שקר החן והבל היופי

שקר החן והבל היופי

הבת שלי, בת ארבע וחצי, ילדה יפה. והיא יודעת שהיא יפה, בין היתר מזה שהיא שומעת את זה מכל מי שרואה אותה ברחוב. בארץ זה היה מאוד בולט כי אנשים מרשים לעצמם להעיר לזרים על כל דבר, אז מספר פעמים ביום היא הייתה שומעת "איזו ילדה יפה", "אילו עיניים יפות יש לך" וכו´. כאן זה קצת פחות בולט, אבל אחד המשפטים הראשונים שהיא הבינה באנגלית היא WHAT BEAUTIFUL EYES. ואני מדגישה לה המון שלא מספיק להיות יפה, צריך להיות יפה מבפנים ושהיא לא רק יפה אלא גם ובעיקר ילדה טובה ונדיבה ואחות נפלאה וכו´ וכו´. אבל אז מגיע הזמן לצאת והיא מתלבשת (רק שמלות...) ומסתכלת על עצמה בראי ואומרת "כמה שאני יפה. אני בטוחה שאני אהיה הכי יפה במסיבה ושכולם יגידו וואו איזו ילדה יפה". והאמת שזה די מפריע לי ואני גם לא ממש יודעת איך להגיב לאמירה כזו. מה דעתכם?

לאה_מ

New member
אבל היא גם יפה, נכון?

וגם חכמה, וגם נחמדה, וגם עדינה, וגם חברה טובה, וגם רגישה, וגם מוכשרת, וגם... אני חושבת שלא כדאי להתעלם מעניין היופי, בדיוק כמו שלא כדאי להדגיש אותו יותר מדברים אחרים. הילדים שלי יפים, ואני אומרת להם את זה. אני אומרת להם גם שהם חכמים וגם שהם מצחיקים וגם שהם נהדרים וגם שהם אהובים וגם שהם טובי לב... מה שמתאים לי באותו רגע לומר להם. אגב, בבירור, עומר ישבח את עצמו על תכונות שאינן קשורות ליופי (למשל, הוא יכול להגיד משפטים כמו "יש לי זכרון פגז"), ושירה תשבח את עצמה יותר בקשר ליופי שלה ("היה כיף ביום ההולדת שלי. כל הילדים אמרו לי "כמה שאת יפה"...). אני מצרפת לך קישור לדיון שהיה כאן לפני כמה חודשים לגבי השאלה האם לומר לילדה שהיא יפה.

Rachelushit

New member
המממ....

יש לי בת דודה מדהימה. היום היא כבר גדולה, בת 16 , אבל כשהיא היתה בת 3 , אני זוכרת שכשהייתי הולכת איתה ברחוב, אנשים היו עוצרים ומסתכלים.. פעם לקחנו אותה לפראג´ לצילום, ואחרי כמה ימים התמונות שלה היו בע-נ-ק בחלון הראוה שלו. היא ידעה שהיא יפה, משום שפשוט לא הפסיקו לומר לה ולהראות לה את זה, והיא באמת היתה ילדה של פוסטרים. שחומה/עור בצבע מוקה, עיני שקד ענקיות כחולות, 2 גומות עמוקות בלחיים, ושיער בקבוקים בלונדיני. היא היתה ילדה מדהימה. הבעיה היא שככה היא גדלה. שום דבר, אבל באמת שום דבר לא עניין אותה, לא לימודים, לא ספרים, כלום. רק יופי, כל מה שקשור ליופי ובעיקר ליופי שלה. אז כן, זה חשוב לומר לילד שהוא יפה (לדעתי כמובן) אבל לא בהגזמה.

נעה גל

New member
תני לה סיכוי ../images/Emo8.gif

היא רק בת 16, יש לה עוד 70 שנים בערך להוכיח שיש לה עוד תחומי ענין...

לימור111

New member
איזה כייף להיות יפה

וכן, זה בהחלט יתרון בחיים ואני מאחלת לילדה שתגדל ותהיה נערה, בחורה ואשה יפה. איך הייתי מגיבה לאמירה כזאת: כן, את מאוד יפה, אבל יש גם ילדות יפות אחרות. היופי חשוב, אבל טוב שאת גם נבונה וחרוצה וידידותית (ומגוון התכונות שהיא מצטיינת בהן) וגם זה חשוב לא פחות.

דליה.ד

New member
אני בעד לומר להם כמה הם יפים

וחכמים וטובים ומוצלחים כל הזמן!!! גם לבנים וגם לבנות!

דסי אשר

New member
רק בגיל 40מהבנתי שאני יפה - בזבוז..

גדלתי בתרבות שבה אסור היה לומר לי שאני יפה, וגם אני לא העזתי לחשוב שאני יפה, למרות שכן זהיתי זאת. עשיתי מחיקה כל כך חזקה, שרק בגיל 40 יכולתי לראות איזו ילדה יפה הייתי , איזו נערה יפה, איזו צעירה יפה, איזו אמא יפה= אישה יפה. נו, אז עכשיו אני אומרת, שאני אוהבת את הקמטים שלי.... דסי

ציפי ג

New member
אמא שלי היתה שרה לי

מה לעשות שאת יפה כזאת שיפה כמוך אין מהים עד הירדן. למה לא? אם זה השבח היחידי, אז זה נורא, אבל כאחד הדברים שמשתבח בהם האדם? אני אומרת לילדים שלי שהם יפים. טוב שתהיה להם הערכה עצמית. אבל אם תשאלי אותם מה הם חושבים על עצמם, זה לא יהיה הדבר הראשון. גם אם תשאלי אותם מה הם חושבים על גופם ה לא יהיה הדבר הראשון.

אני חושבת שבגיל הזה

זה באמת עדיין לא נורא, ואם תגידי לה: את באמת נראית יפה היום! (או- הצבע הזה יפה לך!) לא יגרם שום נזק. מה גם שהיא מספיק אינטליגנטית והראי מראה לה את האמת
אבל כשאומרים לה כמה שהיא יפה, כדאי שתגידי משהו כמו: ואתם יודעים כמה אחות נפלאה שהיא? היא וויתרה היום על המשחק שלה. כדי שהערכה עצמית שלה לא תיבנה רק על היופי החיצוני.

תחמיאי לה גם על דברים אחרים

לא על דברים מולדים אלא על דברים שהיא עשתה "את מציירת ממש יפה" וכו´. ככה היא תפנים שהיא מוצלחת בתחומים נוספים.

למעלה