שקר החן והבל היופי?

יפושי

New member
שקר החן והבל היופי?

שלום לכולם, אני לא יודעת אם זה מעניין ואם מישהו בכלל יכתוב תגובה אבל אני מציבה בפני כל האנשים בפורום אתגר. אני לא מבינה למה בכזאת צדקנות אומרים כל ערב שבת את אשת חיל הרי בשורה תחתונה קשה לי להאמין שמישהו באמת מאמין בזה. זה נורא קל להגיד שלא אכפת המראה של הבן אדם כאשר הוא באמת נראה טוב ואז אומרים שגם אם הוא היה נראה רע עדיין היו אוהבים אותו אבל זה הכל קשקוש בעיני אני כבר לא מאמינה לשטויות האלה אני מציבה את האתגר בפני העולם כולו מי שיוכל לבוא ולהוכיח שאכן אפשר לאהוב בן אדם למרות שהחיצוניות שלו היא לא משהו. המשפט הזה שאומרים: אני אוהב אותך בכל ליבי את אהבת חיי וכו` אבל... אני לא נמשך אליך לדעתי זה הכל חרתא איך אפשר לאהוב מישהו ולא לאהוב את כולו? ואם באמת המשפט הזה נכון אז העם הגברי הוא עוד יותר גרוע מגרוע. אני לא מבינה איך הקב``ה יצר משהו כזה בעולמו? משהו שנקרא גבר משהו שרק דבר אחד מעניין אותו והוא מוכן להתחתן עם בחורה שהוא לא כ``כ אוהב ולו רק בגלל שהיא נראית פצצה לעומת אהבת חייו שלא נראת כ``כ משהו. זהו סליחה על האווירה המגעילה פשוט הייתי חייבת להוציא את זה. וסליחה רק עוד דבר אחד - איך זה יכול להיות שעבור בן אדם אחד אתה היצור הכי יפה עלי אדמות ובשביל בן אדם אחר אתה פשוט מכוער? להתראות לכולם ושוב סליחה.

*פנדורה*

New member
פני האהבה...

אהבה היא דבר לא מוסבר, זה מה שיפה בה כל כך.. איך את מסבירה את זה שגם אנשים מכוערים נאהבים? תראי, כשאני חושבת על זה תאורטית, זה מרתיע אותי. אבל המציאות שונה. אין הסברים לאהבה. ואני מאמינה שאם יהיה אחד כזה, לא מלך היופי, אבל מלך האופי, אחד שידע לנגן לפי המנגינה שלי...זה יתפוס אותי!! ואני מאמינה שלא רק אותי, אלא גם אותך... לדעתי, נשים נתפסות למילים, למבט...... גברים נתפסים למראה. כמובן שזה לא דבר מוחלט. אך לאישה חשוב יותר הרגש בכל הענין.. לגבר חשובה יותר המשיכה החיצונית. אל תתנפלו עלי, כתבתי ``יותר`` ואין זה אומר ששאר הדברים לא חשובים לכל אחד מין הצדדים. הייתי יכולה לפתח את הנושא ולהכנס לעומק, אך זה לא המקום. בכל זאת.. פורום דתיים.. ואני מאמינה בכל ליבי שאם משהו אוהב משהי באמת..(ולהפך - משהי אוהבת משהו) היא היפה בתבל בעיניו. כי כרגע רק היא קיימת וכל השאר בכלל לא פונקציה, הן סתם. ראיתי פעם בסרט משהוא שקשור לזה שמאד אהבתי: בחור אמר לבחורה..... ``איזה פה עקום יש לך..... אבל אני מת על זה....`` זה לא יפה? ובחור שאוהב בחורה אבל לא את המראה החיצוני שלה, הוא אוהב אותה אהבת אדם לאדם ולא אהבת גבר לאישה, וכנ``ל ההיפך, ברור שאהבה אמיתית זו כל החבילה יחד. ההודעה שלי יצאה קצת מבולבלת כי כתבתי אותה בהפסקות..... מקווה שהבנתם בכל אופן. אוהבת אתכם - מיו. על פנטום האופרה שמעת? מכוער ממנו לא יכול להיות. ובכל זאת, ספור אהבה כ``כ יפה..

ברכי

New member
יפושי, אכן שקר החן והבל היופי !!!

בס``ד יפושי! את באמת חושבת שאמא, שיש לה ילד מכוער לא אוהבת אותו??? למרות שלאחרים הוא אפילו דוחה??? את לא חושבת שיש לפעמים שאוהבים אדם, למרות שאחרים שונאים אותו??? ובכלל, האהבה בעיניך היא רק המראה החיצוני??? את רוצה לומר לי שעדיף לחיות עם ``חתיך`` במידות מושחתות מאשר עם אחד שהוא נראה על הפנים אבל עם לב זהב??? מה גם שהפסוק אומר מה צריך להיות !!! ולא מה שלמעשה אנשים מסוימים עושים... ואם את לא מאמינה שכך צריך להיות... יש לך בעיה מסוימת...

וואי וואי ברכי...

מילים כדורבנות !! יפה מאוד... אבל תביני אותה ...כאב לה... אולי היא הגיעה לסיפוקה כעת, אחרי שקראה את תגובותינו...? אוהב... רחוק.

יפושי

New member
לא ברור

לא ברור

שלום, לא ברור לי איך ממה שכתבתי הסקת את המסקנה שלך הרי אני כתבתי בדיוק מה שאמרת וש לי איך יש אנשים כמו מה שאת חושבת אותי

מיקי*

New member
אני מצטער אבל . . .

