שקרים והאמת

Lir האחת

New member
שקרים והאמת

איך אתם מתמודדים עם מצב, שבו אתם יודעים שמישהו משקר לכם, כשהוא בטוח שאתם לא יודעים את האמת? העניין, שאתם לא יכולים לומר לו שאתם יודעים את האמת, מכיוון שגילתם אותה בדרך "לא חוקית". למשל, חיטטתם לו בתיק וגילתם משהו שלא הייתם אמורים לגלות. האם עמדתם בפני מקרה כזה? מה עשיתם? ועכשיו למקרה הספציפי לגביו הייתי רוצה את עצתכם. חברה שלי שיחקה עם הפלאפון של חבר שלה, וגילתה שהוא שלח לאקסית שלו ברכת שיר. כשהיא שאלה אותו על כך הוא ציין שהייתה לה יום הולדת באותו יום. חברה שלי בדקה זאת [בדרך ה"לא חוקית"
] והתברר לה שהיום הולדת שלה הייתה בכלל לפני מספר חודשים. עכשיו, מה שמעסיק (מציק יותר נכון) זה לא מה ספציפית הוא עשה, אלא עצם העובדה שהוא שיקר לה. האם היא צריכה לומר לו שהיא יודעת שהוא שיקר לה? ואם כן, איך? או אולי לא לומר כלום? HELP! אני לא ידעתי מה לייעץ לה, לא הייתי רוצה להיות במצב הזה.

pain is MY love

New member
וואי וואי איזה עצבים!!!

מקרים כאלה מעלים לי את הפיוז! אם אני הייתי במקום חברה שלך לא הייתי חושבת פעמיים וכבר הייתי מזמן שוברת את כל החפצים בבית של החבר שלי (בצורה המטפורית של המילה...) זה לא משנה איך היא גילתה זה לא הופך אותה למלאך אבל זה לא מצדיק שום שקר! פעם אני חיטטתי במייל של חבר שלי וגיליתי שהוא מתכתב עם האקסית שלו בלי שידעתי. באותה שנייה לקחתי את החפצים שלי ועזבתי את הבית והוא זה שנסע אחריי והתנצל וביקש להשלים איתי נכון שעשיתי דבר רע ולא הצדקתי את עצמי אבל אני באתי וסיפרתי ושום דבר בעולם לא יצדיק שקר! משהו פה מאוד מסריח אם הוא עושה דברים כאלה ומשקר היא חייבת להתעמת איתו תיכף ומייד! לכי תדעי מה עוד הוא עשה והיא לא יודעת...

yuli c

New member
כמו שאני מכירה את עצמי...

הייתי מתעמתת על העניין הזה. אם כי מה שאותי יותר מדאיג זה החוסר ביטחון שיש לה בקשר שגורם לה ללכת ולבדוק אם מה שהוא אמר נכון.

קרה לי.....

קרה לי עם מישהו שהייתי איתו בקשר ממש רציני... הוא שכחן בטירוף, כל שני וחמישי היה שוכח אצלי משהו... יום אחד הוא שכח אצלי את הפלא' (בפעם המי יודע כמה..) ואז גיליתי הודעות מבחורות אחרות... הודעות שהוא דאג להסתיר ממני.. להתעמת על זה לא התעמתתי איתו כי הקשר שלנו לא היה ממש מוגדר, אז פשוט היה לי קשה יום יומיים להסתכל לו בעיניים, ואח"כ המשכתי לשקר לעצמי, עד שזה נגמר... שבועיים לאחר שגיליתי את ההודעות, ולצערי זה לא נגמר בגללי.. בדיעבד אני חושבת שהייתי דפוקה שלא התעמתתי איתו על זה ולכן אני מייעצת גם לך לייעץ לחברה שלך שתשאל אותו על זה אחרת היא תתחרט על כך..

שום דבר לא מצדיק שקר../images/Emo70.gif

אם אין לו מה להסתיר ממנה, וזו "סתם" הייתה ברכת יומולדת שמח למה הוא היה צריך להסתיר את זה או סליחה "פשוט לא ראה צורך לספר". הייתי במצב כזה
ופשוט שאלתי אותו
והוא סיפר לי הכל...
לא מצדיקה את המעשה שלי <מה שגורם לי להצדיק את yuli c > אבל וואלה עובדה שגיליתי כמה דברים... ובקשר לחברה שלך, שפשוט תשאל... בעקיפין... אם הם בקשר אם הם מדברים פה ושם... וכו'.. אולי זה יצא ממנו לבד.

