שקים אנאליים...

שקים אנאליים...

בשבועיים האחרונים גופי סובל מדלקת בשקים האנאליים שמתבטאת בדם בעל ריח מאוד לא נעים שנוזל מפי הטבעת וכלב שכל הזמן עם הלשון בטוסיק. בהתחלה הוטרינרית חשבה שזה רק באחד מהשקים, אבל אחרי כמה ימים התברר שהדלקת בשניהם... הוא כבר כמעט שבועיים על מינון גבוה של אנטיביוטיקה ואני מרוקנת לו את השקים פעם ביום (בהוראת הוט') אבל בינתיים אין שיפור. היום היינו בביקורת ואחרי שהיא עשתה לו משטח, הוט' החליפה לגופי את האנטי' לסוג אחר והמליצה לי לרוקן את השקים אפילו פעמיים ביום. בנוסף היא הזכירה גם ניתוח שעושים לפעמים במצבים כאלו... היא אמנם ציינה שאנחנו עדיין לא שם, אבל במידה והאנטי' לא תעבוד או שהמצב יחזור על עצמו שוב ושוב, זאת אפשרות שצריך לשקול. אז רציתי לשאול: יש למישהו נסיון עם הבעיה הזאת? קראתי שזאת בעיה יחסית נפוצה.. כל כך הרבה התעסקות עם האזור הזה (במיוחד בידיים המאוד לא מיומנות שלי) יכולה לגרום נזק? שמעתי שניתן לשפר את הריקון הטבעי של השקים ע"י תזונה. כדאי להוסיף לו משהו לדיאטה? ובקשר לניתוח, למרות שזה עוד רחוק מאיתנו, מישהו עבר את זה ויכול לשתף? ורק חשוב לציין שחוץ מהריח, הכתמים על הסדינים והלשון בטוסיק (שעם אותה אחת הוא מנשק אחרי זה את אמא שלו), נראה שגופי מרגיש מצויין. הבעיה הזאת לא מפריעה לו לאכול, לישון, לשחק ולעשות את שאר הדברים הגופיים שהוא עושה בדרך כלל. אז תודה למי שמתייחס, יעל וכמובן, מצורפת תמונה של הגופבול בלילה קר במיוחד (סליחה על האיכות)

נאדיו

New member
איזה חתיך. הוא ויסלה, נכון?

את חייבת לשים עוד תמונות שלו! למזלי אין לי ניסיון עם הבעיה הזו, אבל אנסה לייעץ מההיגיון. אולי עדיף שלא תסחטי לו את הבלוטות כל יום? אולי ההתעסקות איתן מונעת מהפצע להסגר ולהחלים? אם בכל זאת תהיי חייבת, תבקשי מהווטרינרית להדגים לך איך לסחוט טוב (אם עוד לא הראתה לך). איך הבעיה הזו התחילה? הוא אכל משהו חריג? החלפתם מזון? עד כמה שאני יודעת, באופן נורמלי, הבלוטות נסחטות כשהצואה מוצקה מספיק ללחוץ עליהן ואז הן מתרוקנות באופן טבעי. אולי הצואה שלו לא מוצקה מספיק? אגב, מאוד יכול להיות שהליקוקים שלו פוצעים ומזהמים את הבלוטות מחדש כל פעם (ולכלבים יש נטייה לחפור בפצעים שלהם ולהחמיר את המצב), ושווה לנסות לשים לו קונוס על הצוואר שימנע ממנו להגיע לשם ולראות אם יש שיפור כשהוא לא מלקק.

