שרה ג'סיקה פרקר

שרה ג'סיקה פרקר

שלום לכולם,

לפני מספר שנים הוקרן פרק בתכנית האמריקאית "מי אתה חושב שאתה?" אודות השחקנית שרה ג'סיקה פרקר (Sara Jessica Parker). באותו פרק נחקר הצד של אמא של פרקר, אולם הצד של האב לא הוזכר (למעט משהו כמו "שורשים יהודיים במזרח אירופה").

באתרים השונים ברשת מוזכר אביה בשמו, אך אין כל מידע אודות שורשיו. מה היה השם המשפחה המקורי? מהיכן הם הגיעו?

האם למישהו יש מידע אודות שורשיה של פרקר מצד אביה?

אשמח לשמוע!

תודה וחתימה טובה,

רוני

אני עדיין מחפש מידע מלא יותר על משפחת האב

תודה רבה, Smadar Gilboa!
לא מצאתי מהיכן הם הגיעו (מדינה, עיר)...לא די לי ב"מזרח אירופה"

מי מכיר? מי יודע?

רוני

EllaBa

New member
שרה ג'סיקה פרקר - ברקן

רבים מבני משפחת ברקן גרו בלטביה ובלרוס. בלטביה - ביישובים רבים באיזור לטגלה LATGALE, ובקורלנד KURLAND במיוחד יקבפילס JEKABPILS ולייפאייה LIEPAJA (ליבאו) - במחקרי הגעתי עד לשנת 1740 לערך.
בבלרוס גרו רבים מן הברקנים בלוגויסק LOGOISK. היו ברקנים ששרתו בצבא הצאר ולאחר מכן נשארו בסיביר, במיוחד בקנסק KANSK.
אני דור 7 לשם משפחה זה.
אלה

האם משפחתו של סטפן פרקר מופיע בעץ שלך?

או האם הגעת למידע כלשהו אודותיהם והאם הם באמת משתייכים למשפחת ברקן?

תודה,

רוני

EllaBa

New member
אין לי בעץ משפחת פרקר

בענפים שחקרתי כולם שמרו על השם ברקן. רובם היגרו לארה"ב, ארגנטינה, אורוגוואי וישראל.
אלה

Voikhansky

New member
Bar Khan - נשמע כעוד ורסיה של שמות המכילים את השם Khan

זה מראה על קשר לחאן מסויים. אם הם אכן שרתו בצבא הצאר כלוחמים מקצועיים , זה גם כן מסביר את מהות השם.
בר - חאן = הבן של חאן. אגב בקנסק שבסיביר, שם על פי דבריך שרתו כחיילים, הייתה תופעה נפוצה של נישואין לנשים קלמיקיות מקומיות (מונגוליות) וגייורן.
על פי מה שחקרתי עד כה ייתכן שברקן (בר חאן) היא עוד משפחה מצאצאי הכוזרים שעברו מחצי האי קרים במאה ה-14 לליטא .
הם הובאו וייושבו שם עלידי הדוכס הליטאי ויטולד במאה ה-14 ושימשו כמגיני הדוכסות הליטאית . טראקאי בליטא היא שריד מהתיישבות זאת .
זאת אמנם עיר (בה שכן ארמון הדוכס ויטולד ולשם כך הובאו אותם לוחמיםכדי להגן עליו ) שבה יש ריכוז של צאצאי הקראים שהם דוברי דיאלקט תורכי, אבל לא כל אלו שהובאו לליטא עלידי הדוכס, היו קראים. רבים היו גם יהודים שומרי מצוות אחרים. הם הובאו לשם ביחד עם הליפקה טטארים . הטטארים הללו אמנם מוסלמים (עד היום יש בליטא, בלרוס ופולין מיעוט טטארי מוסלמי) אבל היה דמיון חיצוני ודמיון בשפה לאותם יהודים קרימאים .
כל שנה נערך מצעד סמלי בטרקאי של ''חיילים'' לבושים במדים מתקופת ימי הביניים רכובים על סוסים - כביכול צאצאי אותם לוחמים קראים/טטארים.
כמו כן יש בטרקאי מוזיאון הקראים.

למעלה