אני מהאנשים הישירים.

אז כמובן שאני ממליצה להתעמת בדרך זו או אחרת. אני מעדיפה אמת לא נוחה מאשר שקר.

לצערי הייתי כבר במצב הזה

הייתי מייעצת להתעמת איתו. היא לא חייבת להגיד שהיא חיטטה היא יכולה להגיד שהיא "יודעת" וברגע שהוא ייתפס, לא יהיה לו מה להגיד על זה שהיא "חיטטה" ואם כן, אז זה כנראה רומז על משהו שיש לו להסתיר ממנה אני לא סולחת כל כך מהר על שקר במיוחד לא שקר של "הסתרת האמת" במיוחד לא כשזה קשור ל"אקסית" האמת שבסוף סלחתי... אחרי אלף אלפי התנצלויות ובקשות ושיחות. אבל זה לא היה קל וצריך להעמיד אותו במקום. שלא תוותר לו שתראה לו מה זה!

שקרים שקרים ועוד שקרים...אין להם סוף../images/Emo4.gif

היה לי ידיד מאוד טוב, היתה תקופה מאוד רצינית שכל דבר שהוא היה אומר היה נשמע לא הגיוני.. היו כמה דברים שהיו לי ברורים שהוא משקר ב- 100% והיו כאלה שמרוב היגיון [או אי הגיוני] זה היה נשמע טיפשי הדברים שהוא היה אומר לא היו בהכרח עליי אבל עצם הסיפורים שלו זה הגיע למצב שלא יכולתי להיות איתו בקשר... אז בהתחלה התחלתי להתרחק ממנו וכשהוא מבקש תשובות הייתי ממציאה דברים רק כדי לא להגיע למצב של עימות עד שהכל התפוצץ ואמרתי לו שנמאס לי שהוא כל הזמן משקר וממציא סיפורים וכתוצאה מכך הוא פשוט - הכחיש
לרגע הוא נתן לי להרגיש שאני הוזה את הסיפורים האלה ושבעצם אני הלא בסדר שמעיזה לחשוב עליו דברים כאלה.. אבל מהרה הבנתי שאני לא זקוקה לאדם כזה בחיים שלי.. אז נתתי לו להנות מהספק וניתקנו את הקשר. בעיקרון ברוב המקרים [או לא. אל תתפסי אותי במילה
] הצד השני יתגונן ויכחיש כל דבר כך שאולי מלכתחילה לא הייתי מציעה להיכנס לזה. אבל זה גם נורא תלוי בבנאדם ובסוג קשר שלהם. תנסי לגשר ולהבין איך היא מרגישה.. כמה היא רוצה להתמודד מולו, כמה היא רוצה לשמוע את האמת ממנו ואם כתוצאה מהסיפור היא רוצה להמשיך להיות איתו.. לפי דעתי כדי שתשאל אותו למה הוא שיקר לה.. למען הסר ספק אבל זו רק דעתי

koby42

New member
לא פוסל חבר בגלל שקר!!!!

שקר הוא תוצאה של פחד. ככזה אנחנו צריכים לברר , במיוחד עם חברים , מה גרם לפחד הזה? מהר מאוד נגלה שהשקר כלל לא מכוון אלינו. אם אתם הורים לילדים תוכלו לעשות זאת עם הילדים. בסך הכול אנחנו נראה שבכול שקר הוא תולדה של פחד. ומה זה "שקר לבן" נו טוב, אני חייב להתוודות שיש מקרים שאני מעדיף שיופעל עלי "שקר לבן" , ממש לא כדאי לברר גם למה. מקרים אחרים הם רמאות והונאה. אם אמרו לך שמכשיר חשמלי עולה 100 ש"ח והוא עולה רק 80 כאן זה שקר "מקצועי". אז בגדול חבל לאבד חברים בגלל שקר זה או אחר. קובי אברהם חבר לכול עט ועת.

שקרים והאמת

אם הם היו נשואים הייתי מייעצת לה לשכור בלש פרטי שיעקוב אחרי בן זוגה ויאסוף עליו עוד חומר. אם היא עכשיו תחשוף בפניו את הקלפים (מה שהיא יודעת) ותשאל אותו ישירות אז בן הזוג פשוט יסתיר יותר את פעולותיו אבל הוא לא יפסיק לבגוד. בשלב זה לדעתי אסור לה להגיד לו כלום אלא לבצע בדיקות נוספות ולהיות בטוחה במה דברים אמורים. רק אחרי שיהיה לה מספיק אינפורמציה שתחליט מה לעשות הלאה. שתמשיך לעקוב אחריו בסתר ו/או ע"י גורם מקצועי (בלש פרטי) כדי להגיע לחקר האמת. ייתכן גם שהוא שיקר לה בנושאים נוספים.

