שקט

שקט

"בתוך עצמך קיימים השלווה והמקדש, לתוכם תוכל לפרוש בכל זמן ולהיות אתה עצמך" הרמן הסה
"יש סוגים שונים של רעש. יש רעש ידידותי לסביבה צלילים ענוגים רכים שנאספים לתוכנו ומוצאים להם מקום נוח בתוך ועם. כמו צלילו הענוג של הנבל או הפסנתר. יש רעש של עבודה, של מכונות שמשקשקות הלוך וחזור והופכות למונוטוניות. רעש שמתרגלים אליו ובסופו של דבר לא מרגישים בו. יש רעש של מילים, של מנעדי צלילים כאלה ואחרים. יש גם רעש אחר, סוג שחודר לשקט, מזרים מתחים בלתי נשלטים ועוצר הכל מכל. בשישי כשצעדתי לי לאיטי על כביש האספלט הרותח ביום שאמור היה להיות יום חורפי כשהרעש היחיד היה אמור להיות קול טיפות הגשם, חדרה לתוכי הרגשה אחרת, סוג של רעש אחר פעפע לו. סוג של רעש שקט ועם זאת עוצמתי. רעש שאי אפשר לו. ניסיתי למצוא את דרכי בהמולה. כולם יצאו מהבתים. הסתובבתי בין רעשי הרחוב הכהים והחדים. ההמולה כמו מתערבבת בתוך ובין הצלילים. מנסה לגמוע את הפסיעות ולחבר מחשבה למחשבה. קו לקו חוט לחוד כשהרעש פולש לכל מקום – כמו מתריע. יש שמעדיפים את הרעש הזה. רעש שלא משאיר אותך לבד. אני מעדיפה את השקט הרועם את זה שנותן לאוויר להיכנס לחרכים ,לעבור בין המעברים ולהשאיר תהיות פזורות פה ושם. קצת מקום לשאלות... לעיתים הדממה טובה היא. היא מגנה עלינו אפילו מפני עצמנו. ראיתי בזוית העין את חנות הפרחים הקטנה שאני עוברת לידה מידי פעם. הפרחים כך היה נדמה לי כָּמְהוּ לשלווה ולשקט. עצרתי וקניתי כמות לא מבוטלת כמו מנסה להגן עליהם מהרעש הצורמני שנשמע בחוץ. אספתי אותם לחיקי נושמת את הריח המעורב ברעש, הבדידות כמו התענגה על הריח ועל הקול. הפרחים השמיעו את קולם והפיצו את ריחם. אני שמעתי את המנגינה. לא הבנתי איך איש לא שם לב לקולות שהם משמיעים?! לצלילים הבוהקים כמו משוועים לתשומת לב כלשהי.לשירת החן הכה מיוחדת שלהם. כל כך רציתי שהרחוב יעצור מלכת. – רציתי שקט.. שקט שליו. שקט של עוצמה שקט של מחשבות שקט של דממה משולבת בתוך עצמה. רציתי שישמו לב לפרחים, רציתי שמישהו נוסף חוץ ממני יקשיב לשירתם, לתפילתם לכמיהתם. הבטתי ברחוב, על האנשים על הילדים הזקנים והטף. מקשיבה לפטפטת הבלתי נלאית, צופה במכוניות העוברות במהירות משמיעות צפירה חדה, שומעת את צלילי המוסיקה הבוקעים מכל בתי הקפה. לבליל הקולות המונוטוני. הפרחים כמו צפו בי ממתינים לאות. הורדתי את ראשי להריחם הריח המשכר כמו עצר את סאון הרחוב. שמעתי את מנגינתם הענוגה. ייחלתי שגם אחרים ישמעו אותה. ייחלתי לקצת פריחת דממה – פריחה של נשמה בבדידותה העוצמתית." .c כל הזכויות שמורות שבוע טוב לכוווולם רק טוב!!!

