיכן אותה בידיעה ברורה שאם יתגלה שיתוף הפעולה - היא עלולה להגיע בדיוק לאותו מקום בו הוא נמצא, לכלא אולם האם דומה הסיכון בישיבה במאסר למוות? האם מייקל יכול היה לעלות בדעתו כיצד שרה תגיב? האם אמנם מותה או כמעט מותה של שרה הם באחריותו? מה דעתכם? ובנוסף - האם לדעתכם מייקל היה מנשק את שרה אלמלא המפתח שנמצא בכיסה? אשמח לשמוע את דעותיכם.

Martha

New member
../images/Emo58.gif

לדעתי, הוא היה מנשק אותה בכל מקרה. דרך המילוט עוברת דרך המרפאה אבל לדעתי מייקל מאוהב בה, כמו שהיא בו. הוא לא רצה לערב אותה. ראיה לכך, שבזמן הנשיקה, המפתח קרץ לו מהכיס שלה ובכל זאת העדיף לשלוח את "אשתו" כדי לגנוב את המפתח אבל לא רק. גם כדי שהאחרונה תסביר לשרה, למה הם התחתנו ושהנישואין ביניהם הם רק לכאורה. הוא לא רצה לערב אותה אבל לא היתה לו ברירה. היא החליפה מנעול. כבר היה מאוחר לנסות ולמצוא דרך אחרת להשיג את המפתח. שרה לא רצתה לעזור לו, ההתחבטות שהיא עברה מוכיחה את זה. מצד אחד, מוסריות ומצד שני, אהבה. מצד אחד,העונש אם ידעו שהיא עזרה לו ומצד שני, אם היא תעזור לו, הוא יעלם והיא לא תראה אותו יותר. אבל שרה מאוהבת. האהבה, במקרה הזה, ניצחה. שרה גם מראה נכונות לעזור כשהיא לוקחת את התיק של לינק לאבא שלה. השבירה שלה מורכבת ממכלול של דברים. אחרי השיחה עם אבא שלה, שהיחסים איתו טעונים מאוד ורעועים. גם תוכן השיחה בה הוא הטיח בה דברים על אינטרסנטיות, על הג'נקיות שלה וכו',גם ההתאהבות באסיר שעומד לברוח ובעצם היא לא תראה אותו יותר, כל זה גרם לה להשבר. כאילו שבעצם אין טעם לחיים אחרי שמייקל יברח. אני בטוחה שמייקל ירגיש אשם. האם הוא באמת אשם? קצת

adiville

New member
../images/Emo58.gif

הרי זה ידוע שכל מי שנגמל ממשהו נמצא בסכנת נפילה תמידית.... אצל שרה זה היה הטריגר שדחף אותה מעבר לקצה. לגבי היחסים עם מייקל - זה ברור שהם מאוהבים אחד בשני והנשיקה היתה אמיתית. זאת היתה החלטה שהיא בעצמה קיבלה (לטוב או לרע) להשאיר את הדלת לא נעולה. תתפללו שיצליחו להחיות אותה כי זה יהיה ממש מבאס אם היא מתה

Gilliana

New member
כן, אבל... ../images/Emo58.gif

האם מייקל נושא באחריות לכך שהיא לקחה מנת יתר? או האם, כמו שאמרה מרתה - השבירה שלה מורכבת ממכלול דברים והמושל, אביה, אחראי לכך לא פחות ממה שמייקל אחראי? הרי אבא טנקרדי ידע שהבת שלו היא נרקומנית לשעבר - אינפורמציה שהיתה חסרה למייקל. לגבי הנשיקה - ברור לכולנו שמייקל מאוהב בשרה וההיפך ושהנשיקה היתה אמיתית - לא זו הנקודה ולא זו השאלה. השאלה היא האם אלמלא המפתח מייקל היה יוזם את הצעד הזה בתוך מרפאת הכלא והאם אלמלא המפתח הוא לא היה שוקל את צעדיו באופן כזה שהיה מונע ממנו לנשק את שרה בסופו של דבר.

adi121

New member
../images/Emo18.gifכאן נמחקה הודעה עם ספויילר!

והמשתמש נחסם! תתחילו להקפיד על החוקים, אי אפשר להמשיך עם הבלאגן.

Dj VolMiX

New member
../images/Emo97.gif אממ..

לדעתי זה טיפשי. יש אשכול (או איך שלא קוראים לזה פה) שכולו ספולרים, פתאום תהיה הודעה שהיא לא? מי שיפתח כזו הודעה שאין את הסימון, אחרי שכל האשכול הוא ספולרים והוא לא רוצה שיגלו לו, הוא טיפש, סלחו לי.