קודם כל אף אחד לא אמר שהמראה אינו חשוב. ושום דבר ב``אשת חיל`` לא סותר את זה. כי גם שם לא נאמר שהיופי הוא פסול אלא (וכך מסביר תמיד מו``ר הרב מוטי אלון): מתי היופי הינו שקר החן והבל היופי - זה בזמן שהאשה אינה יראת ד` היא תתהלל. כלומר כשהדברים מנותקים האחד מהשני, כלומר היופי ויראת ד`, אזי זה שקר ופסול. שנית כפי שמיו אמרה היופי הינו עניין סובייקטיבי וכל אחד מוצא דברים אחרים יפים. ולא צריך שהיא תהיה באמת מלכת היופי העולמית והיפה בתבל, אלא אותו אחד שאוהב אותה מוצא אותה היפה ביותר בשבילו והמתאימה לו ביותר, זה לא אומר שאין בה מגרעות (או פה עקום כמו שמיו אמרה) אבל, כפי שאנו רואים בשיר השירים: אומר שלמה המלך ``כולך יפה רעיתי ומום אין בך`` ואחרי שאומר שאין בה מום מה שלמה עושה? מתחיל לפרט את כל המומים שיש בה!!! אלא, אחרי שכבר הגדרת את נקודת היסוד שכולך יפה, אזי אפשר להתחיל ולפרוט את הדברים שאינם מושלמים שלמרות שהינם קיימים, אין זה משנה כהוא זה מהאהבה אליו (או אליה). אני מקווה שדבריי הובנו, אם לא אשמח להמשיך ולהסביר את כוונתי.

שלום לך יפושי...את נשמעת מאוד כואבת...

אז דבר ראשון... נשמי עמוק.... * לשאלתך ... אמירת המזמור `` אשת חיל`` בערב שבת,לדעתי,(ודאי שישנם הסברים במקורות...רק שבאת ממש בהפתעה...ואני לא בדיוק זוכר את הטעם לזה.) לא נראה לי שכשהבעל/אבא אומר את ``אשת חיל``...הוא שר שיר אהבה לאשתו ברוח ``הנך יפה רעייתי`` וכולי וכולי.כי ,שימי לב, אין בכל המזמור הזה אף מילה שמתיחסת ליופיה החיצוני של האישה ... מוזכרים רק מדותיה הטובות והנאות של האישה...אני לא יודע ברגע זה את הטעם...כשאדע אכתוב לך. * זה נראה באמת חריג/מוזר שגבר יאמר לאישה ``אני אוהב אותך`` וכו`... אבל לא נמשך אלייך...אבל ,רוח הכללה נודפת פה. * סתם עקיצה... ;-) הרי בסוף את תתחתני עם ``משהו כזה`` שא-לוקים יצר כמו שאני אתחתן עם ``קלת דעת`` כאישה... * דבר נוסף ואחרון- אף פעם לא שמעת על קביעה כזאת ``כשם שאין פרצופיהם כך אין דעותיהם שוות``... כל אדם לפי טעמו ורצונו...אם א` חושב עלייך כך, אז ב` חושב אחרת לגמרי...אני לא מבין מה לא מובן? טוב שהוצאת את זה ...זה חשוב. רק חבל שלא היה ביכולתי לענות לך תשובה מלאה...כנראה החברים יעזרו... אוהב... רחוק.

יפושי.. מתה על שמך, ועוד משהו...

יש שני מושגים שאנשים מתבלבלים ביניהם. אהבה ומשיכה. משיכה היא גופנית, ואהבה, רוחני- אם אפשר לקרוא לזה ככה. כשבחור רואה בחורה יפה ברחוב, הוא נמשך אליה. הוא לא אוהב אותה עדיין. מצד שני, יכול להיות שמישהו מאוד יעריך מישהי, הערכה שאפילו תגרום לאהבה, כי היא אישיות, בחורה מקסימה, מיוחדת- אבל הוא לא ימשך אליה- מה שלא תמיד קשור למראה שלה, שגם זה, אגב, יחסי. רוב האהבות היום, ``אהבות הרחוב``, אם נקרא לזה כך, הן משיכה בלבד. רק אחרי הכרות עמוקה, רק אחרי הרבה נתינה אפשר להגיע לאהבה האמיתית. כל השאר, זה משיכה בלבד. מה שאגב, מצדיק את נושא השידוכים המבוסס על שכל- וכמובן גם על רגש, בסופו של דבר- אבל לא על רגש בלבד, כמו שמתחתנים החילוניים בדרך כלל. אוהבת, ירוק.

אהבה וצרות אחרות

אני אמנם חדש בפורום, וגם קצת חדש באהבה, אבל את טועה. אני הכרתי מישהי שכשפגשתי אותה חשבתי עליה (מה לעשות הייתי ילד) שהיא מכוערת. עם הזמן, הפכנו לידידים וליותר מזה. היום, כשאני אוהב אותה, אני רואה אותה אחרת, אפילו במישור היחסית שיטחי של מראה חיצוני, בעיני היא הדבר הכי יפה בעולם. וזה באמת נשמע שטויות, עד שזה קורה. ולגבי הדבר האחד.. לא ראית אף פעם מכונית ממש מכוערת (חיפושית נניח) ומישהו פשוט התאהב בה? הסטנדרטים של יופי יכולים להשתנות מבן אדם לבן אדם, ובלי קשר לעובדה שכשאתה אוהב מישהי היא הופכת לדבר הכי יפה בעולם בשבילך. וזה פשוט נכון.

למעלה