שקי שינה פגומים

שקי שינה פגומים

אני מבקשת את עצתכם בעניין הבא: להרבה חיילים ביחידה של הבן שלי יש שקי שינה פגומים שלא ניתנים לסגירה. ביחידה אין כנראה שק"שים להחלפה. במשך השבוע הם ישנו באהלי סיירים וקפאו מקור, ועוד צפויים להם הרבה שבועות של שהיה בשטח. בבסיס עצמו הם ישנים באוהלים וגם בהם אין חימום. הם כבר משתמשים בשרוולי פליס, גטקס וכו' ולמרות זאת קר להם מאוד. לפי מה שהבנתי מקריאת הודעות בפורום מתגייסים, בשק"שים התקינים של צה"ל - המומיות, לא קר אם ניתן לסגור אותם כמו שצריך. האם יש לכם רעיון מה אפשר לעשות והאם יש מישהו שכדאי לפנות אליו בנושא זה?

קבלי שיעור בתפירה ../images/Emo22.gif

להלן הסבר כיצד לתקן רוכסן.בשפה שהבן יוכל לבצע לבד.בעצמו בבסיס. דרוש מספריים חדים=( ממליצה על מספרי ציפורניים) חוט ומחט.=( חוט חזק עבה ומחט עם חוד) לצורך הענין נבהיר:שוליים של הרוכסן= ימין ושמאל מנעול הרוכסן= החלק העולה והיורד עינית=בתוך המנעול זיז קטן היושב על הלשונית שניכנס לתוך מגרעת במנעול עצמו. כשהזיז איננו קיים כל רוכסן יפתח מעצמו .וחבל"ז(נימצא בכל רוכסן הזיז הזה.) ולעבודה: 1. שיחרור המנעול עצמו בתחתית הרוכסן בשניי צידיי השוליים לבצע חתך רוחב קטן על השול עצמו הפוגם גם בשורת השיניים.לעבור את השיניים במספר מילימטרים. 2..להוציא את המנעול - להחזיק אותו ביד 3.להעלות את המנעול בחזרה על הרוכסן ע"י דחיפת השןליים פנימה למנעול. יש לו שתי מסילות אחת בימין אחת בשמאל. 4.להעלות את המנעול קצת למעלה - כ-4 ס"מ( לא קריטי כמה)לשמור על שוליים שווים 5. לתפור מיד את מקום החיתוך.בחוזקה . 6.להחזיר את המנעול אל מקום התפירה.ולסגור כאילו מהתחלה את השק"ש בשלב הזה ניתן להשתמש ברוכסן כמו חדש. במידה וחסרות שיניים על הרוכסן לאורכו יהיה קושי בהעברה הלאה של המנעול זה השלב לקחת סבון מוצק למרוח על הרוכסן.לכל האורך שלו בנדיבות. על הסבון להיות יבש לחלוטין. מקווה שהבנת. לימדתי את הבן שלי לבצע את זה והוא שולט בזה בקלות. תנסי אולי בעצמך לבד עם סתם רוכסן ובמילותייך תסבירי לו. בהצלחה רבה!!!!

מעוז, תפתחי חוג וירטואלי ../images/Emo151.gif

וחוץ מזה שיהיה לך בוקר טוב. אני מניחה שמאוד גשום אצלכם. אצלנו קריר עד קר עם שמש שלעיתים מתחבאת אחרי עננון.

י רדן

New member
בוקר נפלא../images/Emo183.gif../images/Emo183.gif../images/Emo183.gif

בוקר אור לכל משכימי הקום.. שעורי תפירה, כל הכבוד.. אצלנו השמש זורחת אך זו שמש שאינה מחממת.. ורוח חזקה נושבת.. חושבת על ביתי שנמצאת באזור קר ...אך מאמינה שהיא מסתדרת.. מאחלת לכולנו יום שקט ורגוע..

אם תל אביב זה העולם ,אז כן.

תהני מכל רגע שאת במרכז. יש לזה יתרונות. אבל אם את כמוני, תרצי מהר לחזור לשקט ולשלווה שמעניקה הפריפריה

../images/Emo51.gifמעוז, תודה על התשובה המפורטת

ועל השיעור. הבעייה היא רק שכאשר הם בשטח - הם בכל פעם מתחלפים בשק"שים כך שצריך לתקן את כולם בעצם. בכל אופן, ננסה. אולי הוא ילמד לעשות את זה מהר. לגופו של עניין, לא נראה לי בסדר שמספקים לחיילים שנמצאים הרבה בשטח ציוד לא תקין. תיהני מאוד בתל-אביב!

י רדן

New member
האמת שנושא שקי השינה שהעלת

אכן לא נשמע כתקין במיוחד בימים קרים אלה כשהילדים ישנים באוהלים.. החיילים דיברו עם המפקדים שלהם על כך?

VASANA

New member
מעוז - גדולה!

מעוז צור ישועתנו

למעלה