שק ללא עובר

שק ללא עובר

אני אחרי IVF ראשון שבוע 5 בטא ,3600, שבוע 6 ולא נראה עובר. 1. האם עלולה להתבצע הפלה טבעית? 2. אם לא טבעי, אז יבצעו גרידה כרורגית? (התערבות) 3. חוזרים לטיפולים אחרי 3 חודשים כמו הפלה רגילה? 4. אם מופיעים דימומים לגשת לבי´´ח ? צר לי על השאלות הנוראיות.

חן (*_*)

New member
האם לא זימנו אותך ל- US חוזר???????

לעיתים לא רואים ב- US , ( אולי טעות בחישוב גיל ההריון). מקווה בשבילך שיהיה בסדר. חלילה וחס, אם אכן לא יראו עובר, הוא כנראה הפסיק להתפתח והתנוון, במקרה כזה במרבית המקרים, מתחיל דימום ועוקבים אחרי רמות הבטא עד שהיא יורדת אל מתחת ל- 10 (שזה שלילי). בדרך כלל אין צורך בהתערבות כירורגית, אלא אם: או שלא מתחיל דימום, וחוששים מזיהום, או שיש דימום חזק שאינו פוסק. טיפול חדש, ניתן להתחיל אחרי ווסת אחת תקינה מאז ההפלה. אם מופיעים דימומים חזקים בלבד, יש לפנות לבית חולים. אם זה כמו ווסת, פני לרופא שלך. ליבי איתך מתוקה. מחיקה לך אצבעות

רומי 007

New member
מצטערת איתך

חשוב להיות במעקב בטא ולראות שיורדת עד הסוף. אם היא נתקעת או אפילו ממשיכה לעלות חובה לחזור למעקב אולטרסאונד - אולי במקביל היה עוד שק שלא ראו קודם? אולי חלילה יש הריון חוץ רחמי בנוסף (נדיר). במקרה הטוב - הכל פשוט יורד ונספג לבד.במקרה הפחות טוב - עוברים גרידת ניקוי. מקווה בשבילך לטוב ביותר ואם לא הפעם אז בפעם הבאה. אל תתיאשי.

נועם@בת

New member
../images/Emo14.gif מצטערת לשמוע פנינת השרון

את חייבת להיות במעקב כדי לוודא שאכן אין שק, לא ברחם ולא מחוץ לו, וצריכה להמשיך בבדיקות הדם לראות לאן ממשיכה הבטא. אולי יקרה נס ויתברר שהיתה טעות. אני לא חושבת שיש צורך בגרידה, שכן אין מה לגרד, הרי אין שק הריון בכלל. במקרה כזה חוזרים לטפל אחרי שהבטא מתאפסת. בצלחה בפעם הבאה
נועם

למעלה