Gilliana

New member
מסכימה בעיקרון

גם אני מעולם לא הבנתי את הצורך לסמן תגובה בתוך אשכול שמסומן מתחילתו כספויילר אבל אם זו דרישת המערכת וכמו שאמרה חברה שלי - עדיף לשים סימון מאשר להרוס למישהו בטעות.

הצעה

הודעה ראשונה בשרשור עם ספויילר- לא מחוייבים לסמן בתוך השרשור, אבל בלי ספויילרים או רמיזות בכותרת

orityemini

New member
../images/Emo58.gif

היי גילי!
אני חושבת שמייקל כן צריך לשאת באחריות לגבי מה שקרה לשרה. למרות שהוא באמת לא ידע שהיא נרקמונית ואת המצב הנפשי הרעוע שלה (הטוויסט העלילתי לגבי העבר של שרה היה מבריק לטעמי. אהבתי). היא אומנם נשברה מכמה דברים אבל ללא ספק הדבר העיקרי ששבר אותה היה הבקשה שלו ממנה. וזה בעיקר בגלל השלכות הבקשה שלו. מצד אחת בקשה פשוטה, אבל מצד שני הוא גורם לה לעבור על החוק ולהסתכן בלהישלח לכלא והדבר שאולי הכי חשוב מבחינתה לאבד אותו. שרה אכן התאהבה במייקל (טוב מי לא) ומייקל התאהב בחזרה בשרה וראו שהוא ממש לא רצה לערב אותה בזה. אני מניחה שכשהוא יגלה מה קרה לה, זה יגרום לו ליותר מיסורי מצפון. אני אישית מקווה ששרה לא באמת מתה (למרות שהיא נראתה מאוד מתה) מאחר והדמות שלה נתחבבה עליי מאוד. אגב, לגבי השאלה שלך לגבי הנשיקה, זה באמת מעניין. אני חושבת שמצד אחד הוא רצה לנשק אותה בגלל המפתח, אבל אחרי שהוא עשה את זה הוא לא היה מסוגל לעשות את הצעד הזה מאחר והרגשות שלו אליה אמיתיים בסופו של דבר. אבל באמת אי אפשר לדעת... אגב, לגבי הדמויות של שרה ומייקל, יש תקבולת מעניינת בינהם. מאחר ושרה היא בן אדם טוב עם עבר מפוקפק ואילו מייקל הוא בן אדם טוב אבל עם הווה מפוקפק (למרות שעם הפרק האחרון רואים ששרה לא ממש יצאה מהעבר שלה...) סתם משהו שעלה בדעתי.

לילי 22

New member
../images/Emo58.gif שרה ומייקל

אני חושבת שברגע שאת שמה את האחריות למותה של שרה על כתפיו של מייקל את מורידה מערכה של שרה כאישה עצמאית וחזקה, שאני חייבת לציין שזה מה שאני אהבתי בדמות שלה. היו לשרה "ביצים", היא לא נמסה כל פעם שמייקל עיפעף בעיני הירוק האינסופי שלו (אני אישית כבר מזמן הייתי נמסה בשלולית על הרצפה), היא עמדה על שלה ואפילו אמרה לו שהיא לא מוכנה להיות האישה הזאת..האישה השניה ,האחרת. הסיבות למוות שלה הם הרבה יותר מורכבות ועמוקות מזה. לדעתי הנסיבות הקטסטרופליות של המוות של לינק, אבא שלה,החיים שלה עם אמא אלכוהוליסטית,מייקל, החיים שלה (או חוסר החיים) מחוץ לעבודה בכלא הביאו אותה לעשות את מה שהיא עשתה ואני לגמרי מאמינה שהיא חוזרת(וגם נרמז פה ושם ע"י המפיקים וונטוורת' ואפילו שרה עצמה)לעונה 2.

Gilliana

New member
אני ממש לא מסכימה איתך ../images/Emo58.gif

שרה אולי אשה עצמאית - אבל רחוקה מלהיות חזקה. אילו היא היתה חזקה היא לא היתה עושה את מה שעשתה. הסירוב שלה למייקל לא נבע מכח - נהפוך הוא, הוא נבע מפחד להסתבך בסיטואציה בעייתית. אילו היא היתה אשה חזקה היא היתה בורחת יחד איתו ועוד באותו ערב שהשאירה רת דלת המרפאה פתוחה, עולה על מטוס למקסיקו. אני מצטערת, אבל הדבר האחרון שאפשר להגיד על שקה הוא שהיא חזקה.

