שקרים

rakefet666

New member
שקרים

טוב שלום לכולכן! אני צריכה מקום לשפוך וכאן נראה לי מתאים- אני ואמא שלי ביחסים נהדרים. מכל החברות שלי אני כנראה זאת עם הקשר הכי טוב לאמא שלה. אני מספרת לה הכל נשיקה ראשונה, אלכהול במסיבות, רכילות של החבר'ה- הכל וגם היא משתפת אותי ומספרת לי דברים, בקיצור מאוד פתוחות אחת עם השניה. אני צימחונית מבין כל הלא צימחוניים שאני מכריה אמא שלי היא הכי מבינה ומשתדלת להכין לי מאכלים צימחונים טובים והכל, לפחות ככה חשבתי... אתמל בסדר הפסח מאחר שיש לנו די הרבה צימחוניים במשפחה היו אמורים להיות שני מרקים- אחד בשרי ואחד צימחוני. שני המרקים היו ממש דומים אז שאלתי הרבה פעמים את אמא שלי אם היא בטוחה שהמרק באמת צימחוני (היא לא הכינה את המרקים) היא אמרה היא בטוחה והתחלתי לאכול, אחרי כמה כפות של מרק אני שומעת דיבורים שהוא בשרי, אז שוב אני קמה ושואלת את אמא שי אם היא בטוחה שלא הייתה איזו אי הבנה והמרק באמת צימחוני אמא שלי אומרת לי שהיא בטוחה אב אני בודקת בכל זאת, רק כדאי להיות בטוחה וכדי שאני (ושאר הצימחוניים) נוכל לאכול את המרק בשקט. ומצאתי שם רגל. חתיכת בשר גדולה ומגעילה, פשוט הרגשתי בחילה! אמא שלי התנהגה בשוק כאילו שהיא לא מאמינה ושזאת שבישלה את המרק התבלבלה וכ'ו. התחלתי לבכות וכל הסדר נהרס בשבילי אבל קיבלתי את העובדה שהיה בילבול וחוסר הבנה ושזה לא אשמת אף אחד. היום גיליתי שאמא שלי בערך באמצע חילוק המרק כבר גילתה את הבשר ופשוט לא רצתה בלאגן אז המשיכה בהצגה של 'כן זה צימחוני' זאת אמרת שלפחות פעם אחת כששאלתי אותה ישירות אם המרק צימחוני היא שיקרה לי לפנים. ואחרי זה כש'גיליתי' את הבשר כל ההתנצלויות שלה וכל הסיפור של הלא ראיתי-לא שמעתי שלה היה סתם העמדת פנים. אכילת הבשר מפריעה לי מאוד, אבל היא לא הבעיה שלי. הבעיה שלי זה שאמא שלי שיקרה לי.וכמו שאמרתי לה- בתור אמא שלי מותר לך לשקר לי, הרבה אמהות משקרות לבנות שלהן. הרבה אמהות גם מסתכלות לבנות שלהן ביומנים ומחטטות לבנות שלהן במחשב. אבל את גם חברה שלי, ובתור חברה שלי אין לך זכות לשקר לי. ככה שאין בעיה, את עדיין אמא שלי. את פשוט כבר לא חברה שלי.

nutmeg

New member
שאלו יהיו השקרים

שמשקרים לך כולה שקר לבן. אני יכולה להתערך איתך שלפחות פעם ביום גם את משחררת אחד לחלל האוויר. שקרים לבנים הם חלק בלתי נפרד ממה שאנחנו מחשיבים "טאקט" או "התחשבות חברתית" ואנחנו משתמשים בהם כשנדמה לנו שחשוב יותר לחסוך איזו אי נעימות מאשר לעמוד על עיקרון "כל האמת ורק האמת".

rakefet666

New member
שקר לבן?

תדמיני לעצמך הורה שלוקח את הילד שלו עם 'רובה צעצוע' לשחק ואחרי שהילד ירה בכמה אנשים ההורה מודיע לו שהרובה בכלל אמיתי ושהילד הרגע רצח מס אנשים- האם גם זה שקר לבן?? האמונה הבסיסית ביותר שלי היא שבשר זה רצח. העובדה שכמעט הקאתי מאכילת הדבר הדוחה הזה רק מראה עד כמה זה נוגד את כל אמות המוסר שלי. מבחינתי רצחתי יצור חסר ישע בדם קר. אכילת בשר היא לא טובה יותר מהחיות אדם שמשסים כלבים זה בזה או מחסלים חתולים בשביל הכייף מבחינתי. זה לא שקר לבן, בעיקר לא כשהוא בא מאדם שאוהב אותי ואמור לכבד את האמונות שלי.

nutmeg

New member
איך הגעת ממרק לרובה?

