שקרים?

מנצו

New member
שקרים?

יש לי בעיה , בעלי נגמל מעישון לפני כשנתיים . לפני מס' חודשים הרחתי ריח סגריות באוטו כמובן ששאלתי אותו - והוא ענה שאחד החברים מהעבודה עישן באוטו. השבוע נפגשנו עם החברה מהעבודה , ואחד החבה פלט שבעלי עישן איתו. מה עושים? האם זה אומר שבעלי שקרן? ( זאת הפעם הראשונה שהוא משקר לי) האם אני צריכה לעשות משהו דרסטי? נ.ב אני ובעלי מאז לא מדברים ....

כבר עשית משהו דרסטי

אתם לא מדברים כשבוע. שאלה לי: האם את נוטה להיות ביקורתית ושופטת? יתכן שצפיה לתגובה לא נוחה גורמת להסתרת דברים של מה בכך. אולי בעלך פחד מתגובה שלך לידיעה כי עישן שוב ולכן לא סיפר לך (תקרית חד פעמית?, חזרה לעישון קבוע? - במה מדובר?) כעת הפכת את העניין לשקר והכעס מופגן בעצמה רבה. על איזה דבר דרסטי את חשבת?

seeyou

New member
אם זה רק עישון-מבליגים!../images/Emo140.gif

ישנם שקרים "לבנים"-הם לא מזיקים! תשמרי על המריבות למצבים יותר משמעותים!

adam33

New member
בכלל לא

בעלך למען שלום בית שיקר לך ונכון שאת צודקת אבל אוליי בנושא הזה צריך להיות חכמה לנסות לדבר על העישון אם לא להגביל כלל ( גדולים ניסו ונכשלו) אז לפחות להציב גבולות לא בבית ולא כשאתם יוצאים ביחד בטוחני שכאשר הוא יבין שאת בעדו ולא כמו אוייב נגדו הוא יגביל את עצמו ואוליי יהא בכך פתח לגמילה סופית רק ככה הוא יבין את שכואב לך.. אל תשכחי לספר לו שהוא פגע בך אבל מצד שני אל תתנהגי כאילו שהעולם התמוטט ואין מחילה וסליחה ועוד משהו את בטוחה שזה רק העישון?...

ההנעה של השקר

לעולם אל תבחני שקר, כל שקר, במונחים של "יש שקר" "אין שקר", בלי להביא בחשבון את ההנעות הפנימיות שזה מביא. אם שיקר לך אביר חלומותיך שהוא אכל מסטיק במקום סוכריה ואם שיקר לך אותו אביר שהוא לא היה עם אחרת בעוד הוא כן היה, הרי אלו שני שקרים זהים, המכנה המשותף שלהם הוא----- לא אמת. אך ההבדל ביניהם היא ה ה נ ע ה של הקשר בהווייה שלך. והנה תשובתי- האם השקר לכשעצמו מניע אותך, ולא משנה תוכנו, או שאת מתייחסת גם לתוכנו. אני אתייחס לתוכן------- לא רציני, הניחי לזאת והמשיכי הלאה. חבל בשם העיקרון לפגום בזרימה החיובית של הזוגיות. בהצלחה

ניקולי

New member
את יודעת מה זה שקר לבן?

יופי לדעתי הוא פשוט לא רצה לאמר לך בוודאות ובפה מלא : "תשמעי חזרתי לעשן" הוא לא רצה שאת תדעי אבל ידע שלבסוף תדעי כי לשקר אין רגליים. אני גם חושבת שלא היה לו אומץ לספר לך פן תכעסי והוא אף לא תיאר לעצמו שזה יבוא מהחבר שלו בשיחת חולין (דברים לא צפויים). עכשיו אחרי שלא דיברת איתו במשך שבוע? אמרת?.. עכשיו קחי אותו לשיחה ותשאלי אותו מה בעצם גרם לו לחזור לעשן. לפעמים לחץ פנימי, לפעמים עבודה, ולפעמים דברים אחרים או אולי סתם כך בא לו לחזור לעשן. אל תכעסי יתר על המידה אני לא חושבת שהיה לו חלילה כוונה לפגוע בך או לשקר לך בכוונה תחילה.

עישון

את כותבת שלפני מספר חודשים הרחת ריח של עישון. מדוע התעוררת רק עכשיו. האם לא הרחת עליו ריח של סיגריות- (הריח נדבק לשיער ולבגדים וקשה מאוד להעלים אותו ללא כביסה) אני מבינה שמה שמפריע לך זה לא כל כך עניין העישון שלו אלא "השקר" שלו. ייתכן שבעלך אכן חזר לעשן. קשה מאוד להיגמל מעישון, אולי הוא מכיר את התגובה שלך וכדי למנוע מלחמת עולם בבית הוא מסתיר ממך את המידע הזה ומעשן מחוץ לבית. אני מציעה לך להתעשת ומהר זו ממש לא סיבה להפסיק לדבר עם בעלך. (למרות שרבים בודאי יחלקו על דעתי זו) תשמרי את "הברוגז" לדברים חשובים הרבה יותר.

למעלה