ניקו 45

New member
הרעש שלך זוהרת מביא אותי לחשוב../images/Emo79.gif

א. שהמובאה אשר הבאתי מתחת עוד טרם קראתיך ממוקמת במקום הכי אדיוטי שיכולתי למקם . אשמח באם תעיפי אותה משם . הרעש ... כן , מכיר היטב את זה "הרעש" . זה "הרעש" הדומם המאוד מסויים שלא ניתן לפרשו אשר מופיע טרם מלחמה . זה "הרעש" אשר מבעבע מקרבך כלבה בוערת ולוהטת המבקשת לפרוץ החוצה . זה "הרעש" אשר שמעתיו טרם ...רעש אדמה . זה "הרעש" אשר לעולם לא תשמע בארץ נטולת בעלי כנף ומעוף (לבנון , ירדן ) ואת "הרעש" שלך כאן קראתי פעם ועוד פעם והוא מסרב לצאת לי מהאוזניים . כתיבה יוצאת דופן בעוצמתה ואיכותה .

ש ר ה לה

New member
הרעש הנשמע וגם הלא נשמע....

שאת מדברת עליהם מזכירים לי את המראות פה בעמק המאובק, המיוסר, והצמא לגשם שהשנה טרם היגיע לכאן. אני רואה את היופי גם בימים שחונים אלו ולא מבינה איך זה ששאר העולם עובר ליד ולא מבחין כלל ביופי הבריאה...., מי אמר שרק כשירוק זה יפה? בימים אלו הרקפות פצחו בפריחה די מטורפת כנראה החום עוזר להן קצת.

אילנה 55

New member
השיר של שרלה וניקו מתחברים לי....

זוהי ארץ ישראל,זה הבית ,צריכים לראות אתהרקפות בין הסלעים.... שבוע טוב

אחר הצוהרים נפלא לכולם,

מה שלומכם ידידי ...... התגעגעתי ...... איך אומר השיר "ישנם ימים ללא מרגוע בם לא אמצא לי נחמה ומוכרחה אני לנגוע בעשבים, באדמה לפסוע באותה הדרך בתוך פריחת הכרכומים ולהיות כל כך אחרת ולפרוח ערב הגשמים" גחלילית, הצצתי ונפגעתי, כהרגלי כאשר מתפנה לי מעט זמן לעצמי, נכנסת לקרוא אתכם מעט, וקראתיך בענין הרעש ולא יכולתי שלא להגיב. כל אחד והרעש שלו, וכל אחד והשקט שלו, מזווית הראייה האישית שלי, ישנו רעש מבורך וכמובן שקט מבורך, ישנו רעש כפי שתארת שמסוגל להוציא אדם מדעתו, וישנו שקט שמסוגל להוציא אדם מדעתו. הייתי רוצה דווקא לדבר על השקט, שקט מבורך באותם ימים ללא מרגוע כפי שמתואר בשיר לעיל, זוכרים לי לא מעט ימים שבהם חיפשתי את אותו שקט לשבת על ספסל בגן שומם, או סתם לשכב על הדשא , להביט בשמים האין סופיים ולייחל לשקט, ולאו דווקא לשקט מרעשי הסביבה , אלא לשקט בתוכי, לשקט שיבוא ויעטוף אותי בשלווה מרגיעה, ללא מלחמות פנימיות, שלווה אין סופית. ולעומת אותו חיפוש אחרי השקט המרגיע, ישנו השקט שבעצם זועק לשמים, "שתיקה רועמת" אותו שקט בין שני אנשים שכועסים אחד על השני מכל סיבה שהיא וחיים תחת קורת גג אחת, או עובדים באותו מקום עבודה, אבל אינם מדברים בניהם...., סביר להניח שכבר מזמן שכחו מדוע אינם מדברים סביר להניח שמזמן שכחו כבר על מה ולמה הם כועסים, אבל הגאווה לא תניח להם להשלים ולהיות שוב, חברים / אוהבים וכו'. ולעניות דעתי ואני מתנצלת שאני כל כך מרחיבה בנושא, השקט שעוטף את עולמם של "הזקנים" אלו שכבר הביאו ילדים לעולם, נכדים, אלו ברי המזל בניהם שיש להם משפחה אולם כולם טרודים בטרדות היום יום והם נמצאים לבד בבית, משוועים למעט רעש, רעש שהוא עבורם חיים רעש שמביא איתו שמחת חיים, ושלא לדבר על אלה שאינם ברי מזל ואין להם איש על פני האדמה , הטלפון אינו מצלצל, רעש הנכדים המרעישים אינו קיים עבורם והם לבד בעולם........... אוףףףףףףףףףףף מצטערת שהרחבתי כל כך , המון המון אהבה לכולםםםםםםםםםםםםםםםם