lucky one

New member
יש לי מעט נסיון עם סאם

חשבתי שהוא עושה מס' 2 בחצר אבל מתברר שהוא התחיל להתבייש פתאום ואז התחיל אצלו הבעיה והוט' היה צריך לרוקן לו פעמיים ונתתי לו אנטיביוטיקה. מאז שהוא מטייל בצורה סדירה ויש לו אפשרות להתרוקן לבד אז אין בעיה. גם לי אמרו שזה נפוץ. אחלה תמונה. חמווווווד

meedas

New member
לשיפרה היתה בעיה בשקים

אבל לא ברמה שאת מתארת הם הציקו לה בתדירות של פעם בשבועיים-שלושה. אצלנו כל מה שהיה צריך לעשות זה להחליף אוכל. היא אכלה יוקונובה והסתבר שהיציאות פשוט לא גדולות בספיק ולכן לא מתבצע ריקון טבעי. עברנו לפרו-פלאן שכמויות ההאכלה שלו גדולות יותר והבעיה נעלמה מיד מה גופי אוכל כרגע? שקים אנלים זה אחד הנושאים שלדעתי לרפואה המשלימה יש הרבה יותר יכולת טיפול מהרפואה הקונבנציונלית (שפשוט מטפלת בתסמין ולא בגורם) ממליצה להתיעץ עם נעמי דוד או מומחה אחר ולנסות את הכיוון הזה לפני ששוקלים ניתוח

מיימוש

New member
לנו נעמי דוד עזרה המון בעניין הזה

ריטה42

New member
לנו הייתה את הבעיה הזו כבר פעמיים

בשנה וחצי שטימי אצלנו.בפעמיים הוטרינר נתן טיפול של אנטיביאוטיקה וסטרואידים ואסר עלינו לגעת בזה... תוך שבוע כמעט הכל הגליד והלב חזר לעצמו...ומאז אנחנו הולכים כל חודש לרוקן אליו.. הוא אמר שעדיף ,לא נגע בזה

sunrize1

New member
יש לנו נסיון ארוך..

מאי ז"ל סבלה בשנותיה האחרונות מבלוטות אנאליות גדושות ודלקתיות(לפעמים). זה התחיל מריקון פעם בחודש,עד שהגענו לריקון פעמיים-שלוש ביום. זה היה נורא,גם הכאבים המלווים בכך,גם הסרחון,אבל זה היה הדבר היחיד שהיה מקל עליה. התייעצנו עם כמה וט'ים והיו דעות שונות בנושא- היו שטענו שככל שמתעסקים עם הבלוטות הנ'ל,כך המצב ילך ויחמיר, היו שאמרו ששינוי תזונה יכול לשפר את המצב(החלפנו מזון כמה פעמים,הוספנו סיבים תזונתיים וירקות -ללא שיפור). אצלנו בכל אופן,לא הייתה ברירה ורק ריקון היה משחרר אותה,כי היה לחץ מאוד קשה והיא הייתה סובלת. היא קיבלה אנטיביוטיקה וסטרואידים,אבל הבעייה חזרה על עצמה כל הזמן. שקלנו אפילו ניתוח,אבל ממה שנאמר לנו,היה בו סיכון שבעת הסרת הבלוטות תיתכן פגיעה בעצב כלשהי ואז תהיה חוסר שליטה על הצרכים,שלא ניתנת לתיקון.

dim18

New member
שירגיש טוב

אין לי עצות מועילות מעבר למה שעלו, רק הרבה איחולי בריאות. אני מניח שזה גופי שלנו מצב"ח חיפה (אלא אם יש בחיפה שני ויסלות שגוראים להם גופי), אם כן, הוא בהחלט אחד הכלבים המקסימים שיצא לי לעבוד איתם.

