גחלילית זוהרת
New member
שקט
"בתוך עצמך קיימים השלווה והמקדש, לתוכם תוכל לפרוש בכל זמן ולהיות אתה עצמך" הרמן הסה
"יש סוגים שונים של רעש. יש רעש ידידותי לסביבה צלילים ענוגים רכים שנאספים לתוכנו ומוצאים להם מקום נוח בתוך ועם. כמו צלילו הענוג של הנבל או הפסנתר. יש רעש של עבודה, של מכונות שמשקשקות הלוך וחזור והופכות למונוטוניות. רעש שמתרגלים אליו ובסופו של דבר לא מרגישים בו. יש רעש של מילים, של מנעדי צלילים כאלה ואחרים. יש גם רעש אחר, סוג שחודר לשקט, מזרים מתחים בלתי נשלטים ועוצר הכל מכל. בשישי כשצעדתי לי לאיטי על כביש האספלט הרותח ביום שאמור היה להיות יום חורפי כשהרעש היחיד היה אמור להיות קול טיפות הגשם, חדרה לתוכי הרגשה אחרת, סוג של רעש אחר פעפע לו. סוג של רעש שקט ועם זאת עוצמתי. רעש שאי אפשר לו. ניסיתי למצוא את דרכי בהמולה. כולם יצאו מהבתים. הסתובבתי בין רעשי הרחוב הכהים והחדים. ההמולה כמו מתערבבת בתוך ובין הצלילים. מנסה לגמוע את הפסיעות ולחבר מחשבה למחשבה. קו לקו חוט לחוד כשהרעש פולש לכל מקום – כמו מתריע. יש שמעדיפים את הרעש הזה. רעש שלא משאיר אותך לבד. אני מעדיפה את השקט הרועם את זה שנותן לאוויר להיכנס לחרכים ,לעבור בין המעברים ולהשאיר תהיות פזורות פה ושם. קצת מקום לשאלות... לעיתים הדממה טובה היא. היא מגנה עלינו אפילו מפני עצמנו. ראיתי בזוית העין את חנות הפרחים הקטנה שאני עוברת לידה מידי פעם. הפרחים כך היה נדמה לי כָּמְהוּ לשלווה ולשקט. עצרתי וקניתי כמות לא מבוטלת כמו מנסה להגן עליהם מהרעש הצורמני שנשמע בחוץ. אספתי אותם לחיקי נושמת את הריח המעורב ברעש, הבדידות כמו התענגה על הריח ועל הקול. הפרחים השמיעו את קולם והפיצו את ריחם. אני שמעתי את המנגינה. לא הבנתי איך איש לא שם לב לקולות שהם משמיעים?! לצלילים הבוהקים כמו משוועים לתשומת לב כלשהי.לשירת החן הכה מיוחדת שלהם. כל כך רציתי שהרחוב יעצור מלכת. – רציתי שקט.. שקט שליו. שקט של עוצמה שקט של מחשבות שקט של דממה משולבת בתוך עצמה. רציתי שישמו לב לפרחים, רציתי שמישהו נוסף חוץ ממני יקשיב לשירתם, לתפילתם לכמיהתם. הבטתי ברחוב, על האנשים על הילדים הזקנים והטף. מקשיבה לפטפטת הבלתי נלאית, צופה במכוניות העוברות במהירות משמיעות צפירה חדה, שומעת את צלילי המוסיקה הבוקעים מכל בתי הקפה. לבליל הקולות המונוטוני. הפרחים כמו צפו בי ממתינים לאות. הורדתי את ראשי להריחם הריח המשכר כמו עצר את סאון הרחוב. שמעתי את מנגינתם הענוגה. ייחלתי שגם אחרים ישמעו אותה. ייחלתי לקצת פריחת דממה – פריחה של נשמה בבדידותה העוצמתית." .c כל הזכויות שמורות שבוע טוב לכוווולם רק טוב!!!
"בתוך עצמך קיימים השלווה והמקדש, לתוכם תוכל לפרוש בכל זמן ולהיות אתה עצמך" הרמן הסה