שק הרגשות

שק הרגשות

כבר שנים שאני מנסה לאושש תיאוריה שפיתחתי ולא מצליח לסגור את הקצוות. אז זהו, נכנעתי. לאחר שנים של שיחות, מעקבים, ניסויים (ואני לא צוחק) אפרוש בפניכם את התיאוריה ואשמע את דעתכם. התיאוריה נקראת "שק הרגשות". על פי התיאוריה הרחבה- מרבית בני האדם מחזיקים בתוכם שק של רגשות, המחולק לחוצצי משנה. בתוך שק הרגשות קיים חוצץ הפחד, חוצץ החיבה, חוצץ השנאה ועוד. התיאוריה המצומצמת, לה אבקש התייחסות, מדברת דווקא על שקית האהבה. חלק מאיתנו, מאחסן שקית כזו באופן קבוע. ופה מגיע החידוש (היחסי). אני טוען שהשקית הולכת ומתמלאת, בקשר ישיר למבנה נפשי, השלכות ילדות והתבגרות, חינוך ואיסורים, ואירועים אקסוגניים אקראיים. לכשמתמלאת השקית חייב האדם לפרוק אותה. אדם עם שקית רגשות מלאה הוא אדם חלש באופן יחסי. הוא יחפש נתיב לפריקת השקית. ופה באה ההשערה הבלתי מבוססת שלי- כשיבוא האדם לפרוק את השקית, הוא יחפש את הדמות הראשונה העוברת סף מינימלי של דרישות כמושא אהבתו. לא מדובר פה בהתפתחות בריאה של קשר, אלא בדחף הנובע מכובד משקלה של השקית. אדם עם שקית רגשות מלאה הוא אדם חלש ביחס לאדם עם שקית רגשות ריקה, או מלאה חלקית. החלק המפתיע בכל התיאוריה הוא שאובייקט השלכת הרגשות יכול להיות אקראי לחלוטין. כך למשל, שיחת טלפון חביבה או צ´ט קליל יכול להוביל לפרשיית אהבים סוחפת וזאת רק בגלל ששני הצדדים באו עם שקית מלאה. כך גם יכול להיות שנושא השקית ילביש בגד ישן על דמות חדשה בכוח, רק כדי שתהלום את הציור שצייר, שתהיה מתאימה (Qualified) לדרישותיו בכוח. ההשלכות של התיאוריה מרחיקות לכת. ייתכן שבעזרת תיאוריה זו, במידה ותמצא מהימנה, נוכל להסביר מקרים רבים של חוסר התאמה בין בני זוג, שיתכן שרק בתקופת זמן מסויימת באו עם שקיות מלאות. כשעבר הזמן, התרוקנו השקיות או התמלאו מחדש, אבל אז, כבר הכירו היטב את מושא תשוקותיהם הקודם וכבר לא יכלו לרוקן את השקית לכוונו. מה אתם חושבים? יש בסיס בכלל לתיאוריה או שזה מופרך לחלוטין? ואם כן, איך ניתן להשתמש בתיאוריה כדי להמנע מטעויות? איך ניתן להרחיב אותה?

*יערית

New member
עיניי נילכדו בשק......

השינאה..... לא מכירה את המילה הזו בלקסיקון שלי מצטערת! שנית לגבי דברייך בוא נאמר שבתאוריה הכל יכול להיות נכון ויפה... וקצת מתקשה עם תאוריות לגבי אהבה..... לא מנסה לסבך את חיי יותר לגבי מושא האהבה.. פשוט שזה מגיע זורמת עם זה. או יותר נכון חיה את זה במציאות ומקווה לעצמי ולבן זוגי שלא תעלם לעולם. מעבר לזה תאוריות אני משאירה לאנשים שיש להם עודף של זמן בחיים

קראתי פעם אחת

קראתי שניה ו
לא מצליחה להבין את התאוריה שלך לא מצליחה להתחבר למה שאתה אומר אדם עם שקית מלאה ברגשות הוא אדם חלש??? אדם עם שקית רגשות ריקה = אדם שאין בו רגשות שלא יודע להיות מחובר לרגשות שלו ואדם שכזה הוא אדם חולה או שאולי אתה מתכוון לדבר אחר שלא היטבת להסביר

ophra

New member
שק האהבה

תרשה לי לבודד ולהתייחס רק לחלק מהדברים שכתבת עליהם....
(ת´אמת...? לא כ"כ מתחברת לכולם....) אשתדל להיצמד לדימוי שלך ולדבר על שק אבל לא שק של רגשות כי אם שק של אהבה בלבד. לדעתי הצורך של כל אדם, באשר הוא אדם הוא למלא את השק שלו. באהבה. אליו. זהו צורך בסיסי שנולדים איתו ילד זקוק לאהבה זה כבר הוכח בעבר (כפי שנראה מדבריך, אתה אדם רציונלי, ולכן הוכחות מדעיות עשויות לעזור) גידלו תינוקות בבית יתומים והאכילו אותם, החליפו להם חיתול וכו´ כמעט ללא מגע יד אדם וללא חיבוק. התינוקות לא שרדו...
כדי לגדול להיות אדם בריא ושלם מבחינה רגשית יש צורך כמובן בהרבה יותר מחיבוק בינקות יש צורך באהבת-הורים אמיתית ומלאה... (כתנאי הכרחי, לאו דווקא מספיק כמובן) אדם שהגיע לחייו הבוגרים כששק האהבה שלו לא התמלא דיו (הנה, אני חוזרת לדימוי שלך...
) יחפש נואשות דרכים למלא את השק הזה. הדרך הטובה ביותר, אם כי לפעמים גם הקשה ביותר היא למלא את השק באהבה עצמית קודם כל... אבל כיוון שילד שלא אהבו אותו די בילדותו לא ידע איך לאהוב באמת את עצמו בבגרותו רבים מאיתנו מתקשים עם הדרך הזו ומחפשים מקור אחר למילוי השק. זו, לדעתי, הסיבה מדוע הרבה אנשים נוטים "להתאהב" באדם-הלא-נכון.... כשהם מנסים למלא את השק שלהם לא בעצמם, אלא באמצעות האדם הראשון שנקרה בדרכם ומציע להם מילוי.... make sense for you? עפ
(מנסה להתאים את האמונות של עצמה לדימויים של אחרים)

האלי

New member
תיאוריה

כל תיאוריה היא מעין רשת קואורדינאטות שעל פיהן אפשר לתאר את המציאות. אם הקוראדינאטות שאתה מציע בתיאוריה שלך מתאימות לתיאור המציאות כמו שאתה רואה אותה, כי אז זו תיאוריה טובה (לפחות עבורך). אני יכול להתחבר לתיאוריה שלך, נדמה לי שאני מרגיש מאיפה היא יוצאת. לדעתי אפשר למצוא תאוריות טובות יותר שמתארות בעזרת הקואורדינאטות שלהן מציאות רחבה יותר. מציע לך, כחומר למחשבה, משהו שכתבתי על ההבדל שבין אהבה להתאהבות. שלך, האלי.

למעלה