שקרים

ayanusha

New member
שקרים

שלום רב, יש לי ילדה בת 5 וחצי הולכת לגן חובה. הגננת העירה לי על כך שהילדה יושבת בעיקר במפגשים והיא מכניסה שרוולים לפה, או את דש החולצה. עמה שניסינו להעיר לה שזה לא יפה ולא עושים כלום לא עזר. בשבוע האחרון היא טענה כל יום כשחזרה הביתה שהיא לא אכלה את החולצה וביאכתי אותה על כך הבטחתי לה הפתעה בסוף השבוע. היום הגננת סיפרה לי שהיא לא הפסיקה בכלל עם ההרגל ואפילו כשהיא העירה לה על כך הילדה ממש התנגדה להפסיק. השאלה מתחלקת ל2: מה עושים איך מגיעים למצב שהיא מפסיקה להכניס שרוולים לפה, ומה עושים עם השקרים האלה, כי סיפורי פינוקיו כבר לא ממש עוזרים לי. אשמח לעזרה תודה

פלגיה

New member
לשאלה השניה יש תשובה פשוטה

ברגע שתפסיקו להזמין את השקרים האלה - הם ייפסקו. אם את שואלת אותה אם היא הכניסה שרוולים לפה, והיא יודעת שברגע שהיא תגיד את האמת היא תקבל ממך רק כעס ואולי גם עונש -אין לה סיבה לומר את האמת. בחירה בשקר היא האמצעי הנוח ביותר להתחמק מכעס שלך. את יכולה להגיד "אני רואה על השרוולים שלך שהכנסת אותם לפה" או "הגננת סיםרה לי שהכנסת שרוולים לפה", וכך אין הזמנה לשקר. יותר טוב בעיני - לעזוב את העניין. אחי היה לועס חולצות. גם הבן שלי. זה באמת מרגיז והורס את הבגדים. מצד שני המנהג הזה לא צומח סתם, לרוב הוא מגיע מבעיה תחושתית באיזור הפה. לכן בעיני רצוי לטפל בבעיה ולא בסימפטום, ולזה אפשר להיעזר במרפאה בעיסוק. או לחכות, כי כשגדלים הבעיה חולפת.

דבורי

New member
להעיר ממש לא עוזר

לעיסת בגדים היא בדרך כלל עניין לא רצוני. הילדה לא מסוגלת להפסיק את זה לבד. סביר שיש עניין תחושתי, ואולי גם חרדה. אפשר לנסות ריפוי בעיסוק, ואפשר גם לראות אם היא מרגישה נוח במפגשים בגן. אולי קשה לה לשבת בשקט במשך כל המפגש? אולי היא יושבת במיקום לא נוח מבחינתה?

mykal

New member
לא ידעתי למה, אבל כמו שהצגת את

השאלה ,הרגשתי לא נוח, עכשיו הבנתי שמה שהציק לי היא המילה שקרים מדובר בילדה בת 5 בס"ה, וכמו שאמרו לך, לעיסת השרוולים, היא איזו תנועה, שהיא עושה, כדי להקל מעליה איזה מצב שאינך מודעת לו, וכנראה גם היא לא, כי היא קטנה, סוג של בריחה, זה כמו למצוץ אצבע, או לכסוס צפורנים. ולכן להגמל מזה קשה לה. אבל היא לא עושה בכונה והיא לא מודעת, אבל היא לא משקרת אותך היא אומרת מה שיש לפניה כאן ועכשיו. אם את תגידי לה את שקרנית, או את משקרת את תעמיסי עליה עוד מצוקה רגשית, וזה בהחלט מיותר לה. את גם צריכה להיות בטוחה שהיא לא משקרת, כי היא לא.

למעלה