שקעי גביס

שקעי גביס

האם הם תיקניים? יש ויכוח בין מעצב הפנים לבין החשמלאי האם חברת חשמל מאשרת עבודה עם אביזרים של גביס או לא?

lekner

New member
חח"י מאשרת אביזרי גוויס

כאשר ההתקנות עומדות בתקן קופסאות בעלות מחיצות תקשורת וחשמל בנפרד ועוד מספר דברים הכי בטוח להתקשר ל חח"י ולשאול מה ההגבלות.

מאגר

New member
אסור חד משמעית בכל מקרה לערב חשמל

ותיקשטרת באותה קופסא

lekner

New member
אסור לערבב שני מעגלים באותו

צינור וכמובן שלא לערבב תקשורת וחשמל

האדריכל שלי

אומר שאם בקופסא יש מחיצות אז מותר אז האם מותר או אסור? באיזה מקרים מותר? באזה מקרים אסור?

למיטב ידיעתי - אסור.

אסור לערבב תקשורת וחשמל באותה קופסא. אפילו אם יש מחיצות. אני מכיר בתים שבהם בקופסת גביס מערבבים חשמל ותקשורת, במיוחד ליד הטלוויזיה - יציאת חשמל ויציאת TV. כנראה שמחברים אותם "אחרי הביקורת". לדעתי זה מאוד מסוכן. אם בטעות מוליך של חשמל יגע בתקשורת - התוצאות נורא מסוכנות (גם לציוד וגם לאנשים). לא יכולים לראות שזה קורה כי הכל מכוסה בפנל. בשביל מה אתה מתעקש? לטובתך ולבריאותך - מה הבעייה להכין עוד קופסא? עוד כמה שקלים? אל תתן לאדריכל לנהל לך את הבטיחות בחשמל.

קח קופסת גביס ותראה בעצמך

תנסה להפעיל מעט לחץ על המחיצה. תראה באיזו קלות המחיצה מתפרקת/נשברת. תדמיין הכנסת השקע לתוך המחיצה, יש מוליכים מאחור, קצת לחץ להכניס את השקע, המוליכים מתהדקים מאחור, ואופס המחיצה נשברת קצת. עכשיו המוליכים יכולים בקלות להגיע לצד השני. החוטים של התקשורת מאוד דקים. העבודה איתם יחסית רשלנית (הרי לא צריך להיזהר כמו עם חשמל). ההארקה של המתח הנמוך-מאוד גלויה לחלוטין. תן לו להדחף קצת לאיזור של המחיצה הסדוקה... 220V על החוטים האלו - לא נראה לי מומלץ, במיוחד אם אתה מנסה לחבר את החיבור לטלוויזיה
ואם המחיצה נשברת, מה תעשה? תפרק את הקיר כדי להחליף את קופסת הגביס? תעשה קופסה נוספת ותשנה את הצנרת בבית?

מאגר

New member
האדריכל שלך היה רוצה את זה אבל אסור

והאדריכל של הוא אדריכל ולא מתכנן חשמל ואין לא את הרישיון המתאים לעשוק בתכנון חשמל אז שלא יטעה אותך כי מדובר בחיי אדם.

barakts

New member
אביזרי גביס עד 4 תקינים

אביזרי גביס עד 4 מקום הם תקניים לחלוטין ואני מתכוון לרוחב של 4 מתגים ז"א 2 שקעים או מפסק+דמי+ שקע... ואתם יכולים להמשיך לשחק עם זה. מה שלא תקין אלו האביזרים המרובעים הגדולים יותר שהיו נכנסים לשם 4 שקעים או 4 מתגים+ 4 שקעים וכדו'

barakts

New member
אתם יכולים לראות את התקנים

אתם יכולים לראות את התקנים בקישור הבא...http://www.niskoelec.com/Index.asp?CategoryID=47&ArticleID=32 זה האתר של ניסקו היבואנית של גביס וליד האביזרים מצויינים כל התקנים שבהם הם עומדים

רשר

Well-known member
מנהל
אין כל טענה נגד גייביס או התקן בארץ

הבעיה היחידה היא איך להשתמש נכון עם ציוד שגייביס מיצר (לא היחיד אבל הרועש) בהתאם לתקן לדוגמא מארץ אחרת פנל משולב לחדר אמבטיה כולל דוד, תנור, תאורה. אחלה רעיון אבל לא מתאים לתקן בארץ כי כשפותחים את הפנל מוצאים 3 מעגלים שונים במרחק אפסי אחד מהשני וההספקים שלהם כל-כך שונים שמחייבים מאמ"ת וקו נפרד לכל אחד מהם.

למעלה