את ג'ו את מכירה?

לא סתם אומרים "יש דברים בגו" לא מעסיק אותה מה הוא עשה? אולי כדאי שזה יתחיל להעסיק אותה... לא מה שהיא גילתה, אלא מה שהיא עדיין לא לא משקרים אם אין מה להסתיר. נקודה. ונתחיל מההתחלה למה לבחור עם חברה יש צורך לשלוח לאקסית שלו שיר ברכה?... למה הוא מסתיר את זה? למה הוא משקר לגבי הסיבה? תשובה אחת. כי יש סיבה לגבי ההתעמתות זה ברור שמשהו קורה שם מעבר להודעה הזו השאלה שהחברה שלך צריכה לשאול את עצמה היא אחת מה היא מתכוונת לעשות עם התשובה אם הוא יגיד לה שזה סתם וכו'.. היא תאמין? היא הרי תמשיך לבדוק עד שהיא תקבל את התשובה שהיא יודעת שהיא אמורה לקבל (אלא אם כן היא ממש לא חכמה או ממש לא רוצה לראות מה שעומד לה מול העיניים באור זרקורים) וכשהיא תקבל את התשובה הזו (שהקשר <אגב שמת לב ששקר וקשר זה אותן אותיות?..>לא ממש נגמר ביניהם, או נגמר וחודש אבל בכל מקרה היא ממש לא סתם אקסית מהעבר. לא מבחינתו בכל אופן) מה היא תעשה איתה? היא תסלח ותבליג? היא תפוצץ הכל? היא תעשה לו קצת שרירים ותחזור להיות האישה הכנועה שיושבת ואוכלת את הלוקשים שחבר שלה מאכיל אותה? לפני שמחפשים משהו צריך לחשוב מה עושים איתו כשהוא נמצא. אם את שואלת אותי? הוא בוגד בה ובגדול. גם אם לא במעשים, אם זה היה תלוי בו הוא היה עושה מעשים לשלוח שיר ברכה לאקסית נו באמת. ולא נראה לך שהמעשה חשוב? הרבה מדי פעמים אנשים נתפסים לכל מיני שטויות מסביב "לא חשוב לי כל כך מה הוא עשה כמו למה הוא שיקר בעניין"... הוא שיקר כי יש לו מה להסתיר. חד וחלק הוא שיקר. הוא מחזר אחרי האקסית שלו ומשקר לחברה שלו בעניין. מה שלא חשוב זה אם האקסית מעוניינת או לא, ואם היא משתפת או לא פעולה. הוא - מעוניין. והוא מבחינתו כבר בוגד. את היית רוצה להיות עם מישהו רק כי מי שהוא באמת רוצה לא נענית לחיזוריו?... זה מה שלא משנה. אם לפעולות שלו יש תוצאה. אבל הפעולות שלו בהחלט חשובות. הוא איתה ומעוניין באחרת. ומחזר אחרי אחרת. ומשקר לה בעניין. יודעת מה?.... אולי חבל להתעמת איתו... אם כשהכל כתוב לה שחור על גבי לבן מול העיניים על שלט נאון מהבהב והיא לא קולטת, היא גם לא תקלוט כשהיא תגלה את האמת. כי היא לא רוצה לקלוט. היא טומנת ראש בחול, כדי שלא יראו אותה היא הולכת ברחוב, משתינים עליה והיא משכנעת את עצמה שזה גשם... חמודה. החבר של חברה שלך בוגד בה. היא יכולה להבליג והיא יכולה להתעמת איתו בעניין. כשהיא תגלה מה שברור לכולם, היא יכולה להעיף אותו והיא יכולה להמשיך לחיות כקרבן... זו כבר בחירה שלה

cyber2200

New member
מה יהיה איתכן בנות

להגיד את האמת! להסתיר ממנו את מה שאת יודעת עליו זה סוג של לשקר (עכשיו הסתבכתי עם עצמי). בקיצור, תפסי את סחבק, תגידי שחברה שלך אמרה מה שאמרה. מה יש לו להגיד? אם לא זה ילך ויסתבך במקרה הטוב. במקרה הרע בירה יותר מדי ואת כבר תפתחי את הכל. או הוא. או חברה שלך. בקיצור, תמנעי את הסלט הזה. דברו דוגרי. לא אמורים להיות דברים חסוים.

למעלה