שקעי טלויזיה

אטיוד5

Active member
שקעי טלויזיה

התקנתי שקעים ל TV של ביטיצ'ינו בקופסאות 3 מקום. בחלק מהקופסאות צרפתי גם טלפון ו/או מחשב. היום הגיע טכנאי של HOT לראות מה קורה אצלי בשטח ואומר לי שהם יחליפו את השקעים האלו כי השקעים שלהם יותר טובים ("עומדים ביותר עומס"). יש להם שקעים שיתאימו לקופסא הקיימת שהם ל TV או ל TV + TL, אך לא ל TV+TL+מחשב. לשאלתי מה יעשו עם חיובר של שלשה מכשירים לקופסא אחת אמר שאצטרך לוותר על אחד מהשלשה או להוציא אותו אל מחוץ לקופסא שלהן ולהשתמש בקופסא חיצונית נוספת. בכל מקרה ברור לי שזה לא יהיה כ"כ יפה וגם לא בא לי להתחיל לפרק הכל ולהחזיר לחנות (בתקווה שיקבלו ממני אביזרים שכבר הוצאו מהניילונים). מה עושים?

לי נשמע שיש כאן אי הבנה

אני שמתי שקעים מיוחדים (מחו"ל), והטכנאי של הוט התחבר בלי ויכוחים. יכול להיות שהטכנאי שהגיע לא מכיר את השקע והוא מנסה לפתור את עצמו מלהכיר שקע חדש (בתואנה שזה טוב יותר לכאורה). רצוי לברר לפני שאתה הורס את מה שהכנת.

fireman

New member
אני חושב שאמרתי לך בזמנו

לא לקנות שקעים של טלויזיה כי החברות במילא מתקינות את השקעים שלהן. תחצוב בקיר ותוציא חיבור לקופסא נוספת של רשת (קופ' עגולה, 55 סטנדרטית, לא צריך 3 מקום)

avi5199

New member
מוציאים את השקעים שלך ואחרי שהם מחברים

מחזירים אותם.

fireman

New member
הם לא מחזירים כלום

כי אין לאיפה להחזיר המכסה של הכבלים ויס מכסה את כל ה3 מקומות בקופסא אין לאן להחזיר מלבד החנות

avi5199

New member
התכוונתי שהוא יפרק את שלהם ויחזיר את שלו

אחרי שהם ילכו. אני החלפתי את כל הכניסות בבית שלי מ2 כניסות ל 3 כניסות , למרות ש HOT לא היו מוכנים בשום אופן.

אטיוד5

Active member
ייתכן ששכחתי שאמרת

ועכשיו אני שואל - אם באמת החברות האלו מתקינות את האביזרים שלהן בכל מקרה - אז איך החנויות בכלל מצליחות למכור אביזרים של החברות השונות? למה בכלל ליבא את האביזרים האלו? רק בשביל לעבוד על כמה כסילים כמוני?

fireman

New member
החברות מייבאות ומוכרות את השקעים

הללו מאחר וכל דייר מחוייב לקבל חיבור לאנטנה מרכזית כלשהי כשקבלן למשל מוכר דירה הוא לא יודע אם אתה מתכוון להתחבר ליס או להוט או אולי לאף אחת מהן.

80vax

New member
אבל בכל מקרה

אחת מהחברות "הוט" (או השניה
) חייבת להכין תשתית (הכנות + השחלות) (לפחות בכל בית שנבנה ע"י קבלן החל מ 1988)

fireman

New member
חברות הכבלים והלווין מחוייבות להכין תשתית

עד לקצה גבול המגרש. משם והלאה כל דייר יעשה לפי שיקוליו האישיים הקבלן צריך לספק חיווט במבנה שיאפשר התחברות לכל אחת מהחברות או לאף חברה בכלל ולספק שקעים בתוך המבנה.

