שקרים

ספטמבר

New member
שקרים../images/Emo4.gif

צריכה לאסוף כמה שיותר מידע לגבי אנשים הנוטים לשקר בקביעות. האם זה כבר לא מחלה נפשית? האם יש לזה מונח בפסיכולוגיה? האם יש הסבר פסיכולוגי מדוע יש אנשים שמשקרים בחיי היום יום לאנשים בסביבתם? אפילו גם לאנשים שהם אוהבים??? האם ניתן לרפא אותם מהדבר החולני הזה? תודה לכל מי שיוכל לעזור.
 

nutmeg

New member
שקרנות פתולוגית

מיתומאנייה, פסאודולוגיה או פנטסטיקה - הם עוד מונחים שניתן למצוא בספרות המקצועית. מבחינת ההגדרה מדובר באדם המשקר באופן חסר פרופורציה לאירועי חייו ובו זמנית לא ניתן להגדיר את אותו אדם כסובל מהפרעה אחרת הקשורה לתפיסת המציאות. כלומר הוא בעל בוחן מציאות תקין, ולא סובל ממחלה מוחית אחרת כגון אפילפסיה. תופסים שקרנות פתולוגית יותר כתכונת אישיות ופחות כאפיזודה או הפרעה. מכיוון שכך, נדרשת מוטיבציה ראשונית של השקרן הפתולוגי בכבודו ובעצמו לשינוי. עליו ללכת לטיפול, להבין את מניעיו לשקר ולהתחיל להפסיק את ההתנהגות הזו במו פיו מתוך החלטה והתכוונות לשינוי.
 

ספטמבר

New member
או-קיי אז עכשיו אני מבינה כי

שקרנים פתולוגים בעצם לא סובלים מהפרעה כלשהי,בעצם זה קשור לאישיות של הבן אדם,אם הבנתי נכון. אני הבנתי ששקרנים פתולוגים משקרים בגלל שיש להם כ"כ הרבה מה להסתיר. נורא הייתי רוצה לדעת מדוע הם עושים את זה מההיבט הפסיכלוגי, האם זה בגלל משהו שהיה בילדות? נורא דחוף וחשוב לי לדעת. nutmeg -תודה רבה על העזרה
 

גרא.

New member
ספטמבר,נוטמג כבר אמרה הכל כהרגלה

אני יכול רק להוסיף. כי שקר זה בעצם שינוי מודע של האמת. אצל ילדים קטנים שאינם יודעים עדיין להבחין בין הממשי לדימיוני,כשהם ממציאים דברים שלא קרו, או מיפים את המציאות,זו עדיין נטייה נורמאלית, ואי אפשר להתייחס לכך כאל שקר.השקר האמיתי,מופיע לקראת גיל שש, שבע,והוא מהווה כמעט תמיד שקוף של התנהגות מתחמקת, שמטרתה עפ"ר להתחמק מנזיפה.השקר מופיע אצל אנשים מבוגרים,לעיתים ממש מאותה סיבה, רצון להתחמק, הפעם כבר מאחריות.אנשים שסובלים מחוסר יציבות, לשקר שלהם עלול להיות אופי מזיק, אפילו מגמתי,מרושע..כמו הלשנות, השמצות, ואפילו רכילות חסרת בסיס.נטייה פתולוגית לשקר (מיתומניה), שהיא ביסודה נטייה חולנית לשנות את המציאות דרך מערכת שקים, היא על פי חוקר בשם דופרה מולדת.כלומר יש אנשים שנולדים עם התכונה הזו.
 

ספטמבר

New member
תודה רבה לשניכם. בשביל שאני לא

אשגע אותכם בשאלות שלי,איפה אני יכולה למצוא חומר על הנושא הנ"ל? ספר או אפילו אתר אינטרנט. עזרתם לי מאוד!!!!!!!! ממש תודה רבה
 

nutmeg

New member
כל מנוע חיפוש

יעזור לך למצוא חומר. הקלידי pathological lying
 
למעלה