Gilliana

New member
../images/Emo58.gif מייקל ושרה

איזה יופי שאת כאן!
טוב, דעתי בגדול כדעתך - למרות שהתחבטתי בשאלה הזו די הרבה זמן, אני יכולה להגיד היום שאכן, מייקל נושא בחלק גדול מהאחריות למה שקרה לשרה אבל... הוא לא היחיד. אי אפשר לפטור את המושל מחלק לא קטן מהאחריות וכפי שכתבו כאן אנשים, השבירה שלה נגרמה ממכלול של דברים כולל ההתנהגות והיחס של אביה כלפיה, אשר מאז ומתמיד הוו נושא כאוב לגביה וכעת משגילתה שהוא בעצם מושחת - זה שבר אותה עוד יותר. לגבי היותו של מייקל בן אדם טוב עם הווה מפוקפק - אולי בעיני שרה, אבל אנחנו כצופים יודעים שאין לו הווה מפוקפק ושהוא עשה את הכל בעבור מטרה אחת ויחידה: להציל את אחיו (החף מפשע, חשוב מאד לציין) ממוות. אני לא חושבת שנסיון נואש שכזה למען הצדק וחייו של אח יכול להפוך אדם ל-"בעל הווה מפוקפק" - נהפוך הוא, האיש גיבור.

Dj VolMiX

New member
../images/Emo97.gif../images/Emo58.gif

נאממ אני ממש מקווה שהיא לא מתה.. למרות שהיא ניראת די מתה.. ואחרי כל מה שעל השולחן זה נראה די מוביל למוות בעעע.

Dj VolMiX

New member
../images/Emo97.gif../images/Emo58.gif < ספוילר מיותר

צודקת סתם נידפחתי

התאוששתי והגעתי../images/Emo58.gif

נתחיל בנושא הנשיקה- לדעתי הוא רצה כל הזמן לנשק אותה אבל פחד לעשות את הצעד הזה, המפתח היה רק תירוץ בשביל עצמו, הוא חיפש תירוץ לנשיקה הראשונה שהגיע בצורת מפתח שהיה חייב להשיג. אילולא המפתח הוא היה מוצא סיבה אחרת. כמובן שהוא ידע שהנשיקה אמיתית ומלאת רגש ולכן החליט לא לשבור את זה עם גניבת המפתח. לגבי מותה או מותה לכאורה של שרה, כולם נושאים באחריות - מייקל, אבא של שרה, שרה עצמה, החיים שלה , החבר שדרדר אותה וכו'. אבל שני אנשים רק ישלמו על זה. שרה שבשורה תחתונה היא אחראית בלעדית כיוון שהיא ורק היא לקחה את המנת יתר ומייקל שכנראה היחיד מכולם שירגיש אשם ויסורי מצפון קשים בעקבות המעשה.

recoil

New member
בטח שמייקל אשם.

אמנם לא באופן מלא, אבל הוא כן אשם בחלק ממה שקרה. ההחלטה של שרה לחזור להזריק לעצמה היא ההחלטה שלה בלבד... אבל עצם זה שכל המחשבות של איבוד מייקל/סיכון עבודתה/סיכון להישלח לכלא.. קרו בעצם בגללו, הוא אשם.

recoil

New member
../images/Emo58.gif מעליי, מצטער התפקשש לי ../images/Emo9.gif

לכל אחד יש פעם ראשונה חח

Buttrerfly909

New member
../images/Emo58.gif אז ככה...

לפי דעתי הוא היה מנשק אותה לא משנה מה..והאמת זה קצת מבאס אותי שבכל העונה הזאת הייתה רק נשיקה אחת בינהם... ואני חושבת שהאשמים במצב של שרה זה גם מייקל כי הוא גרם לה להתאהב בו [טוב נו איך אפשר שלא להתאהב בו..חח] והיא הבטיחה לעצמה לא להתאהב באסיר.. ובעיקר אבא שלה...כי הוא לא בחן בכלל את התיק של לינקולן וגם באחד מהפרקים הקודמים שהיה לה יומולדת שהיא דיברה עם מייקל היא אמרה לו שאבא שלה כמעט ולא היה בימי הולדת שלה ובגלל זה היום הולדת הוא לא תמיד שמח אצלה...בכללי בגלל שאבא שלה תפקד יותר כמושל ופחות כאבא.. ורגעעעע...היא בטוח מתה??

למעלה