80vax

New member
אלא אם כן אתה עובד מול

קבלן מפתח והוא חותם חוזה מול החברה הרלוונטית - כך שהיא גם מבצעת את העבודה בתוך הבית

בינא

Member
אסור לקבל הכתבות כאלה משום חברה

אל תוותרו ואל תסכימו שיכתיבו לכם מה לעשות בבית שלכם. טכנאי חברה מכירים רק מה שהם מכירים. יש להם מנהלים ולמנהלים האלה יש גם מנהל. הודיעו לחברה שאם הם רוצים להמשיך לתת לכם שרות, שיואילו בטובם למצוא פיתרון שגם יהיה מוסכם עליכם, בעיקר אם השקעתם בהכנות והן עומדות בתקנים הנדרשים. יש מספיק מומחים לנושאים כאלה בארץ שיודעים לפתור בעיות כאלה (בודאי נמצאים גם בפורומים אחרים), גם אליהם ניתן לפנות לעצה.

fireman

New member
אי אפשר להמציא יש מאין

ותסלח לי אבל אתה כנראה חי בעידן שבו לחברות באמת היה אכפת מהלקוח לקופסאות מודולריות כמו קופסאות עגולות (55) הפתרון שיכולות לספק החברות הוא התקן משולב של שקע TV ושקע טלפון (כפול לכל היותר) אם תגיד ביס שזה לא מקובל עליך יגידו לך שזה מה שיש כי זה באמת מה שיש, לא מתאים לך? לך להוט, בהוט תקבל את אותה התשובה ואם לא מתאים לך יגידו לך ללכת ליס. הימים שבאמת הזיז להם מה תתקין ולמי תתחבר עברו מזמן. אי אפשר לספק פתרון לכל לקוח ולכל מצב ולכן כלל האצבע לחשמלאים שיודעים לעבוד הוא להפריד את הכל ולא לשלב התקנים שונים בתוך קופסא אחת ולא רק מסיבה זו אלא בגלל הפרעות שעלולות להגרם בגלל הקרבה של קו טלפון לקו TV איך אומרים, מה שזול בסוף יוצא הכי יקר והניסיון לחסוך בשקעים על הקיר בסוף יצמיח לכם "יבלת" על הקיר.

80vax

New member
תסלחו לי על ההתערבות

כי מכירה קצת מקרוב את הנושא מי שביצע את עבודות החשמל בבית אמור לדעת שחברות הכבלים והלווין לא עובדות עם שקעים כאלה, ולכן היה צריך להתקין שם שקעים רגילים אולי יש מקום גם לחשוב על איש החשמל שאולי מלכתחילה התקין שם שקעים לא נכונים כל בעל מקצוע כזה יודע בדיוק עם אילו קופסאות והכנות החברות האלה עובדות !!! אבל למה לא לעשות עוד כמה שקלים על חשבון מי שבונה

fireman

New member
חשמלאי שיודע את העבודה לא מתקין שום שקע

TV אלא סוגר את הקופסא עם מכסה ו3 פקקי דמה אותם חברת הכבלים\הלווין תפרק בבואם להתקין את השקעים שלהם.

אטיוד5

Active member
במקרה הזה

אולי החשמלאי איננו איש מקצוע טוב, אבל אי אפשר להאשים אותו שהוא עשה זאת "על חשבון מי שבונה". פשוט, מפני שאני הוא זה שקנה את האביזרים.

80vax

New member
פשוט מכירה מקרים ל מעטים

דווקא מהצד השני של חברת הכבלים הנוראית מושחתת וגנבה בהם לקוחות משקיעים את מיטב כספם, בכל מני אבזורים כשבפועל דרושה קופסה בסיסית ומאוד פשוטה גם הקבלן שלי בבית הנוכחי בו אני גרתי ניסה לעשות עלי "קופה" ואמר במילים מפורשות "שחברת הכבלים תשבור את הראש", ושוב חוזרת ואומרת שמכירה מקומות רבים בהם חברת הכבלים אכן שוברת את הראש אשמח אם תשלח לי במסר את מקום מגוריך ואבדוק אולי אוכל לעזור

למעלה