ella100

New member
יעל של גופי -את מאד מודאגת,בצדק.לכן

דבר ראשון-את חייבת במהירות לבחור וטרינר טוב ולגשת דחוף כדי לנסות לעצור את ההדרדרות שלא תגיעו לניתוח. בבלוטות האנאליות יש לגעת כמה שפחות. כמו שכתבו לך-צואה תקינה היא זו שאמורה לרוקן אותם. קורה שהן נסתמות,אבל לתת לך הוראה לרוקן אותן,גם אם לא היה דימום, על בסיס פעם,פעמיים ביום- זה דבר נורא,מבחינת הסבל שלו והנזק שיכול להגרם (או נגרם) . התעסקות מיותרת או לא מיומנת גורמת להחמרה קשה, לדלקת בריריות-ואצלכם זה כבר עם דם.עדיין,הוטית הטילה עלייך לרוקן פעם ביום.וכעת העלתה את המינון שאת מרוקנת פעמיים ביום. עיוולת נוראה. גישה נוראה. תברחי ממנה - את צריכה להבין שהוא סובל מאד. אני לא יודעת כמה אתם רחוקים מניתוח-אבל כדאי לבדוק את זה עם וטרינר טוב ואחראי -לנסות לעצור את ההדרדרות ולתת למקום להחלים. מאד מקווה שתעשי את זה במיידי.לפחות תתיעצי עם עוד וט'. יש כאן הרבה חיפאים.בטוחה שימליצו לך ברצון בנוסף,את יכולה גם להשאיר שאלה בפורום רפואת חיות מחמד בתפוז (עונים מספר וטים) וגם בפורום חיות מחמד בווינט-עונה ד"ר קישון.

מוליש1

New member
אצלינו זה כל יום בתקופות רעות ופעם בשבוע

בתקופות טובות, וכך זה מאז שאימצנו אותה לפני שבע שנים. ניסינו כל מיני סוגי אוכל. לא נראה לי שהבעיה מחמירה מזה שאנחנו מרוקנים לה הרבה, ודווקא היציאות שלה טובות וכן יוצאת טיפה בסוף. דרך אגב, היא ממש אוהבת את תהליך הריקון ומאז הפעם היחידה שהיתה לה ממש דלקת כשאימצנו אותה, לא נזקקנו יותר לאנטיביוטיקה.

ella100

New member
איזו "טיפה" יוצאת בסוף?מה זה תקופות רעות או

טובות? אם יש תקופות טובות-למה לגעת ולרוקן פעם בשבוע? ואם יש תקופות שאתם מרוקנים כל יום,ויש תקופות טובות ורעות- את עדיין חושבת שזה בסדר,שזו הנורמה? הנורמה היא שלא נוגעים ולא צריך לגעת כלל. זו הנורמה. ולא מה שאת מתארת.

מוליש1

New member
בסוף כל יציאה, לפי

הוט' צריכה לצאת טיפה כשהמצב תקין (טיפה של הנוזל של הבלוטות). תשימי לב, גם אני לא הייתי מודעת לזה עם הכלבות הקודמות שלי שלא היו להן בעיות. תקופות טובות - הכוונה שרק פעם בשבוע זה מציק לה. אנחנו אף פעם לא מרוקנים סתם, רק לאחר שהיא מתחילה לבכות וללקק שם. אני לא חושבת שזה מצב תקין, אבל שאלנו כמה וטרנרים לאורך השנים, החלפנו כמה סוגי אוכל. כולם אומרים שזאת בעיה מבנית ורק ניתוח הוא הפתרון ואני גם לא מוכנה לקחת את הסיכון של חוסר שליטה על הסוגרים לאחר מכן. כמו כן הבנתי שזה ניתוח עם תקופת החלמה ארוכה וקשה לכלב. הכלבה שלי בסך הכל רוב הזמן לא סובלת. בסופי שבוע כשאני כל הזמן איתה, אני רואה שהיא לא בוכה ולא מתעסקת בזה רוב היום. כל פעם שאנחנו רואים שזה מפריע לה, אנחנו מרוקנים לה והיא באה בשמחה שנעשה את זה וגם מקבלת חטיף אחרי זה. לפעמים אני אפילו חושדת שהיא כל כך מקשרת את זה לחטיף שהיא עושה את עצמה (למרות שלא נראה שהיא באמת מסוגלת להיות כל כך מתוחכמת). בכל מקרה, היא בסך הכל חיה בסדר עם זה, אין לה כאבים ודלקות או דימום, אף פעם הבלוטות לא התפוצצו. רק כשקיבלנו אותה והמצב הזה כנראה הוזנח או לא טופל אף פעם היתה לה דלקת וכאב לה כשהוט' רוקן לה. בהתחלה כשלא ידענו לרוקן לבד היינו הולכים לוט' כל הזמן. לא היה לו מה להציע חוץ מריקון...