לא הגזמת קצת? בכל מקרה כמו שכתבתי שקר לבן בא לשרת משהו שאנחנו חושבים שהוא התחשבות חברתית אז OK - זה ממש לא נראה לך במקום שאמא "התחשבה חברתית" לפני שהיא התחשבה בך- משוש נפשה - אבל רבאק! כולה מרק. מותר לטעות בשיקול דעת לפעמים. אני בטוחה שגם אמא תסלח לך אם תטעי מדי פעם. Get over it

Jen74

New member
אמא פולניה (הסבר בתוכן ההודעה)

אמא פולניה תשקר לך בפנים רק כדי שלא תעשי סצנה. איך שזה נראה מהצד שלי, אחרי שקראתי את מה שכתבת, שאמא שלך לא רצתה בלגן וסצנות בגלל חתיכת בשר במרק. בשבילך זה מאוד מהותי והיא יודעת את זה אבל בשבילה מאוד מהותי שלא תעשי סיפור מזה שיש בשר במרק שהיא מזגה לך לצלחת. מבחינתך, אמא שלך גם שיקרה לך וגם ביודעין גרמה לך לאכול משהו בניגוד למצפונך. את אומרת שמבחינתך, עצם זה שאכלת מרק שהוא בשרי את שותפה לרצח. איך את מסוגלת, אם כך, לשבת סביב אותו שולחן עם חבורת רוצחים אוכלי בשר? אני לא צמחונית אבל מבינה לחלוטין את מהות הצמחונות. הייתי נשואה לצמחוני ואחת הבנות שלי היא צמחונית. אני לא מבינה למה את מחשיבה את עצמך לרוצחת כשאת אוכל בטעות מרק שבישלו בו בשר. לא אכלת את הבשר, לא הכנת את הבשר לארוחה. הייתה טעות תמימה ולא התכוונו להאכיל אותך בכוח או בכוונה מרק עם בשר. עצם העובדה שלא הייתה לך בעיה לשבת לשולחן שמוגש עליו בשר ולסעוד עם אנשים שאוכלים בשר, רק זה לבד הופך אותך לפי אמות המוסר שלך לרוצחת. אז אם לחזור לשקר של אמא שלך, היא לא הייתה בסדר אבל היא עשתה את זה כי לה היה מאוד חשוב להעביר את הארוחה ברוגע ושלווה בלי בעיות ומריבות.

אסתי123

New member
אני מבינה אותך. יש

כאן איזה סוג של בגידה. בגידה באמון שלך. יהיה קשה לאמא שלך לשקם אותו ובצדק. תני לזמן לעשות את שלו.

אני חושבת שאמא שלך לא בסדר. ממש לא.

בניגוד גמור לאורח חייך ולידיעה שיש אפשרות לתת לך לנהל את חייך (ולאכול מרק צימחוני)בלי להפריע לאף אחד היא פגעה בך. בעיני זו באמת הפרת אמון. במיוחד שהדבר חשוב לך ובררת שוב ושוב. אני הייתי יוזמת שיחה אחרי החג - כדי להבהיר לה כמה הדבר חמור בעיניך וכמה זה פגע בך. חבל שבגלל מרק תהרס מערכת יחסים. אני מבינה את הקושי שלך. פחות מבינה את המעשה שלה. ברוכה הבאה אלינו

rakefet666

New member
דיברנו

היא התנצלה מאוד וסלחתי לה, אבל בכל זאת נפגעתי ויקח זמן עד שהאמון יחזור.

אגב,

כל הילדות שלי רצופה שקרים לבנים מאמא שלי... בעיקר בגלל בריאות. ( העמדת פנים שהתבשיל/מאפה ללא שאר מוצרים מבחילים בריאותיים ) זה גרוע בהחלט. אבל לשקר שלך הייתי נותת נשיקה לאמא וסוגרת עניין :) הרי בסופו של דבר היא אמרה את האמת...

יכול להיות שהיא היתה מאד לחוצה בזמן הסדר

והיא לא חשבה שחתיכת בשר תיפול לך למרק. אני חושבת שאם היא התנצלה זה מאד יפה מצידה (אל תקחי את זה כמובן מאליו- לא הרבה אנשים מוכנים להתנצל) ואני מאמינה שהיא למדה את השיעור שלה והיא ראויה לאמון שלך מחדש.

smagi

New member
גם לי קרה מקרה דומה

גם אני הייתי צמחונית וגיליתי בתוך סיר החמין (שהיה אמור להיות צמחוני), עצם של בשר, בזמנו גם אני עשיתי מזה טררם גדול. היום בדיעבד אני מסתכלת על זה ככה: ההורים שלנו גדלו בתקופה אחרת - מבחינתם בשר=בריאות, הם רואים את הצימחונות כ"שיגעון" תמהוני. מבחינתם מי שלא אוכל בשר הופך לחלשלוש בעל מערכת חיסונית פגומה. פשוט תעבירי את זה ולהבא אם זה עושה לך כך כך רע, תבדקי את האוכל לפני! וההשוואה שלך לרובה

למעלה