ש ר ה לה

New member
חני, תבורכי על מילותייך../images/Emo24.gif

מחר אני בבית אבות כדי לעשות להם קצת "רעש". הם מקבלים אותי בפנים מאירות ובכלל לא חשוב איזו מוזיקה אני מביאה עימי. העיקר הוא עצם השמעת המוזיקה... בתכנית למחר שלושת הטנורים:

חנילההה

תמיד שמחה לראותך כאן ולקרוא את מילותיך. השקט שכתבתי לקח כל אחד כאן למחוז אחר לגמרי. מעניין מאאאאד רק טוב!!!

ברק 188

New member
גחלולה כתבת נהדר

לכול בן אדם רעש בקצב שלו לא ארחיב אולי בהזדמנות באופן איש השקט מכאיב לי העש גואל אותי והרעש לא געש מחריש אוזנים הרעש שלי להיות בתנועה לעשות ליצור לנוע לא לנוח ולשקוע לשקט שלפעמים חוזר אלי לא מתאים לי שקט בחלמות וגם זה בע"מ אבל יהיה טוב כי אנו אולי "דור מזוין" (כמלות השיר) אבל זן חזק נ'הוון ?

צילוש43

New member
אהבתי את ה"שקט" שלך זוהרת../images/Emo140.gif

מתעטפת בשקט. לאור השמש לאור הכוכבים ומה טוב ונעים.. לכל הטבע שמסביב.
ובאים רוצה אני במקצת "פטפטת"
.. נפלאה היא ל"קול" הגלים..
יום נפלא ונעים

צילושקההה../images/Emo25.gif

תודה לך. הרעש צבעוני הוא וכל אחד בוחר לו את הגוונים המיוחדים עבורו ובשבילו רק טוב!!!

alondli

New member
אהבתי את זה, גם אני מאנשי השקט..../images/Emo8.gif

למרות שיש גם רגעים של שקט אחרים, לא רבים לשמחתי, שיותר מידי ממנו מציק. למשל כאשר הוא בא להראות לנו...את הריק שנשאר עתה במקום של פעילות, של חיים, של אהבה, כאשר מישהו קרוב לליבנו קם ועוזב... בכול שלב בחיים, פה ושם, אנשים קרובים קמים ועוזבים אותנו, עוזבים לדרכם.. דרכם של החיים..
ברגעים כאלה השקט ממש זועק.. ולפעמים מכאיב...

../images/Emo140.gif אלונדילההה

אכן צודק אתה יש רגעים קשים של שקט שאותם אנחנו מנסים למלא במשהו טוב יותר. אבל לעיתים יש בו גם משהו נעים וטוב. תודה לך. רק טוב!!!

paloma blanca

New member
יפה..../images/Emo140.gif

גם אני מאנשי השקט... המולה ורעש במיוחד בימי חג הם משהו שאני בורחת כמאש.(בניגוד לצילוש
) בימים כאלה נדמה כי הרעש שבחוץ חודר לתוך המוח ויוצר מערבולת בלתי נשלטת. אבל, יחד עם זאת, אהבתי את ההתנתקות בתוך ההמולה לתוך השקט. האפשרויות האלה, בדרך כלל ניתנות למי שעוסקים במדיטציה ובתורות סיניות, ולמדו דבר או שניים בנושא..... אצלנו, האנשים ה"רגילים" זה בא לידי ביטוי במעוף לעולם הפנטזיות....ואצלך זה הגיע דרך הפרחים. מקסים ! כתוב יפה וסוחף :)

../images/Emo140.gif פלומקלהה../images/Emo140.gif

תודה לך. אכן כל אחד ועולם השקט שלו. לעיתים הוא נכפה עלינו ולעיתים הוא בבחירה. רק טוב!!!

למעלה