שקרים

שקרים ../images/Emo152.gif ../images/Emo163.gif

אנחנו משקרים לעצמנו הרבה. לא רוצים לראות דברים על עצמנו. או עושים משהו ולא מודים בתוכנו שעשינו את זה בגלל מניע מסוים. ויש עוד דוגמאות. איזה שקרים אתם מספרים לעצמכם?

דגומאות לשקרים בתוכנו

אני ממציאה דוגמאות לשקרים שעשויים להופיע בתוככם. נסו לזהות היכן אתם משקרים: מהיום אני לא אוכל לחם. מגיע יום המחרת. בא לי לחם. טוב, מה כבר יקרה אם אוכל לחם? לא באמת התכוונתי לא לאכול לחם כל הזמן. זהו. מעכשיו כל יום אעשה מדיטציה בבוקר. עוברים ימים ולא עשיתי מדיטציה. טוב, אני לא באמת רציתי את זה אומר האדם. המטפל/ת מפרסמים את עצמם ואומרים לעצמם שהם עושים את זה בגלל אהבת האדם שבתוכם, תוך הכחשת רצונם בכסף. (אין בעייה עם הרצון להרוויח כסף, אך הם מרגישים שזה לא ראוי עבורם לפעול ככה או משהו כזה). מישהו מציע למישהי ללכת איתו לסרט, אבל היא לא רוצה ולא נעים לה לסרב, אז היא משקרת לעצמה שבעצם היא רוצה ללתכ לסרט הזה. בטח יש לכם דוגמאות אחרות בתוככם לשקרים שאתם מספרים לעצמכם....

Kiru

New member
את חושבת שאלה באמת שקרים?

לדעתי אם מישהו סיכם עם עצמו שיעשה מדיטציה כל בוקר, ובפועל לא באמת עושה את זה, באמת יכול להיות שמלכתחילה הוא לא ממש רצה את זה.

אורלי_ל

New member
שקר זה לא תמיד משהו זדוני

כאנחנו משקרים לעצמנו זה בגלל שלא יכולים להסתכל לאמת בעיניים.

נתתי דוגמא למישהו שבאמת רצה

לעשות כל בוקר מדיטציה, ובגלל האי נוחות של להודות באי ההצלחה שלו, הוא אומר לעצמו שהוא לא באמת רצה את זה. נראה לי שעניתי לך. לא?

keoser

New member
בכל מקרה הוא שיקר לעצמו..

אם הוא רצה את זה ולא עשה את זה - הוא הפר הבטחה לעצמו. אם הוא לא רצה את זה מלכתכילה, הוא הונה את המערכת שלו לחשוב שהוא כן רצה את זה :) [אני תוהה אם ההסבר הזה יכול להזיק.. מה את חושבת?] אוהב, יוסי :)

Kiru

New member
אני לא חושב שיש דבר כזה להפר

הבטחה לעצמך. כלומר, אולי יש, אבל אני לא רואה טעם להתחייב לעצמך לעשות משהו. אם החלטת לעשות משהו, ובאיזשהו שלב התחרטת, למה להמשיך ולעשות את זה למרות זאת?

natalynataly

New member
לדעתי הבטחה שמופרת זה שונה משקר

כי כאשר הוא הבטיח לעצמו שיעשה מדיטאציה - זה היה אמיתי. הוא התכוון לזה. בעיניי שקר זה לתת לעצמך סיבות שלא תמיד מדוייקות - אם כי לאו דווקא ממש שקר. אתן דוגמא: אני מתרחקת מחברה מסויימת - היא שואלת : "מדוע את לא באה לבקר?" ואני עונה: "משום שיש לי לחץ לאחרונה, וגם את בלימודים, " - מה שנכון. אך למעשה הסיבה להתרחקות היא שאני חשה שהקשר הזה מעיק וסוחט אותי. שקר לעצמי (אמיתי) בנושא דומה זה להגיד לעצמי שאני מתרחקת מחבר מסויים משום ש"הוא פגע בי" - יעני להליך אשמה עליו. כאשר בעצם, אני חשה שהקשר מעיק עליי, וחיפשתי תירוץ שיאפשר לי להתרחק . או לאמר לעצמך שטוב לך במערכת זוגית - כאשר בעצם לא טוב לך. אני משתדלת לא לשקר לעצמי. משום שמאד קשה להיות מודע לעצמך אם הדברים לא מדוייקים. אבל כמובן יש מודע ויש תת מודע....

אחלה דוגמאות ../images/Emo45.gif הדגמת את זה מעולה

ואגב, לגבי המדיטציה, השקר הוא באמת לא באי קיום המדיטציה בכל יום... אלא בסיבה שהאדם נתן לעצמו. "טוב, גם ככה לא באמת רציתי לעשות את זה". וכו'.

3ba5bun

New member
הרבה,הם אינם מיועדים אלי אלא

לחברה. בכמה תחומים השקר הינו ככדור שלג ענק הנע ומתגלגל במהירות עצומה. אין ברירה לפעמים וצריך להצטרף לגלגל הזה.

מה לגבי שקרים פנימיים?

את יכולה למצוא דוגמא לשקר בתוכך, שאמרת לעצמך בעבר? זה לא חייב להיות שקר נוראי. זה יכול להיות גם שקר שאת רוצה משהו, בזמן שאת לא באמת רוצה אותו.

למעלה