אפשר הסבר קצר להדיוטות...

מה הם השקים האנאליים? אני קורא על המון מקרים פה שצריך לרוקן את השקים האנאליים, שכלבים סובלים או סתם מוקלים מזה... הבנתי שיש גם מכוני טיפוח שמרוקנים שקים אנאליים על הדרך... מה הם אותם שקים? איך הם מתרוקנים? מה יש שם בכלל?

meedas

New member
בבקשה, הסבר בקישור

http://www.my-vet.co.il/apage/51890.php (זהירות
- יש תמונה די מגעילה בסוף המאמר) בקיצור - מדובר בבלוטות שנמצאות ליד פי הטבעת של הכלב. יש בתוכן נוזל מסריח להפליא (ניחוח של דגים רקובים, לפחות מהחוויה האישית שלי) שמשתחרר בזמן עשיית צרכים והן נועדו במקור לסימונים שונים. בגלל שינויים אבולוציונים כאלו ואחרים, יחד עם השינויים במבנה הגופני של חלק מגזעי הכלבים והשינויים בתזונה במעבר לאוכל תעשיתי מרוכז, הן הפכו מאיבר מועיל לצרה צרורה

תודה לכולם על העזרה

קודם כל לגבי הוטרינרית, ב 20+ שנים שאנחנו הולכים לאותה המרפאה אף פעם לא הרגשתי שמישהו מהכלבים שלנו (מאק ז"ל, ג'ימי ז"ל ועכשיו גופי) מקבל טיפול לא ראוי, להיפך. עם זאת, בעקבות כל הדיעות השונות שנכתבו כאן, אין ספק שאני אבקש חוות דעת מוטרינר נוסף וגם אתייעץ בפורומים של רפואת חיות מחמד עוד היום. אין לי מושג איך הבעיה התחילה... הוא כבר כמעט חמישה חודשים אוכל פרופלן סלמון בגלל קיבה רגישה, הוא לא מקבל שום מזון של אנשים, והג'אנק פוד היחיד שאני נותנת לו זה עצם לעיסה מחנות חיות אחת לשבוע. מאז שהוא על הפרופלן אין לו שום בעיה ביציאות, אז מאוד קשה לי להבין למה זה נפל עלינו דווקא עכשיו... גיגלתי את נעמי דוד והיא באמת נשמעת מרשימה, לא ידעתי שיש מי שמציע טיפולים כאלו גם לבעלי חיים. טוב לדעת שיש לנו עוד אופציה. והנה עוד תמונה דנדשה מהיום בבוקר של גופי מאוד מרוכז בכדור שאני מחזיקה מעל הראש

חמוד, הגופי הזה

אני חושבת שבמקומך הייתה פונה קודם לנעמי דוד. כפי שאמרו כאן, נראה שהרפואה המשלימה מחזיקה בתשובות. לדעתי, עדיף שלא לדחות כדי להגדיל הסיכויים להימנע מניתוח. הוא מקסים, תגידי לו שיהיה בסדר!

תודה

קיבלתי תשובה מפורום רפואת חיות מחמד שסותרת את הגישה של הוט' שלי... אם עד מחר לא אראה שיפור עם האנטיביוטיקה החדשה, אנחנו ננסה טיפול אחר. ונראה לי שגופי לא כל-כך מודאג מהמצב... הוא רק לא מבין למה בזמן האחרון אני נותנת יותר תשומת לב לטוסיק שלו במקום לפנים

למעלה