שקילות לתואר...

Big Red

New member
שקילות לתואר...

בוקר טוב לכולם :) להלן שאלתי -האם תואר בפסיכולוגיה, מנהל עסקים או יחב"ל יהיה שקול לתואר מהסוג שנעשה בחו"ל ? האם אוכל לעבוד באחד מהתחומים הנ"ל לאחר שרכשתי את ההשכלה כאן בארץ, או שמא יהיה צורך בהשלמת לימודים או הכשרה שונה בעתיד .. כנ"ל לגבי לימודי משפטים. אשמח לשמוע מכל מי שיודע .

צריך לברר בשגרירות של המדינה

עליה את מדברת/במוסד להשכלה גבוהה עליו את מדברת...
וסורי שיותר מזה אני לא יודע..

SShirly

New member
משפטים...

אוכל לענות לך רק על משפטים כיוון שאני מקורבת לנושא. משפטים הוא מקצוע שיש בו לימודים בסיסים שכמעט בכל מקום הם שווים. אבל, בכל מדינה יש חוקים משלה והסטוריה שונה ומקרים שונים ולכן במידה ותרצי לעבוד בחו"ל עם תעודה משפטנית של הארץ, תצטרכי להשלים פערים. כל מדינה בהתאם לדרישות שלה והקריטריונים של המוסד הקובע בעניין. אני מניחה שבפסיכולוגיה זה יהיה פחות קריטי כיוון שהפסיכולוגיה אינה מבוססת על עקרונות מדיניים אלא על תיאוריות כלליות וקבועות מראש. יתכן שתצטרכי ללמוד מעט על האוכלוסיה במקום בו תגורי כיוון שישנן אוכלוסיות מאוד שונות בעולם... אבל עדיין, ההשלמה תהיה קטנה משל לימודי המשפטים.

חו"ל

בכולם למעט משפטים התואר תופס גם בחו"ל. משפטים- החוק וסדרי המשפט שונים ממדינה למדינה ואינם תופסים. באשר לפסיכולוגיה, זהו תחום הדורש רישוי ומחייב תואר שני או שלישי (תלוי במדינה בה מדובר). עליך לעמוד בדרישות לקבלת רשיון.הדרישות שוב משתנות ממדינה אחת לרעותה.

למעלה